Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chce miec dziecko a mam 40lat

Polecane posty

Gość gość

bardzo pozo poznalam swojego wymarzonego wczesniej nie mialam szczescia do facetow. jestesmy kilka miesiecy po slubie i bardzo chcemy miec dziecko ale z kazdej strony nas linczuja ze jestesmy za starzy i tylko chore dziecko mozemy miec... bardzo pragne dziecka ale jak codziennie slysze same nieprzyjemne slowa zaczynam sie bac i zastanawiac czy maja racje

Gość gość
Mama mojego kolegi miała 42 lata, jak go urodziła. Teraz ona ma 62 lata, a wygląda na 40. Syn chłop na schwał, zdrowy wysportowany, umięśniony, sukcesy w karate. Więc nawet w tym wieku można mieć zdrowe dziecko.

Nie słuchaj takich opinii. Mało matek decyduje się na ciążę w tym wieku? Ryzyko urodzenia chorego dziecka jest większe- to fakt, musisz pomyśleć, czy jesteście gotowi na taką ewentualność, a w razie czego musisz być pod stałą opieką lekarza (badania prenatalne itd.).

Gość i dobry dla mnie bądź
nie słuchaj ludzi, ludzie są zawistni. jeśli o tym marzycie to starajcie się o to. wy macie być szczęśliwi. nie daj sobie wmówić że nie masz prawa tego chcieć.

Gość gość
kolezanka mojej mamy krótko przed 40stką urodziła dwoje dzieci.

Gość gość
jestesmy przygotoani nna wszystko, nie ma to jak pelna rodzina

Gość gość
slyszalam o matkach ktore mialy 50lat, nagorsze est to ze coraz szbciej mozna menopauze miec

Gość gość
idź najpierw do lekarza, nie słuchaj ludzi tylko zaufaj medycynie.

wobec tego nie słuchaj tych ludzi i- jak już ktoś napisal- nie daj sobie wmówić, że nie masz do tego prawa.

Gość troche stara jesteś
na dziecko,ale jak o nim marzysz to powinnaś mieć w d***e opinie ie,tylko robić co chcesz. Żyjesz dla siebie czy dla obcych ludzi? Ja tam wolę 20 latkę z dzieckiem niż starą 40 latkę. Ale ludzie róbcie jak chcecie a nie sugerujecie się cudzymi opiniami i się przejmujecie :P

Gość gość
to co ty wolisz to jest mało wazne. człowie emocjonalnie dojrzewa ok. 23 roku zycia wiec 20letnia matka tak naprawde sama jest jeszcze dzieckiem. poza tym w tym kraju człowiek 20letni gowno ma :) zadnych warunkow do posiadania dziecka

Gość gość
a co 15 w ciazy lepsza? kobieta ktora ma juz 5 dzieci i kolejne w drodze lepsza? patologia ktora sie rozmnaza lepsza od normalnej kobiety po 40 ktora pragnie byc w ciazy?

Gość Ty jestes kretynkaja mam 21
i dziecko 3 letnie . To prawda w Polsce taki człowiek gówno ma,dlatego od roku jestem w innym kraju i mam więcej :) A matka czy 20 letnia czy 40 letnia może być zła czy dobra,bez różnicy na wiek :P

Gość Ty jestes kretynkaja mam 21
A tylko kretynki oceniają po wieku ,że ta stara a ta młoda :P i ich dzieci to patologia.

Gość gość
czyli urodziłas w wieku 17 lat a w ciaze zalasz w wieku 16?? patologia!!

Gość Jestem młodą M
Urodziłam jak miałam 17 lat. I przerażają mnie ludzie którzy nie mają za grosz szacunku do drugiego człowieka. Czy to ,że ktoś urodził w młodym wieku,czy w wieku 40 lat oznacza że trzeba go wyzwać,zgnoić,obrazić? To na tym polega wasze życie,podobno dużo lepsze od matek młodych jak i starszych jak i wielodzietnych? Piszecie młoda-patologia,stara-patologia,wielodzietna-patologia a do jakiej grupy wy się zaliczacie używając takich słów? Pomyślcie czasami nim kogoś obrazicie.

Gość gość
bedziesz dobra mama jesli pragniesz dziecka i jestes gotowa, najgorzej to wpasc nie bedac przygotowanym na dziecko

Gość Jestem młodą M
Ty jesteś kretynka mam 21 lat Urodziła chyba jak miała 18 lat. Jasno wynika,ma 21 lat,a dziecko 3 lata.

Gość gość gość
Moja ciocia urodziła córkę w wieku 41 lat, ciąża nie planowana miała już dwóch dorosłych synów (19 i 22). Mała urodziła się zdrowa ciocia ciążę i poród przeszła dobrze...

Gość gość
16 latka rozkłądająca nogi i dająca się zalać w tym wieku, nie mająca pojęcia o antykoncepcji (wątpie by ktokolwiek świadomie sobie robił dzieciaka w tym wieku) to patologia jak najbardziej. ja w tym wieku to sobie beztrosko chodziłam do szkoły, po szkole ze znajomymi jakies wyjścia to tu to tam, pierwsze miłości, wycieczki. Kuzwa chodzenie z brzuchem w tym wieku to jakas jedna wielka masakra

Gość gość
ja mam 23 lata , z mezem bardzo bysmy chcoeli miec dziecko ale wynajmujemy mieszkanie ale oboje pracujemy i na ic nam nie brakuje. mnie inni linczuja ze chce miec dzecko a nie mam wlasnego mieszkania. dla innych lepiej zeby wpakowala sie w kredyt na 30lat i zaplacila 2razy wiecej niz mieksznie warte. tez mnie obrazaja glupi ludzie ze powinnismy poczekac bo jestesmy za mlodzi i sie nie dorobilisy mieszkania

Gość gość
z takim myślenem to ja ci tez odradzam dziecko droga 23latko. teraz bez sensu na wynajem kase wydajesz, komus kabze nabijasz, a jakbys kupila to bys przynamniej wiedziala za co placisz. za x lat to mieszkanie byloby twoje i bys cos dziecku mogla zostawic. a jakby sie noga podwinela to zawsze mozna sprzedac z kredytem

Gość gość
ale ja place po znaomosci za 2pok mieskanie tylko 400zl w miedzyczasie odkladamy kase . wiesz wogole jak ciezko dostac kredyt ? malo kto ma zdolnosc kredytowa w dzisiejszych czasach i tylko dlatego mi odradzasz?

Gość gość
no to napisz od razu ze nie macie zdolności kredytowej a nie ze wolicie wynajmowac zamiast sobie kupić.

Gość gość
ja mam 2 dzieci z partnerem na stancji 2pokojowe i jestesmy szczesliwi, wiec nie sluchaj durni tylko dzialaj z mezem :)

Gość gość
chyba kazdy wolalby kupic jakby tylko mogl :) a co do tematu mysle ze rowniez po 40 mozna byc szcesliwym rodzicem :) nie bojcie sie ciazy ze wzgledu na wiek kobiety. zycze powodzenia

Gość gość
ciekawe jacy bedziecie sczesliwi jak dzieci dorosna i goowno im zostawicie

Gość gość
a czy obowiazkiem rodzica jest zostawienie mieszkania i spadku dzieciom??? co za glupota. mi moi rodzice nic nie zostawili i nie mam zadnych pretensji, wychowali mnie, niczego mi nie brakowalo . co to za materialne podejscie??????

Gość gość
obowiazkiem moze nie jest ale mnie by bylo wstyd jakbym sie niczego przez paredziesiat lat nie dorobila. mam honor i dume, kocham swoje dzieci i chce i cos po sobie zostawic zeby mialy latwiejszy start.