Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kaszka kukurydziana dla miesięcznego dziecka

Polecane posty

Gość gość
Mnie to wygląda na refluks,niemowle przy refluksie tak sie prezy i płacze przy jedzeniu

Gość gość
"Tak dokladnie. Placze ze az robi sie bordowy, lezki mu leca, prostuje sie, macha nogami... Przerazliwy ten placz. Biore Go0 wtedy przytulam do siebie, chodze po mieszkaniu, kolysze i sie uspokaja. Czasami trwa to minute, czasami 5 min" Objawy kolki niemowlęcej wypisz, wymaluj. Brzuszkowe problemy sama z synkiem przerabiałam, trudny okres to był, dziś ma 5 miesięcy i jest cudownie, praktycznie bezproblemowo (pewno do czasu gdy zacznie ząbkować)... Na kolkę praktycznie nie ma idealnego sposobu, nosić, przytulać, przetrwać. Ja podawałam też espumisan w kropelkach dla niemowląt w godzinach kolkowego szczytu. Wytrwałości życzę, to wszystko minie :) kiedy organizm się ureguluje

Gość gość
Mleka pije sporo - ale wyklucze je. Na kolki kupilam Delicol - w aptece mi doradzili poniewaz jest od 2 tygodnia chyba. Herbatke koperkowa kupilam z Hipp i podaje malemu poniewaz czesto chce mu sie pic a poza tym gdy nie moze zrobic kupki to mu herbatka pomaga. Co do Refluksu to wydaje mi sie ze raczej to nie jest to. Poniewaz nie robi tego zawsze - tylko czasami. A przy refluksie to powinno mu sie cofac przy kazdym jedzeniu chyba. Nie wiem - moge sie mylic..

Gość gość
A jak to rozpoznac ze kolka to kolka? I jeszcze jedno pytanie. Gdy podaje malemu cycka i on je i je i je. I potrafi tak z godzine i dalej mu malo to chyba cos nie tak jest z tym pokarmem prawda?

Gość gość
Karmiąc piersią nie pije się mleka wcale, możesz pozwolic sobie na jogurt ale w żadnym tazie nie mleko, odstaw mleko a zobaczysz, że bedzie o niebo lepiej. A kolka może objawiać się takim niepohamowanym głodem, dziecko wisi na piersi i przy próbie odstawienia płacze.Druga sprawa ,że chce ssać bo ma tak silną potrzebę i chce być blisko mamy, czasem bliskosć jest ważniejsza niż jedzenie.