Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jakie są pierwsze objawy uczulenia na gluten podczas wprowadzania glutenu

Polecane posty

Gość gość

mam 5miesięczne dziecko, od 3 tyg wprowadzam gluten. Wszystko było ok do dziś...bo od 2 dni ma jakąś biegunkę - tzn 3 kupki na dzień ale ze śluzem. czy to może być od glutenu? podaję codziennie 1 płaską łyżkę nestle kaszki manny do mleka. 4,5 miesiąca małą karmiłam piersią. Potem tylko mm, bo straciłam pokarm (miałam ogromny stres). Powiedzcie mi, czy to może być od tego. jakie są pierwsze objawy? gorączki brak...tylko jest też brak apetytu...może źle wiąże fakty... czy odstawić teraz ten gluten i zobaczyć? poradźcie

Gość gość
podnosze

Gość gość
Rzadka kupa ze sluzem jest jednym z glownych objawow niegolerancji glutenu. Radzilabym odstawic i zasiegnac porady lekarza czy to na sto procent to. Moze po prostu bedziesz musiala troche z podawaniem glutenu poczekac. Te tabelki zywieniowe zmieniaja sie co pare lat i z tym wprowadzaniem glutenu roznie bywa, raz sugeruja aby zaczac wczesnie, innym razem aby pozno, nie jestem pewna jakie sa normy obecnie ale mimo to poczekalabym jeszcze ze 2-3 miesiace az umlad pokarmowy sie dostosuje , kaszke podawaj ryzowa jest bezglutenowa.

Gość gość
Wiesz co doczytalam teraz ze 3 tygodnie wszystko bylo ok, ta biegunka ze sluzem moze byc tez na zeby, czy dziecko juz zabkuje? Obejrzyj dziasla czy nie sa napuchniete zaczerwienione, czy dziecko jest nerwowe i niespokojne?

Gość gość
dziecko jest normalne, raczej nie ząbkuje. Tylko jak do tej pory była kupa raz dziennie, tak teraz jest 3 razy dziennie. teraz własnie zrobiła i wyszła z niej cała marchewka którą zjadła o 10tej rano. W niezmienionej formie i tylko marchewka;/ dziwne :( tylko czy po 3-4 tyg od podawania glutenu teraz nagle by wyszło uczulenie? żadnych innych objawów brak

Gość gość
Nie wiem, ale kupa ze sluzem powinna byc skonsultowana z lekarzem. Jesli nic wczesniej nie bylo to nie sadze aby ten gluten nagle zaczal go uczulac. Idz z dzieckiem do pediatry.

Gość gość
czyli podawać małej gluten dalej? w tej kupie przed chwilą nie było śluzu. zrobiła dzis 4 kupy i tylko w 1 był sluz. isc do lekarza?

Droga Mamo, śluz w stolcu może być jednym z sygnałów alergii na gluten. Podobnie jednak mogą objawiać się inne problemy zdrowotne Maluszka, w tym alergia na pozostałe, nowe pokarmy wprowadzone do diety. W pierwszej kolejności przeanalizuj zatem dokładnie jadłospis swojego Maleństwa. Jeśli w ciągu ostatnich dni nie wprowadzałaś nic nowego, wycofaj z diety dziecka produkty glutenowe i obserwuj, czy śluz nadal pojawia się w stolcu. Opisaną sytuację skonsultuj również z pediatrą, który pomoże Ci ustalić przyczynę pojawienia się śluzu. Ekspert. Nestle --- Ekspert. Nestle, udziela porad i odpowiada na pytania związane z produktami NESTLE, a także kwestiami dotyczącymi żywienia dzieci. Zachęcamy do kontaktu z Centrum Informacji dla Rodziców. Adres e-mail oraz numer kontaktowy dostępne są naszych oficjalnych stronach.

Gość olka9h
Jak moja córka załatwiała się raz na 3 dni to od razu się domyślałam , że jakieś uczulenie. Dałam jej dicopeg junior i jak przeszło poszliśmy do lekarza , okazało się że to uczulenie na gluten Dobrze , że dicopeg nie ma go w składzie.