Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zazdroszcze kobietom ładnych wlosów

Polecane posty

Gość gość

nie musza byc jakies ekstra grube ale wystarczy ze sie troszke kreca czy ladnie układaja. ja mam mega cienkie i mega proste takie przylizane siurki.gdyby choc troszke chcialy sie ukladac a tu na nic zdaje sie ukladanie i rozne zabiegi :-( proste wlosy wygladaja ladnie pod warunkiem ze sa dosc grube i nie zlepiaja sie w takie straki jak cienkie wlosy:-( kobieta moze miesc ladna figure i twarz ale jak ma brzydkie wlosy to wyglada na zaniedbana fladre:-(

Gość gość
To moze zacznij uzywac kosmetyków do takich włosów. Jakieś odżywki które zmiękczą i optycznie je powiększą, zrób ślimaczki po myciu i zostaw do wyschnięcia ,pokombinuj

Gość gość
wlosy z natury mam mega miekkie wiec nic nie musze zmiekczac. to ze sa miekkie zbyt miekkie wlasnie powoduje to ze wogole sie nie ukladaja sa proste jak drut ,ale nie sztywne . uzywam przeroznych kosmetykow,suplementow diety, ziól naprawde kupe kasy na to wydalam. zawijanie daje efekt ale na bardzo krotko.

Gość gość
A probowalas bialka jaj na wlosy albo kozieradki?

Gość gość
robilam kiedys maseczke z jaj. strasznie mi sie wlosy po tym przetluszczaly. kozieradke kiedys wcieralam. z ziol to jeszcze skrzyp, pokrzywa, len, czarna rzepa.rozne tabletki ziolowe i witaminami i mineralami

Gość trelemorele1234
Zerwij sobie pokrzyw i zalej je wrzątkiem i myj w tym glowe, mi bardzo pomoglo ;).

Gość gość
Jezeli masz takie wlosy od dziecka to te zabiegi nic nie dadza. Zetnij krotko ale finezyjnie. Duzo lepiej bedziesz wygladac niz z takimi prostymi strakami. A jak masz ladna twarz to bedzie lepiej widoczna. Krotkie wlosy mozesz troche postylizowac pianka czy innymi kosmetykami.

Gość gość
Asiula Cebula kup olej hasna dostepny na allegro i wcieraj :)

Gość gość
ja tez mam gowniane cienkie wlosy, ale uwazam ze krotkie cienki wygladaja gorzej niz troche dluzsze za ramiona. Mozna podkrecic na walki czy lokowke, podtapirowac i jes niezle tyle ze ile czasu na to trzeba poswiecic i roznych kosmetykow zeby te wlosy jakos wygladaly. Nie wiem jak wy ale ja w zyciu nie wyjde do ludzi w nie ulozonych wlosach kurde tak bym chciala miec normalne wlosy

Gość gość
ja tez tak mam. Zazdroszcze tym ktore tylko przeczesza wlosy i sa gotowe ja musze godz je ukladac, mam cienkie i na dodatek pusza sie na koncach gowno nie wlosy

Gość gość
masakra z tymi cienkimi wlosami tez mam puszace koncowki i na dodatek klapniete przy lbie. Najgorsze ze moja matka, siostra, kuzynki i ciotki maja grube piekne wlosy a ja po babce ze strony ojca takie liche.

Gość gość
Cebula zrób serum z spermy i kalu meneli zza kontenera przeciez składników masz poddostatkiem:p

Gość AgataKra
18.06 kuzwa mam tak samo siostra ma takie z***biste wlosy, nawet jak pokreci 3 dni sie trzymaja mi godzine kiedys chcialam je jej obciac z zazdrosci

Gość gość
a mi sie nawet nie pusza. pokrzywe juz przerabialam, podkrecanie tez pomaga na krotko a ja chce dobrze wygladac cale 8 h w pracy. a zeby je ulozyc musze wstac masakrycznie wczesnie czyli o 4tej. ulozyc je a po dojechaniu do pracy nie ma efektu. wiec po co sie meczyc?? w krotkich nie jest mi za dobrze. do tego trzeba miec ladny ksztalt glowy a ja niestety mam plaski tyl glowy:-( wlasnie widzialam przexz okno moje 2 sasiadki jak gdzies szly. maja takie ladne wlosy ze az sie poplakalam z zazdrosci:-(

Gość gość
na dodatek u mnie w pracy na 12 bab w pokoju wszystkie maja ladne wlosy:-( i codziennie musze to ogladac :-(

Gość gość
też tak mam, obecnie dbam o włosy, walczę o nowe włoski, zobaczymy, czy za 2 lata będzie lepiej. No, ale z cienkich grube się nie zrobią,niestety. Ja staram się je zagęścić.

Gość gość
Ech, jak ja to dobrze rozumiem... Tez mam marne włoski, co z tego że zdrowe i lśniące, skoro jest ich mało. Wkurzają mnie niemiłosiernie teksty typu "Ojej, jak Ty masz mało tych włosków, jaka cienizna", tak jakbym sama tego dobrze nie wiedziała. I mówi mi to dziewczyna z włosami wprawdzie gęstymi, ale zniszczonymi od farbowania i prostowania, siano na głowie, no ale ona ma gęste. Moje są zdrowe, miękkie w dotyku, jedwabiste- ale co z tego, skoro ani układać się nie chcą, ani wymodelować nie dają, bo zaraz wszystko klapnie...

Gość gość
Cóż, mam to samo- cienkie, miękkie, delikatne i kompletnie nie nadające się do układania. Do tego potrafią przetłuścić się w 1 dzień. Od jakiegoś czasu zaczęłam stosować szampony ziołowe, bez slsow, parabenów, itd, i o dziwo włosy mogę umyć co 2 dzień, to już duuuża poprawa. Trochę je podcięłam, nałożyłam delikatną farbę, po której zrobiły się odrobinkę sztywniejsze- no i póki co jakoś wyglądają, chociaż i tak codziennie z nimi walczę. Przeczytałam też gdzieś o sposobie na odżywwki- otóż w przypadku cienkich i rzadkich włosów należy nakładać ją przed myciem, a nie po. Odżywka zadziała tak czy tak, a włosy nie będą tak klapać. No ale i tak do ideału mi daleko, za mało mam tych moich kłaczków żeby np jakoś ładnie je upinać, boki takie rzadziutkie...:/

Gość gość
cienkie liche włosy to porazka dla kobiety. ja na domiar mam juz siwych ponad 50 procent wiec i farbowac je musze:-(

Gość Break on Through
ja mam cienkie włosy, ale jest ich bardzo dużo i się falują, więc nie narzekam jakoś specjalnie, aczkolwiek zamierzam je pogrubić no i głupoty gadacie, że się tego nie da zrobić, jasne :D coś słabo w tym internecie grzebiecie, jeśli myślicie, że tylko tymi zwykłymi kosmetykami można coś zdziałać

Gość gość
a czy niby zamierzasz pogrubic?? jeszcze na rrzie czegos takiego nie wynalezli. oczywiscie mozna zagescic ale ja mam gesto cebukla przy cebulce a zageszczanie jest dla osobktore maja braki we wlosaach jesli chodzi o ilosc

Gość gość
Break on Through, to podziel się może ta tajemną wiedzą, gdzie i czego szukać, skoro słabo szukamy. I cóż to za niezwykłe kosmetyki, skoro zwykłe nie działają? Łatwo Ci mówić, że dużo da się zrobić, skoro masz cienkie, ale geste włosy. Jakbyś miała cienkie i rzadkie, to byś inaczej patrzyła na problemy z włosami.

Gość gość
cienkie wlosy dla kobiet to porazka. odbieraja cala urode:-( ladne wlsoy przy przecietnej twarzy potrafia zdzialac cuda

Gość Babka z piasku
Takie włosy muszą być bardzo dobrze obcięte. Odpowiednie strzyżenie to podstawa. Jeśli masz proste jak drut i ci się nie kręcą to nic na to tak naprawdę nie poradzisz. Kosmetyki dodające objętości odżywki szczególnie bez spłukiwania tak naprawdę tylko obciążają włosy. Przy cienkich włosach najdłuższa ich długość powinna sięgać do ramion, dłuższe są niewskazane. Włosy nie mogą być całkiem prosto obcięte, bo to powoduje klapniętą górę i "masywny" dół. Zaprzyjaźnij się z grubą okrągłą szczotką do modelowania jeśli masz włosy do ramion. Im krótsze tym mniejsza szczotka. Najlepiej je modelować dobrze wyciągając od nasady. Można pasma od wewnątrz lekko popsikać DOBRYM nie obciążającym lakierem, żeby nie klapły, albo ewentualnie lekko tapirować ( metoda dla bardzo zdesperowanych, bo tapirowanie niszczy włosy).