Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość manamanamama

język holednerski

Polecane posty

Gość mamamamammanmmam
erg grappig

Gość mamamamammanmmam
na 3 miesiace, ale od czegos trzeba zaczac

Gość yesssjojo
jestem tu 3 lata, jezy opanowany. zawod nauczycielka angielskiego. solicytuje od roku pelna para. jedns nieudana rozmowa kwalifikacyjna. spodziewam sie dziecka i nie mam pracy. i nie wiem co w zyciu chce dalej robic. uczyc na pewno nie. masakra....licze caly zcas na lut szcescia. a te oferty z unduchatbales czy expatica to sobie w tylki wlozyc mozecie. pic na wode. co do holendrow - po 3 latach widze takie rozncie kulturowe ze nie raz mamochote zwiac do Polski. Oni mysla pree wszystkim o sobie, moje przyjaznie z holenderkami nie wypalily-inaczej postrzegamy kwestie przyjazni. jedynie moj maz jest normalny az za normalny jak na holendra

Gość mamamamammanmmam
holendrzy negatywnie nastawieni do polakow ?

Gość mamamamammanmmam
to dobrze

Gość mamamamammanmmam
a co do bezrobocia w holandii: to jest ona dalej w czołówce krajów, pod względem najniszego bezrobocia w UE

Gość keshaaaaaa
studiowanie kazdego jezyka obcego zawsze daje perspektywy-mniejsze, czy wieksze, na bezerobociu nie bedzisz nigdy

Gość gość
Język flamandzki używa się tylko w Belgii i jest prawie taki sam jak Niderlandzki.Niderlandzki czysty jest językiem urzędowym Holandii i Belgii.. reszta to dialekty.

Gość gość
autorze, mieszkam w nl od 6 lat i smieszy mnie twoj post. myslisz, ze j.angielskim zawojujesz?? tutaj 90%spoleczenstwa bez problemu uzywa tego jezyka. troche mniej mowi rowniez po niemiecku. to nie Polska, ze znajac jezyk obcy jestes "kims". owszem Holendrzy szukaja za granica osob znajacych ich mowe, ale oprocz tego wymagaja zawsze czegos jeszcze, np. ukonczenia administracji, itp.itd. tutaj nawet pani w miesnym pogada z toba po angielsku badz tez niemiecku. uwierz mi, ze na poczatek dostaniesz srednia krajowa czyli jakies 1300euro na reke. ale to i tak jesli daja ci normalny kontrakt, a nie godzinowke. tak wiec OCHLON!!!!

Gość Haneczkaaaa
wydaje mi się że nie ma j.holenderskiego, tylko jest j. niderlandzki- Jeśli ktoś planuje wyjazd do Holandii to warto znać ten język. Jeśli ktoś nie planuje pracy w Holandii nauka jest bezsensowna

Gość gość
0 racji, a co z firmami które wspopracuja z Holednrami ? aby przyciagnac holenderskiego klienta chociazby nalezy sie zwracac do niego po holenersku bo po anigelskiu to ja moge sie zwracac to mieszkanca Syrii, czy UK

Gość gość
niby racja

Gość gość
masz szanse

Gość karinaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
wszystko zalezy od szczescia

Gość gość
moj maz jest po filologii niderlandzkiej (ktora studiowal 10 lat temu). Dziś jest prezesem miedzynarodowej firmy, dzięki temu językowi.

Gość gość
''moj maz jest po filologii niderlandzkiej (ktora studiowal 10 lat temu). Dziś jest prezesem miedzynarodowej firmy, dzięki temu językowi. '' to ze jest prezesem to kwestia tego, ze ma leb na karku, umie sie zakrecic jest inteligentny , mial szczescie i niezle tylki umie lizac, a jezyk to jedynie dodatek. gdyby folologia niderlandzka byla taka cudowna to cwierc polakow bylaby prezesami. Zono szanownego pana prezesa-Tobie te zprzydalyby sie studia. kierunek: MYSLENIE LOGICZNE. Pozdrawia,.

Gość gość
o sukcesie decyduje też kierunek studiów. Jest mało osób znających ten język więc jest spore zapotrzebowanie. Proste i logiczne.

Gość bezedura54
kierunek studiow to sie przydaje tylko i wylaczbnie wtedy gdy sie ma glowe na karku i pewne cechy osobowosci. PROSTE I LOGICZNE

Gość gość
" kierunek studiow to sie przydaje tylko i wylaczbnie wtedy gdy sie ma glowe na karku i pewne cechy osobowosci. PROSTE I LOGICZNE " wszystko jest dla kazdego do dopracowania, pozdrawiam