Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kobietka94

czy poroniłam

Polecane posty

Witam. Tydzien temu robiłam testy krwi hcg. Miałam wynik 101. W tym tygodniu dostałam jednak okres. Na początku to było plamienie, później jednak bardziej obfite. We krwi było coś dziwnego. Dziś poszłam zrobić jeszcze raz hcg i miałam wynik 13,1.. Czy poroniłam ?

Gość chudzina123
niestety wyglada na to , ze tak

Jesli jest spadek bety, to niestety,ale juz raczej po wszystkim. Udaj sie do ginekologa.

Gość gość
a byłaś u lekarza, jak zaczęłaś krwawić?

nie byłam. kuzynka mi mówila ze jej mama miala jeszcze okres w pierwszym miesiacu. pozniej sie jednak przestraszylam jak zobaczylam "cos" we krwi.. wiec poszlam zrobic ten test.. u lekarza mam wizyte dopiero w czwartek

Nie mogla miec okresu,bo to jest niemozliwe. Mogla miec jedynie krwawienie mylnie brane za miesiaczke. Ale jesli u Ciebie bete spadla to jest po ciazy niestety

Gość gość
a kiedy miałaś ostanią miesiączkę?

Gość gość
no to bardzo inteligentnie postąpiłaś, a wiesz dlaczego zapytałam? bo pamietam jak tu pisałaś, że zaczęłaś krwawić i sama ci odpisałam żebyś jechała do szpitala, no ale jak widac- nie zależało ci na ciąży

11 sierpnia. no nie poszlam, bo pytalam rowniez znajoma i mowila ze zdarza sie, ze jest w tym pierwszym miesiacu jeszze miesiaczka czy cos

Gość gość
nie, w ciaży NIE MA MIESIĄCZKI, ale skoro wolałaś słuchac znajomych niż ruszyć d**ę do lekarza, to teraz nie pytaj czy poroniłaś, bo nie jesteś już w ciaży

Gość gość
i po co ją dołujecie?? co by tu lekarz pomógł?? w tak wczesnej ciąży lekarze rzadko podejmują większe próby ratowania zarodka a nawet jeśli już to rzadko sie to udaje

Gość gość
nie pawda. Często udaje się uratować ciążę. U mnie tak było- przyczyną krwawienia (bardzo obfitego, ze skrzepami) było odklejenie kosmówki. powstał krwiak pięciokrotnie większy od zarodka. Dali mi biegiem leki na powstrzymanie krwawienia, zastrzyki przeciwskurczowe oraz spore dawki progesteronu i miałam nakaz leżenia. Dziś moje dzieciątko jest znami i aktualnie najedzone śpi w łóżeczku. Ciąże zawsze należy ratowac, a z każdym krwawieniem trzeba natychmiast lecieć do lekarza. Miesiączki nie można mieć w ciąży- jak ktoś wspomniał. Tylko niedouczone baby sobie wmawiają, ze mają okres a są to krwawienia.

Gość gość
a skąd ty gosciu wiesz, że lekarz by nie pomógł???? często za krwawienia odpowiada niski progesteron, ale wystarczy d*phaston czy luteina aby ciażę utrzymac- coś akurat na ten temat wiem i żyjemy w kraju, gdzie nawet bardzo wczesne ciaze są ratowane

Gość gość
ja tez uwazam, ze to bzdura, ze wczesnych ciaz sie nie podtrzymuje, jak chociazby w uk. Jak z zarodkiem jest cos nie tak, pecherzyk jest pusty itp, to nawet lezenie plackiem i progesteron garsciami brany nie pomoze. Ale ile jest przypadkow, ze leki i lezenie pomagaja utrzymac ciaze- moj niedobor progesteronu tez wlasnie bawi sie traktorem

Gość gość
Stalo się, ja też to przeżyłam. Nie martw się. Plod mogl mieć wady.