Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DDRR i DDA

Syndrom DDRR i DDA

Polecane posty

Gość gość
nie chodzi o to żeby taką osobę głaskać po głowie, trzeba czasem silnego wstrząsu żeby taka osoba się ogarnęła, np rozstania , chodzi raczej o to by nie powielać schematu z jej rodzinnego domu czyli kłótni, wyzwisk, dlatego trzeba ze spokojem i stanowczością działać

Gość gość2
zgadazm sie w 100%.

Gość onaDDA
oczywiscie nie mowie zeby zaraz rzucac taka dziewczyne ale u mnie to byl wstrzas kiedy zobaczylam zo go krzywdze i on sie odsuwa ode mnie. teraz bez wzgledu na to czy wroci czy nie ide na terapie

Gość onaDDA
Dorosle Dzieci Alkoholikow i Dorosle Dzieci Rodzin Rozbitych, Dysfunkcyjnych poczytaj pare postow wstecz

Gość gość
onaDDA terapię robisz tylko dla siebie,nie dla kogoś,bo wtedy taka terapia traci sens,masz poprawić swoje życie,a przy okazji poprawisz wasze-z tym czy innym partnerem

Gość gość
onaDDA decyzja ostateczna ? Trzymam kciuki!:)

Gość gość
To co robia kobiety z syndromem DDRR i DDA to odbywa sie swiadomie ? chca tto rbic? robia to w jakims celu ? (chodzi o te wszystkie dziwne zachowania itd)

Gość upnieklikaj
?

Gość gość
Jestem dda..potrzebowałam lat żeby się trochę zmienic.Zostaly szczatki dda we mnie z których pewnie nigdy się nie wylecze.Nigdy nie będę wolna..ten syndrom zostanie ze mna az do śmierci. Przeszłam długą drogę, zeby byc chociaż troche normalną kobietą.

Gość noraczejnieinaczej
W życiu bym się nie związał z taka 'poalkoholikową' patologią, przykro, ale takie mam doświadczenia i nie tylko ja. Wszędzie widzą 'zuooo', w piwkach, w drinkach, ale zawsze starają się na siłę tłumaczyć swoje życie, tak jakby to kogoś obchodziło. Innym starają się narzucać swoje 'wzorce', a i tak nie widza swojej belki, ale potrafią dostrzec źdźbło w oku bliźniego. Łatwo takie rozpoznać po tych wrednych spojrzeniach i tępym wyrazie twarzy. Większość z nich ma znamiona pochodzenia z rodziny pijaków, takie krzywe mordki i śmieszne, małe oczka; łatwo je zbałamucić i pobawić się nimi; aczkolwiek takiej bym nie tknął (cholera wie co to w sobie nosi).

Gość gość
Dziecko,od poniedziałku szkoła się zaczyna,więc idź lepiej pakować plecak:O

Gość DDRR i DDA
Troche poleciales kolego, serio :) mysle ze jakbym Ci 'pokazal' moja panne to ys wszystko cofal co powiedziales, ale whateva - kazdy ma prawo do swojego zdania.

Gość noraczejnieinaczej
Swoje zdanie mam wyrobione na kilkuletnich doświadczeniach. Jestem po 30ce i trochę widziałem oraz doświadczyłem. Dzisiaj wiem jedno - żadnych popapranych patologicznych dziewuszek, no i tyle. Takie potrafią tylko niszczyć z czasem praktycznie wszystko. Najbardziej żałosne są te, które nienawidzą innych kobiet, mniej, lub bardziej.

Gość gość
piszecie o zachowniu kobiet z DDA a ja bym była wdzięczna jeśli mi ktoś opisze jak zachowują się mężczyźni z takich rodzin, mysle ze miałam z takim do czynienia,nawet byłam z nim w związku, ale niezdawałam sobie sprawy że to syndrom z dzieciństwa

Gość NoNoPoniosłoCię
Z tzw. 'mężczyznami' z trudnym dzieciństwem jest zabawnie - potrafią pic na umór, jak są sami, czyli bez rodziny lub kobiety. Jak nie jest sam, to jest 'na antybiotyku', zazwyczaj podczas jakiś imprez, ale jak nikt z poza bliskiego grona znajomych nie patrzy to przyjmuje ile wlezie i więcej. Potem przeprasza swoja babę i obiecuje 'nigdy więcej'. Sam jest wyczulony na picie, tylko, że u innych.

Gość gość
ktos jeszcze sie wypowie??

Gość też się wychowywałam gdzie był
alkohol - ciągłe awantury, bijatyki, policja, nie przespane noce i moja przyjaciółka przeszła to samo. Nawet miała gorzej ponieważ była bita. Lecz nie mamy żadnego syndromu DDA. Funkcjonujemy normalnie, przyjaciółka nawet ma już męża. Wiec jakim cudem my w DDA nie wpadłyśmy? :)

Gość gość
widocznie nie wpadlyscie.

To jak to jest że niektórym udaje się nie wpaść w ten syndrom, a niektórzy wpadają na maxa? W jaki sposób od tego się uroniłyśmy? :D

Miałam na myśli "uchroniłyśmy" :P

Gość gość
Niemozliwe, byscie sie od tego uchroniły. DDA przejawia sie nie tylko w zwiazkach, ale tez w innych, w kazdej sferze zycia. Nawet mozecie o tym nie wiedziec, ze jakies wasze zachowania lub emocje mają swoje źródła w dzieciństwie.

Hm... W związkach jest ok. W życiu zawodowym i towarzyskim też. Naprawdę nic u siebie nie widzimy niepokojącego. :O

Gość gość
no to sie ciesz;] jak wizdisz inni maja takie problemy.

Gość też wychowywałam gdzie był
Tak czytając wszystkie powyższe posty to cieszę się, naprawdę;)

Gość gość
no i donrbze.

Gość gość
nie chce mi sie czytac calego ale wkurza mnie,ze wy zamiast pracowac nas soba obarczacie za wszystkie zlo rodzica alkoholika. nie rozumiem tego. w przeciez w zyciu nastaje taki czas kiedy kazdy zaczyna myslec samodzielnie, wyciagac wnioski i podejmowac decyzje.

Gość gość
zgadzam się z Tobą, gościu ,wyżej

Gość gość
a gdzie ktos napisal ze nie pracuje nad soba uzalajac ise przy tym itd itp?

Gość gość
ależ się namnożyło tych syndromów :-P o DDRR pierwsze słyszę zaraz będzie syndrom DDRPWK - dorosłe dzieci rodziców pracujących w korporacjach DDP - dorosłe dzieci prostytutek DDNPNK - dorosłe dzieci nieudaczników przesiadujących na kafeterii itd., itp. Ludzie ogrnijcie się. Każdy wyniósł z domu jakieś niemiłe, traumatyczne przeżycie/cia i od was dorosłych ludzi zależy jak sobie z tym poradzice. Takie rozdrabnianie na poszczególne syndromy to wymysły psychologów, którzy robią na tym niezłą kasę.

Gość gość
pieknie spisek wykryles :) gratuluje!:D