Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pilne pytanie

Polecane posty

Gość gość

Ile trzeba koncentratu pomidorowego wlac do zupy pomidorowej? nalałem 3/4 garnka wody, ona się teraz gotuje i nie wiem ile wlać koncentratu, cały słoik? I coś jeszcze trzeba do tej zupy dodać? Czy sama woda z koncentratem wystarczy?

Gość gość
bo woda wyparuje !

Gość gość
dodaj troche oliwy najlepiej z oliwek :-)

Gość gość
Przydałaby sie jakaś kość.

Gość gość
dlaczego mi się makaron skleił i jest teraz tak jak jedna wielka kluska? boże co za męczarnia, dzisiaj chyba nic nie zjem : /

Gość gość
zostalo mi troche makaronu... :-D

Gość gość
Zalezy od pojemnosci garnka i jakosci koncetratu. Dodaj jeden i sprobuj. Jesli jest za slaba dodaj kolejny koncentrat. Oczywisci trzeba posolic. Jesli robisz pomidorowa na rosole to nie trzeba, ale w tym przypadku przydalaby sie chociaz jakas kostka rosolowa i jakies warzywka, pare marchewek, piertruszka, rowniez troche naci. Smacznego :-)

Gość silvera
3/4 garnka 1l, 5l, 20l ? :D a makaron jak się wsypie to trzeba mieszać i tak 7 minutek ;)

Gość gość
Za malo wody! To bedzie porcja dla kota! :-D

Gość gość
Ten pan wybrał wersję "musztarda po obiedzie".

Gość gość
To chyba biedne dziecko :-D

Gość gość
Tania wersja: udko z kurczaka, 3 marchewki, 2 pietruszki, 2 cebule, por, pół selera, przecier pomidorowy z pudliszek, śmietana, sól, pieprz, pietruszka. Osobno gotujesz makaron lub ryż. Wielki wyczyn. Przecier dodajesz na koniec, a tamto gotujesz na oko ok. o,5-1 h, i potem zabielasz śmietaną. Chyba niczego nie zapomniałam.

Gość gość
Kość to on będzie miał, jak tak się pożywi jeszcze z miesiąc. Nawet niejedną. ;)

Gość gość
Naszło mnie dzisiaj na zupę, nigdy zup nie jadam, przygotowuje wyłącznie najprostsze posiłki. Niestety zupa mi nie wyszła i jest niesmaczna : /

Gość Heniuś
Jak może zupa nie wyjść? Na pewno zrobiłeś wszystko tak, jak było napisane w instrukcji? Ja gotuję hobbystycznie (jak mam czas, bo zazwyczaj korzystam z cateringu/restauracji) od lat i jeszcze się nie zdarzyło, żeby mi zupa się nie udała - tym bardziej pomidorowa prosta. Jak się robi wszystko zgodnie ze sztuką nie ma prawa się nie udać. I jak ma być dobra to ją rób na pomidorach a nie z przecieru - co to za pomidorowa bez pomidorów? I dobrze ktoś doradził, makaron/ryż oddzielnie. I nie żałuj mięsa dobrej jakości :) Powodzenia :) P.S > Rozumiem, że płaczesz nad tą zupą dlatego temat w takiej kategorii? :)