Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość misiaagusia

in vitro transfer trudna decyzja POMOCY

Polecane posty

Gość misiaagusia

Prosze o pomoc! Mam 41 lat i miesiac temu przystapilam do programu in vitro wystymulowano 4 jajeczka 2 sie zaplodnily mialam podejsc do transferu 10 sierpnia ale niestety dostalam infekcji gardla i musialam brac antybiotyk, zostala 1 blastocysta ktora zostala zamrozona, wczoraj bylam u gin. i przepisal mi od razu leki zeby byl transfer tylko 1 mrozaczka i tu jest problem bo ja chce przystapic jeszcze raz do stymulacji in vitro bo 1mrozaczek to malo a jesli przypuscmy by sie udalo to w moim wieku poxniej in vitro nie wchodzi w gre jesli bym chciala miec wiecej dzieci moje AMH teraz 0,6 a pozniej nie wiadomo czy bede miala jeszcze jajeczka poniewaz juz teraz bylo ciezko ze stymulacja a gin sie uparl ze w tym cyklu mam przystapic do crio ze to bardzo ladna blastocysta ze z niej bedzie ciaza i ze jesli teraz sie nieuda to wtedy moge przystapic jeszcze raz do stymulacji. Nie wiem co robic!

Gość gość
a dziecku co powiesz, że gdzie jest jego rodzenstwo ? nadal zanurzone w ciekłym azocie ?

Gość misiaagusia
nie rozumiem

Gość gość
weź tego mrozaczka, moze sie uda, 3mam kciuki!

Gość gość
W mojej klinice jest tak, ze najpierw trzeba wykorzystać mrozaczki, a dopiero potem można rozpocząć nową procedurę. Gdzie się leczysz, jeżeli można zapytać oczywiście ?? :)

Gość gość
gameta w lodzi

Gość misiaagusia
gameta w lodzi

Gość xxxbliźniakixxx
Bardzo mocno zaciskam kciuki, by się wam udało. Ja dzięki gamecie mam silne i zdrowe bliźniaki (pierwsze podejście).

Gość misiaagusia
tylko nie wiem czy wziac 1 mrozaczka czy przystapi jeszcze raz do stymulacji zeby pozniej nie bylo za pozno z moim niskim amh

Gość gość
kilka miesiecy chyba nie zrobi tak duzej róznicy..

Gość misiaagusia
bardzo slabo sie teraz stymulowalam musialam dokupic leki ale chyba zdecyduje sie jeszcze raz na stymulacje 1 mrozaczek to malo i jeszcze nie wiadomo czy po rozmrozeniu bedzie zyl mam za soba 3 niepowodzenia i wole dmuchac na zimne mam tez hashimoto i przeciwciala ANA

Gość gość
zrób jak uważasz, powodzenia!

Gość gość
a co zrobisz z tym mrozaczkiem, wyrzucisz bo jeden, a ty chcesz więcej, kobieto jesteś zachłanna, zamiast cieszyć się że może być z tego ciąża, to ty wymyślasz więcej, a może następnym razem w ogóle się nie uda.

Gość gość
popieram wpis wyżej - ciesz się jednym a nie marz o nierealnym - skoro już tyle razy ci się nie udawało - masz takie wyniki i tyle lat to może skup się żeby mieć jedno dziecko - w ogóle je mieć - a nie marz o większej ilości bo na marzeniach się skończy - w ogóle dla mnie bawisz się w boga czy ten mrozaczek ma żyć czy nie - dla mnie to niemoralne - ja jeśli bym się zdecydowała na takie rozwiązanie jak ty to przynajmniej bez trzymania w zamrażalce na wieki albo na wywalenie

Gość gość
Hashimoto to nie problem , ja mam , wyszło w ciąży i udało się in vitro za I razem. Problem bardziej tkwił u męża. Dziś mam 2, 5 synka :). Mam 38 lat . Z tego co wiem to Hashimoto obecnie bardzo popularne :( .

Gość gość
miało być 2, 5 miesięcznego :). zjadło :(

Gość misiaagusia
nie wyrzuce zadnego mrozaczka bo to jest moje dziecko i nie bawie sie w Boga tylko mysle realnie. 3 straty bardzo mocno odbily sie na mnie, ostatnia strata to ciaza pozamaciczna ktora bardzo mocno przezylam ciaza rozwijala sie w jajowodzie i juz serce bilo i niestety ja usuneli

Gość gość
a ile mrozaczków miałaś ostatnio podanych, że się nie udało, dlaczego już zakładach że ten jeden się nie przyjmie. chyba zaczynam rozmieć, ty chcesz znowu podejść do stymulacji, żeby było więcej mrozaczków, a jeżeli będzie ich dużo, co wtedy zrobisz.

Gość misiaagusia
nie mialam podanych jeszcze wcale poniewaz przed tranferem dostalam angine i bralam antybiotyk dlatego zamrozili moj zarodek poniewaz zostal sie jeden po stymulacji