Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 30NormalnyF

Normalne dziewczyny

Polecane posty

Gość 30NormalnyF
Dobrze, Gdzie jest Feler - oto kilka moich wad, których nie znoszę: - precyzja, perfekcjonizm, - obawy przed "odrzuceniem", - brak pewności siebie, - silna asertywność w życiu i w postępowaniu, - introwertyczne podejście do świata, - wycofanie, - nie znoszę jak ktoś wciska mi nieprawdę etc. - wartości konserwatywne (? - osobiście uważam to raczej za plus, ale wszystko zależy od wyznawanych wartości przez innych). Nic nie poradzę, jeśli oczekujesz, że napiszę: hipokryzja, alkohol, imprezowanie, papierosy, kłótliwość albo coś podobnego - to niestety nic z tego. Mam kilku oddanych przyjaciół i całą masę znajomych, wiec chyba nie jest tak źle. I jeszcze jedno w odp. na czyjś wątek - nie uważam się za "mądrzejszego", oczekuję tylko jakieś minimalnej wiedzy o świecie od dyskutanta, mimo że każdy na starcie jest dla mnie jak tabula rasa - więc ani dobry, ani zły. Jest człowiekiem. Cytowanie książki... to jak się okazało nie był dobry pomysł ;)

Gość gość
Z checia wdam sie w dyskusje:) odezwe sie jutro na poczte. A szkopul jezeli chodzi o autora chyba tkwi w tym, ze on po prostu kobiet nie podrywa.

Gość gdzie jest feler
Nie było to pytanie skierowane do Ciebie, raczej się głośno zastanawiałam. Nie możesz odpowiedzieć sam o sobie gdzie masz feler, bo najprawdopodobniej nawet nie zdajesz sobie z niego sprawy. Większość wymienionych przez Ciebie cech jest zaletami. Więc nie w tym rzecz. Może pogadaj o tym z przyjaciółmi (najlepiej kobietami), albo z kimś mega szczerym ze swojego otoczenia ;)

Gość zosia samosia83
stadionowy...a często odwiedzasz WPKiW ? :)

Gość Astaroht
Widzę, że nie tylko ja mam taki problem i są osoby, które czują to co ja. Kurcze istnieją kobiety które doceniają taki zestaw cech więc pozostaje oczekiwać na taką w realu :-)

Gość gość
ale właśnie widać gdzie jest feler: - obawy przed "odrzuceniem", - brak pewności siebie, - introwertyczne podejście do świata, - wycofanie. To blokady w Tobie które hamują Cię - change it!

Gość gość
oczekiwać na taką w realu ta, oczekiwać to se można na wizytę księdza raz do roku:)

Gość gdzie jest feler
Niee, to nie jest kwintesencja problemu, to tylko zespół cech. Przy rozbudowanej inteligencji da się z nich zrobić ekstra pozytyw.

Gość zosia samosia83
chyba większość z nas posiada takie coś,że jak nam na kimś zależy...czy ktoś nam się podoba to inne reakcje wchodzą w grę niż jak byśmy podchodzili do kogoś obojętnego...to tak chyba jest...no chyba,że mamy do czynienia z zawodowym casanową :)

Gość Stadionowy_bandyta
Gość - dokładnie : ) Nie podrywa. My się dogadaliśmy co do kontaktu i z takich sytuacji może rodzić się coś więcej lub nie. Nigdy nic nie wiadomo. Tak samo dzieje się w realnym życiu. Zagadujesz, rozmawiasz, podajesz kontakt celem dalszego podtrzymania znajomości i niech się dzieje wola Boża. Biernie czekając, to się można doczekać, ale na pochówek! Samosia nie chodzę tam w ogóle, ale może się wybiorę kiedyś : )

Gość zosia samosia83
więc ja tam jestem prawie codziennie, od ilości facetów jeżdżących, biegających i chodzących czasem oczopląsu można dostać i co??? wszyscy zajęci?? jestem normalną w miarę atrakcyjną dziewczyną ale też jakoś się przełamać czasem nie mogę...bo co on sobie pomyśli? ale mam psa...i chyba ją wyszkolę i na sygnał będzie ona podbiegać do fajnych panów :):):) czemu ja na to tak późno wpadłam :P

Gość Stadionowy_bandyta
Zacznij też biegać ; ) W tym samym zajęciu łatwiej o kontakt : )))

Gość 30NormalnyF
Ja myślę, że od zawsze moim największym problemem oprócz "wycofania i braku pewności siebie" była właśnie asertywność. Nierzadko miałem rację, ale płaciłem za to wysoką cenę - już w szkole, kiedy zwykle stałem z boku (aj.. jak sobie przypomnę te "szkolne zabawy z okazji andrzejek"). Nie potrafię mówić "chórem, jak wszyscy" i przez to pewnie, może się zdarzać, że jestem odbierany egocentrycznie. Niestety.

Gość zosia samosia83
biegam, jeżdżę ale mimo wszystko jakoś tak głupio :) ja stara już jestem i się przejmuję za bardzo...prędzej musiałabym chyba zemdleć przed takim :)

Gość gdzie jest feler
być może powoli dochodzimy do sedna.

Gość gdzie jest feler
zosiu samosiu! nie mów weź stara bo ja się wtedy czuję jak babcia ;)

Gość zosia samosia83
hahahah przepraszam więc :) to tak jak z dzieciakami które uczą się jazdy na nartach...śmigają jak szalone bez obaw...im człowiek starszy tym się bardziej przejmuje i boi...tylko właśnie czego, tego że odbierze nas obcy człowiek źle? no i co z tego!!!! raz kozie śmierć

Gość gdzie jest feler
Zosiu, dzieci mają taką odwagę i prostotę, z której niejeden dorosły powinien brać przykład :)

Gość zosia samosia83
wynika więc z tego,że im człowiek starszy tym głupszy :)

Gość gdzie jest feler
Myślę, że od dzieciaków powinniśmy się wiele uczyć w dorosłym życiu :)

Gość gość
Zosia samosia to co, planujesz od jutra podrywac facetow? Ja chyba zaczne sie do nich usmiechac, bo pewnie sobie mysla, ze jestem jak krolowa lodu, a to nieprawda...

Gość Stadionowy_bandyta
A Właśnie dziewczyny, powiedźcie mi taką rzecz: jak kobieta się uśmiecha to faceta, nawet jak go zna (np. przy powitaniu), to może oznaczać, że jej się podoba? Czy jest to zwyczajny objaw uprzejmości?

Gość zosia samosia83
nie wiem :) z tego wszystkiego teraz wychodzi na to, że jestem nieporadną kobietą :) rzec muszę, że problemów w kontaktach z ludźmi nie mam, czasem uśmiech rozwiązuje problem...ale kurczę nigdy nie podrywałam faceta w taki sposób żeby skończyło się na kawie...

Gość gdzie jest feler
powiem Wam ciekawą historię a propos uśmiechu. Ostatnio byłam na basenie i ze zjeżdżalni zjechał facet, którego myślałam, że znam (bardzo podobny!) i zaśmiałam się do niego od ucha do ucha, a on podszedł do mnie (obcej!) i zagadnął zupełnie bez jakiegokolwiek skrępowania i to łamaną angielszczyzną ;) Tak więc zgadzam się w 100% uśmiechajcie się dziewczyny :)

Gość zosia samosia83
tak uśmiech zawsze pomaga, w 80 % prawdopodobieństwo tego,że się facet się podoba...ja przynajmniej tak mam

Gość gość
Stadionowy powiem Ci jak jest u mnie. Jestem osoba bardzo uprzejma i pogodna, jezeli z kims rozmawiam kolezensko czy oficjalnie to sie usmiecham itp. Ale jezeli widze faceta po raz pierwszy i wiem, zemoglaby nas polaczyc relacja damsko-meska to cos sie we mnie zamyka, mam podobnie jak autor, boje sie odrzucenia, chociaz znam swoja wartosc. Ale ja troche dziwolag jestem:) Ogolnie jak sie dziewczyna usmiecha to dobry znak, chociaz trzeba brac pod uwage, ze po prostu moze miec takie podejscie do wszystkich ludzi.

Gość gdzie jest feler
Stadionowy, ja się uśmiecham zazwyczaj do znajomych i przyjaciół z sympatii, zazwyczaj przez męską część jest to odbierane jako sygnał.

Gość Stadionowy_bandyta
Rozumiem, zatem nie ma reguły : ) Pytam, ponieważ niektóre dziewczyny z pracy serdecznie się do mnie uśmiechają, a niektóre witają się zupełnie obojętnie i tak mnie to ciekawiło : ) Ja zresztą też się uśmiecham do dziewczyn, które mi się podobają, ale też do tych które bardzo lubię. : )

Gość zosia samosia83
autorze a może by tak zacząć od internetu, zalogować się na portal społecznościowy i tam spróbować i powoli się uczyć jak z kobietami postępować,może niekoniecznie tam kogoś szukać ale zobaczyć "z czym się to je" i po nitce do kłębka w realu tego spróbować jak ktoś Ci się spodoba?