Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Strapiona ciocia

SEPSA u noworodka

Polecane posty

Gość Strapiona ciocia

Witacie.Chciałabym dowiedzieć się czy są tu osoby które przeżyły podobną sytuację. Moja siostra urodziła wcześniaka który ma sepsę i walczy o życie. Miał też dwa wylewy II i III stopnia do mózgu. Jeden z nich do układu nerwowego. Infekcja została opanowana i jest leczona, ale lekarze nie wiedzą jak rokować i twierdzą, że te wylewy wyglądają fatalnie. Jest sporo krwi. Wiem że to wcześniak i jeszcze jego mózg jest dość "giętki" więc jest szansa że się wchłonie. Czy ktoś z was przetrwał to? Czy są tu rodzice których dzieci wygrały z sepsą? Miały wylewy? Jakie są powikłania, ile trwało leczenie? Czy możecie ze swojej strony coś doradzić z perspektywy czasu? Proszę tylko o niewypowiadanie się osób które z tematem nie mają nic wspólnego i swoimi mądrościami będą zapychały kanał dyskusyjny. Nie potrzebuje dobrych i nie popartym niczym rad ale faktycznych relacji i wsparcia kogoś kto wie i przeżył. Z góry dziękuję.

Gość gość
w którym tygodniu urodziła ?

Gość Strapiona ciocia
W 37-mym, urodziła bliźnięta poprzez cięcie cesarskie. Drugie dziecko jest zdrowe, nic mu nie dolega.

Gość gość
przykro mi bardzo, jednak to nie są dobrewieści jedno z moich dzieci zmarło na sepse w 2006, sepsa u dzieci to duże zagrożenie i wszystko zależy od organizmu dziecka

Gość gość
Nasza dziewczynka również przeszła zakażenie, dziś jest silną zdrową wesołą 7 miesięczną dziewczynką, lekarze neonatolodzy zareagowali natychmiastowo po naszym zgłoszeniu 3 h po urodzeniu.

Gość gość
A ja nie odpowiem Ci konkretnie na Twoje pytanie. Powiem tylko,ze moj uczen (gimnazjum) byl wczesniakiem, przechodzil sepse. Jedynymi powiklaniami sa: slaby wzrok i jąkanie. Mam nadzieje,ze bedzie dobrze. Najwazniejsze,ze pokonal infekcje, ktora pewni stawnowila najwieksze zagrozenie