Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość beznadZieja w beznadziei

wstydze sie swojej choroby

Polecane posty

Od dziecka cierpię na epilepsję. Długo miałam z tym spokój, aż do teraz. Dostałam pierwszy raz ataku w pracy... Jestem zla że nie mogę nad tym panować. Jest mi tak wstyd, nie wiem jak tam wrócę i spojrzę ludziom w oczy...

Gość gość
nie ty jedna,trzeba brac leki regularnie,z kazda choroba idzie zyc i od ciebie zalezy,jak bedziesz sie zachowywac po,jesli podejdziesz do tego normalnie,uprzedzisz,to ludzie to zaakceptuja,nawet beda uwazac na twoja chorobe

Gość nieczłowiek
Szczerzę Ci współczuję. Też chorowałam na epilepsję, tyle że w dzieciństwie. To był koszmar. Mam już 21 lat i ataki zdarzają się tylko wtedy kiedy się nie wyśpię, ale to szybko przechodzi. Może spróbuj wyjaśnić im co się dzieje. W końcu to dorośli ludzie.

Gość martaaaaaaaaaaaaaaaaaaa373
oj tam.....choroba jak kazda inna.nie ma sie co w stydzic....nei zalezna od ciebie:) mialam sasiada z tą chorobą i byl lubiany i nie raz w ataku duuzo osob mu pomagalo i naprawde nie masz sie co bac,czy wstydzic. sa gorsze choroby...wstydliwsze...wybraz sobie ze masz zyciową srakę...srasz 100 razy dziennie,nie wazne co zjesz i czy mas zstresa czy nie:) nei pamietam jak to sie nazywa,mowili o tym w tv i radio kiedys.To jest starszne,chorują czesto mlodiz luzi ektorym choroba odbiera zycie,wycofują sie z pracy,szkoly,wogole nei wychodza z domu w obawie przed sraczką. A moga srac nawet caaaaly dzien...:O albo wyobraz sobie ze masz nerwice lękową.. to jest gorsze:( .i jak tylko w ychodzisz z domu to masz atak panki,dusisz sie mdlejesz,kolatanie serca,zaslanaisz usta reką zeby nei krzyczec ze strachu.Choc bierzesz pscyhotropy to one tylko otępiają i powoują bledne kolo. naprawde mozna by wymienaic ....sa gorsze choroby, jelsi pracujesz z ludzmi na poziomie to nie bedzie zadnych uwag...a wrecz objawy zyczliwosci:)

Gość gość
też cierpię na epilepsję i mam psa asystującego (labradora), który chodzi ze mną wszędzie (również do pracy), w razie potrzeby czuje co się święci i odprowadza mnie w bezpieczne miejsce. Dla tych, którzy lubią psy - polecam. Nie martw się autorko

ale ja nie chce wlasnie by na mnie chuchali i dmuchali, chce byc traktowana normalnie, a nie jak biedna chora ktorej trzeba wspolczuc

zdarza mi sie popuscic bezwiednie jak mam atak :o

Gość gość
a kto tu mowi o chuchaniu,piszemy o normalnych relacjach,ludzie myslisz nie maja swoich problemow,tylko ciebie chuchac?

bo ktos napisal ze beda uwazac na moja chorobe

Gość nieczłowiek
Dokładnie ! Zresztą , są dorośli jak zobaczą, żenie chcesz o tym gadać nie będą sie narzucać

Gość gość
nie msz sie czego wstydzic to choroba ,wstydzic powinni sie zlodzieje i bandyci.