Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dobry podkład

Polecane posty

Gość gość

Szukam dobrego podkładu, matującego, który nie powoduje zmarszczek i trzyma się cały dzień, do cery mieszanej/suchej/ normalnej, mam 20 lat.

Gość gość
mam mieszaną cerę i dla mnie najlepsze to revlon colorstay oraz manhattan - kryjący (taki w czarnym opakowaniu). Revlon chyba bardziej matuje, jest w wersji dla skóry mieszanej i suchej. Natomiast Manhattan zapewnia taki pudrowy wygląd. To moje dwa typy po wielu próbach z innymi podkładami (często nieudanymi, bo mam też skórę wrażliwą..)

Gość gość
Dziękuję za odpowiedź :) Szukam również dobrego kremu na zmarszczki mimiczne, które robią mi się od śmiania (okolice oczu i ust)

Gość gość
LRP Unifiance: www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=9663

Gość gość
Nie mam cery suchej ani bardzo suchej :/

Gość gość
polecam Ci kosmetyki naturalne, naprawdę. Ja co prawda jakoś z podkładu i tych kolorowych nie mogę i nie chcę zrezygnować (wiadomo, w pracy powinnam wyglądać jakoś reprezentacyjnie), ale jeśli chodzi o pielęgnację - super działają właśnie kosmetyki naturalne. Używam naturalnych olejów, np arganowego i uwierz, że po miesiącu już widziałam różnicę, oczywiście pozytywną. Wyrzuciłam kremy, bo żąden z nich nie zapewniał mi takiego fajnego działania.

Gość gość
Możesz mi podaj link :) żebym wiedziała mniej więcej jaki kupić i gdzie

Gość gość
Co do kremów to sięgnij po te z Biochemii Urody, polecam na noc to serum: www.biochemiaurody.com/sklep/serum-rebuild.html A na dzień ten krem: www.biochemiaurody.com/sklep/cream-antiox.html Z gotowych produktów na dzień polecam kremy Sylveco, na noc półtłusty albo nawilżający Flos Leku (musisz wypróbowac, który cię bardziej zadowala). Dobry wybór to także Eucerin z kw. hialuronowym, LRP Nutritic, Iwostin z ceramidami.

Gość gość
To jak nie masz suchej to EL Double Wear, nic lepszego nie ma :)

Gość gość
właśnie miałam ci napisać o biochemii urody. ale ktoś mnie ubiegł:) tam na pewno znajdziesz coś dla siebie

Gość gość
Tfu, nawilżający/półtłusty FITOMEDU a nie Flos leku ;)

Gość gość
astor perfect stay 24 h - szczerze polecam.

Gość gość
double wear jest dla cery tłustej i bardzo tłustej. powie Ci to każda konsultantka w douglasie czy sephora. Nie polecam dla cery normalnej. poza tym jak masz troche suchego na twarzy to double wear wszystko pieknie podkresla na dodatek utleniajac sie z twarzy w formie plackow. ja nic nie polecam bo nie używam. jak nie musisz to nie uzywaj podkładu. lepiej kokektor miejscowo i tyle. a jak chcesz to zainteresuj się kremami BB ale tymi azjatyckimi: Missha, Skin79 i inne. Zobacz na wizażu.

Gość gość
A coś dobrego dostępnego w aptece? :)

Gość gość
astor perfect stay 24 h- w skrocie opisze: - utrzymuje sie bardzo, bardzo dlugo. - nie wysusza - nie robi plamek - rownomiernie sie rozsmarowuje