Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

leczenie kanalowe prosze o wypowiedz osob ktore przez to przechodzily

Polecane posty

Gość gość

Okolo 3 msc temu skonczylam leczenie gornej szostki, ktore trwalo ponad 3 miesiace(zab truty 3 razy). Nawet podczas zamykania zeba na dobre lekarka nie byla pewna, czy juz jest ok. Po skonczeniu meczenia odczuwam dyskomfort w tym zebie, zab pobolewa. Nie jest to bol zeby brac tabletki, ale zastanawiam sie czy tak powinno byc. Wczesniej tez mialam leczenie kanalowe i od innego zeba ni edoswiadzam przykrych objawow. Czy kto smial podobnie i czy jedynym rozwiazaniem jest przeleczenie zeba na nowo?

Gość gość
raczej tak nie powinno byc. a ile placilas za to leczenie?

Gość gość
120 za kanaly (40x3)plus 50 za plombe na nfz

Gość gość
mialam leczony zab kanalowo i do tego kilka innych zebow na 1 wizycie,bez znieczulenia.Potem zeby mnie bolaly ciagle przez pol roku.Przypisywalam to naruszeniem,czy uaktywnieniem nerwow, podczas leczenia.Od 1,5 roku nic nie boli.Te zeby,co robilam-zdrowe.

Gość gość
tylko 40 zl za kanal? to tanio.

Gość gość
inny zab wczesniej robilam prywatniei i zaplacilam 600zl i on mi nie dokucza. pozniej nie mialam kasy i zmuszona bylam isc na nfz.

Gość gość
w sumie kazdy przypadek moze byc inny, ale nie powinno bolec :/

Gość gość
Jeśli jest wszystko zrobione ok to nawt do pół roku możesz czuc ten ząb. Ale nie ból tylko takie uczucie że jest. Później powinno to przejśc. Jeśli jest to ból i na przykład ząb zaczyna reagowac na ciepło albo zaczyna wręcz rwac to znaczy że kanały zostały źle wyczyszczone i jest problem bo za chwile ząb zropieje

Gość gość
owszem tanio, ale jak zle zrobione.. pozniej tak naprawde leczenie wlasciwie poprawa leczenia wyjdzie drozej niz od razu bym prywatnie szla.

Gość gość
tak ja wiem, ze zab nie moze reagowac na zimno czy cieplo bo wtedy nerw moze jakis zostac nie wyciagniety, ale jak np lekarka przpchnela ten material albo zostaly jakies bakterie to tez moze sie psuc.. teraz zaluje lepiej sie zapozyczyc i isc prywatnie niz na nfz i jak zwierzak byc obsluzonym

Gość gościówka 8778778
a gdzie robiłaś że tak tanio?

Gość gość
robilam na nfz, miasto 80 000

Gość gość
leczenie kanałowe polega na usunięciu nerwu z kanału. ząb jest martwy wtedy. czasem kanał po nerwie może zostac źle wyczyszczony i trzeba ząb otworzyc i na nowo przeleczyc. Zrób RTG tego zęba i zgłoś się ze zdjęciem do dentysty będzie widział co jest nie tak

Gość gościówka 8778778
Jakie miasto ? napisz

Gość gość
Krótkie to Twoje leczenie było... Ja leczyłam kanałowo zęba ponad 6 miesięcy ;-/

Gość gość
to troche dziwne, przeciez kanalowe nie jest refundowane w zaden sposob

Gość gość
albo zle wyczyszczony, albo przepchany kanal, albo bakterie, albo pominiety nerw

Gość gość
miasto w wielkopolsce mala przychodnia, nie maja tam za duzo klientow kiedys siedzialam na poczekamni i narzekali na ta lekarke, ze zle przeleczyla kanalowo, ale pomyslalam, ze nie zawsze im sie udaje. jeden chwili drugi narzeka

Gość gość
na nfz mozesz robic ale wtedy doplacasz, ale placisz mniej jak prywatnie. przeciez na nfz maja takie starocie(sprzet), wiec nie beda kasowac jak prywaciarz

mnie po leczeniu kanałowym ząb pobolewał przez około 3 dni, na początku też się zestrachałam że coś nie tak, ale przeszło samo :)

Gość gość
a co twoj aprzez 6 msc robila??? trutka do msc o ile nie truje kilka razy, czyszczenie, zamykanie kanalow i plomba..

Gość gość
aha, bo ja zawsze chodzilam do takiej, ktora przyjmuje prywatnie ale tez ma kontrakt z nfz. bardzo chcialam zeby ta wizyta byla na nfz zeby bylo chociaz troche taniej to powiedziala, ze na kanalowe nie ma szans na nfz.

Gość gość
6 miesięcy bo mam pozakrzywiane kanały i nigdy ich docyścić nie można...

Gość gość
to chyba zalezy jakie oni maja kontrakty, moze co niektorzy do kieszeni sobie biora na czysto, teraz kazdy kombinuje

Gość gość
no a za kanalowe tyle kasy, ze szok. po kiego grzyba jest ten nfz :o

Gość gość
jak pozakrzwiane to problem, wtedy leczenie pod mikrospopem najlepsze, ale malo kogo na to stac

Gość gość
nfz tylko na wyrwanie, przeciez zeby biala plombe dac na nfz 5tych biora

Gość gość
a ci prywatni mogli by sie z gory okreslic ile za zeba a nie na kazdej wizycie kase sciagaja a jak leczenie sie przedluza to mozna sie zalamac

Gość tom0tom
tanio,u mnie w Rzeszowie leczenie kanałowe kosztowało 90 zł za kanał. Po leczeniu czułem dyskomfort przez ok tydzień ale przeszło i już nic nie czuje. W końcu ząb jest martwy. Tylko uwazaj żeby go nie ukruszyc bo już nie jest taki mocny..

Gość gość
wiesz awet jakby za darmo robili i zle to nie ma co