Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zielona herbata czy można pić w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Tak jak wyżej :)

Gość gość
mozna pić zieloną herbatę, mietę, herbatę czerwoną typu roobios niewskazane są mocne czarne herbaty - podobnie jak mocna kawa ja piję roobios, zielone np. jasminowa dilmah i kawe inkę :)

Gość gość
ja słyszałam, że zielona herbata jest niewskazana w większych ilościach w czasie ciąży, ale niestety nie pamiętam dlaczego, być może była to jakaś ściema, ale lepiej pogoogluj sobie ten temat :)

Gość gość
ja stosuję jedną zasadę słucham swojego organizmu, jeśli nie czujesz wstrętu a wręcz potrzebę picia herbaty czy spożywania innych napojów (nie alkoholu czy większej ilości kawy) to najwidoczniej masz zapotrzebowanie na składniki które się w niej znajdują. :) Ja stosowałam się tak w pierwszej ciąży teraz jestem 35 tc i nie odmawiam sobie kawy choć do 4 miesiąca nawet zapach mnie drażnił. Teraz nie jadam ryb ani warzyw bo nie mam ochoty mam ochotę na owoce i je pochłaniam kilogramami dziennie pije gazowaną wodę bo mam na nią ochotę. nie używam żadnych preparatów witaminowych dla cieżarnych tylko kapsułki pregna 250DHA wyniki mam książkowe. Powodzenia

Gość gość
W rozsądnych ilościach- można, trzeba brać tylko poprawkę na to że herbata w nadmiernych ilościach upośledza wchłanianie magnezu, a ten w ciąży jest potrzebny, ale od kubka czy dwóch filiżanek dziennie nic się nie stanie. Ma mniej teiny od czarnej.

Gość gość
ja tez czytalam ze nie mozna w ciazy i podczas starania sie o nia pic zielonej herbaty. Ona pomaga w zabijaniu komorek rakowych i niestety moze sie zdazyc ze podziala tez na ksztaltujacy sie plod.... wydawalo mi sie to smieszne jak mi kolezanka o tym powiedziala ale potem sama poczytalam i wolalam nie ryzykowac. pilam herbate rooibos

Gość gość
chodzi o to ze zielona herbata blokuje wchłanianie się kwasu foliowego, dlatego tez w pierwszym trymestrze jest niewskazana

Gość gość
Ja jestem w 4tc :] i jak nigdy mam smaka na piwo, ale niestety nie moge go pic. Kawe pije jak zawsze jeden kubek słabej rozpuszczlnej z mlekiem i narazie żadne posiłki mi nie przeszkadzają, zobaczymy co będzie dalej ;) Pozdrowionka :)