Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Spłacam alimenty w Funduszu Alimentacyjnym a Komornik chce mi zająć pensję

Polecane posty

Gość gość

Sprawa wygląda w ten sposób matka mojego dziecka aby dostać pieniądze z funduszu alimentacyjnego wystąpiła z wnioskiem do komornika o wszczęcie postępowania. Egzekucja okazała się bezkuteczna więc przyznano jej pieniądze z funduszu alimentacyjnego. Ja spłacam w ratach do Funduszu zaległe alimenty zgodnie z decyzją którą mam na papierze. Jednak sytuacja teraz wygląda w ten sposób,że aby dalej dostawała pieniądze z funduszu musiała napisać do komornika pismo aby przesłał jej papier o bezskutecznośći egzekucji jednak zamiast tego komornik wysłał do mojego miejsca pracy pismo o zajęcie pensji. Czy może ktoś mi wytłumaczyć na jakiej podstawie komornik nadał takie pismo skoro płace zaległe alimenty funduszowi? Czy komornik wogóle wie o tym że te alimenty są spłacane? I co teraz zrobić płacić do funduszu i komornika?

Gość gość
co z tego,ze płacisz zaległe jak nie płacisz bieżących? a ty codziennie jesz? ubrania i kosmetyki sobie kupujesz? wyobraź sobie, ze dziecko też musi to mieć!

Gość gość
Zaległe spłacam do fuduszu. Bieżące również mam zamiar płacić. Matka dziecka ma zamiar wystąpić do komornika z wnioskiem o zaprzestanie egzekucji bo chce jej płacić do rąk własnych. Interesuje Mnie dlaczego komornik wysłał takie pismo do pracy skoro alimenty są spłacane funduszowi? alimentacyjnemu?

Gość gość
dopiero masz zamiar płacić, ale nadal nie płacisz!

Gość gość
Komornicy to gorsze hieny od prowidenta ,czy chwilówki.

Gość gość
komornik tak zawsze robi,pierwsze co to sprawdza czy pracujesz i wysyłap[ismo do zakładu pracy, popros matke swojego dziecka zeby poszła do niego i wycofała egzekucje, to mozna załatwic w 1 dzien i zejda Ci z pensji

Gość gość
A decydując się na dziecko, nie pomyślałeś o tym że ono będzie zyć jeść itp.? Przeciez gdy nie opłacałeś alimentów te obowiązki przejęła ex dając dziecku możliwość przezycia, a ty biadolisz nad komornikiem? :o