Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

imie dla dziecka czemu to takie trudne

Polecane posty

Gość gość

Kurcze gdzie nie spojrze same jakuby oliwiery janki stasie i ksawiery a dziewczynki nadie amelki lenki majki nikole. A nie podobaja mi sie te imiona wogole nie moge znalezc pomyslu na imie bo chwile mi sie podoba a potem przestaje. Np synek pododbalo mi sie michal ale zaraz ktos skojarzyl z michalem wosniewskim. Albo dla corki dorota czy paula to zaraz tez glupie skojarzenia. Nie podobaja mi sie justynki anki edytki. Nie wiem chyba moje dziecko imienia noe bedzie mialo

Gość gość
a co cię obchodzi z kim komuś będzie się kojarzyło imię TWOJEGO dziecka???????? powinno podobac się tobie i partnerowi i tyle

Gość gość
a Brunchilda bedzie dobre?

Gość tez mialam problem
z imieniem dla synka, ktory urodzi sie za miesiac, maz uparl sie na jedno pomimo, ze dalam mu chyba ze 30 imion, ktore byly dla mnie w porzadku. W koncu z pomoca przyjaciol udalo mi sie go przekonac do dwoch imion takze syn bedzie mial na imie Kaj albo Dominik :)

Gość gość
Jak juz chcesz zablysnac,to pisz BrunHilda ;-)

Gość gość
To chyba dobrze, że nie podobają Cię obecnie "modne" imiona czyli: Wiktoria, Amelia, Oliwia, Lena, Nikola, Zuzanna, Julia, Maja.. Jakub, Szymon, Franek, Staś, Dawid... tych dzieci jest od groma teraz.... Poszukaj imion, które Wam się podobają, najlepiej mniej popularnych.. a co do skojarzeń... jednemu Michał się skojarzy z Wiśniewskim, innemu z Pirógiem, trzeciemu z Kwiatkowskim (taki jakiś śpiewa we Francji chyba), trzeciemu z panem od w-f, piątemu z wujkiem, a szóstemu z kolegą z ławki. Prawie do każdego imienia ktoś ma jakieś skojarzenia, czasem lepsze, czasem gorsze... ale nic na to nie poradzisz.. Moje propozycje: Marta Ewa Laura Eliza Aurelia Karolina Katarzyna Kinga Nadia Krzysztof Adam Konrad Paweł Wojciech Przemysław Tobiasz

Gość gość
Moze,to niedobrze,ale te imiona, nie dla mnie :O

Gość gość
To jakie Ci się podobają? ;)

Gość gość
Róża Erwin

Gość gość
Erwin-piękne imię :)

Gość wszystko zalezy od tego
gdzie sie mieszka i jak tam rodzice dzieci nazywają. Ktoś tu napisał ze Zuzanna jest popularnym imieniem. U mnie w okolicy są tylko 3 Zuzanny natomiast okolo 7 malych Zosi, pełno Lenek, Nikoli, a w rodzinie mam aż 4 Laury wiec dla mnie to Laura jest bardziej oklepana niż Zuzanna. Karolin i malych Kaś teraz też się narobilo duzo. O krzysiach i Pawełkach nie wspomnę, a szczyty popularności bije imię Iza.

Gość gość
a moze jakies staropolskie?

Gość gość
a może np.Jagoda,Kalina,Marcelina,Lilianna,Ania,Hania? dla chłopczyka Igor,Natan,Patryk,Kamil,Tymoteusz,Wiktor?

Gość gość
" a szczyty popularności bije imię Iza" - co Ty mówisz kobieto, Iza to bardzo ładne i co najważniejsze RZADKIE imię

Gość gość
Beatka, Agatka Jurek, Sławek

Gość u nas iza nie jest rzadkie
Nie napisalam nigdzie ze brzydkie tylko ze w moich okolicach bardzo dużo malych Iz.

Gość gość
nie wiem skąd wzięliście te imiona. ja wszędzie wokół słyszę Zosie i Antosiów O_o

Gość gość
uczę w 3 przedszkolach i popularnośc biją imiona: dziewczynka: Zuzia, Wiktoria, Maja, Amelia, Natalia, Oliwia, ostatnio Lena chłopiec: Jaś, Antoni, Kuba, Bartek, Mateusz, Maks

Gość gość
zapomniałam o Hani i Zosi oczywiście

Gość gość
mi z kolei bardzo podoba się imię Sara. "Sara to imię pochodzenia hebrajskiego i oznacza "księżniczka". tak nazwe swoje dzieciątko. a dla chłopczyka Fabian, albo Tomek

Gość gość
Sara i Fabian i wszystko w temacie

Gość gość
a wiesz już co bedziesz miała ? ja czekam i mam nadzieje, ze na kolejnej wizycie sie dowiem. CIesze się, że moje propozycje się spokdobały :)

Gość gość
jeszcze na myśl mi przyszło Marianna,Aniela,Emil,Filip?? jak autorko podoba sie? czy dalej nie wiesz jak dac na imie?

Gość gość
Nie wiem ,nigdy nie miałam problemów z wyborem imion dla moich dzieci .Ale ja nigdy nie kierowałam sie wyborami innych ,moda czy też nie modą .Niekomfortowo czułabym sie gdyby ktos obcy wybierał imie naszego dziecka .Ale to ja typowy, samodzielny koziorozec :)

Gość gość
przeciez ona nie kaze wybierac nikomu imienia, tylko pyta o propozycje, typowy tepy koziorozec.

Gość gość
A skad to wkurzenie ? Pisze tak jak ja czuje .Nie obrazam nikogo .Napisałam ,ze ja wiedzialam jak nazwac .Tak trudno zrozumiec słowo pisane ? Moze dosadniej .Ja jako tepy kozirozec ,od poczecia wiedzialam jak na imie beda mialy moje dzieci . Bez propozycji :) ( i nie ,nie nie czuje sie przez to lepsza :)Wiecej luzu dziewczyny .Skad u was te napady zlosci ? Moze napiszesz .Napewno pomozemy :)

Gość gość
sama nie wiesz chyba co napisałaś. "Niekomfortowo czułabym sie gdyby ktos obcy wybierał imie naszego dziecka" przeciez ona nie każe nikomu WYBIERAĆ, tylko prosi o podpowiedzi i propozycje a to roznica

Gość kasia89a
A ja nazwę córeczkę Frania ;-)

Gość gość
Dla dziewczynki śliczne są Kornelia lub Karolinka a dla chłopca Tymoteusz

Gość gość
Ale jednoznacznie bedzie wybierala z imion podanych z prpopnowanych ,prawda ? Czyli nie sama a z podpowiedzia :) Ale co cie tak naprawde oburzylo ? Ze ja bez podpowiedzi ,propozycjj wiedzialam jakie imiona mają miec moje dzieci ?Przeciez napisalam ja to wiedzialam i nie czuje sie przez to lepsza .Masz jakis kompleks na tym tle ,że dokonujac wyborow ,pytasz innych .Ktos ci takim tekstem dolozyl a wyzywasz sie na mnie ?