Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy umiecie gotować

Polecane posty

Gość gość

ja umiem zrobić np kotlety itd. nie umiem za to robić zup . Nie wiem jak sie je przyprawia, kiedy sa ugotowane i nadają sie do jedzenia. Jak jest z Wami?

Gość zupa na winie
wyjmujesz z lodowki co sie nawinie i juz

ja w ogóle nie umiem gotować, chociaż wynika to z braku chęci - nigdy nawet nie próbowałam się nauczyć. :)

Gość gość
oczywiście że tak , każda kobieta raczej powinna

Gość prawdziwa prawda
jesli nie wiesz, to musisz sie dowiedziec droga czytania lub rozmawiania o tym. nikt sam z siebie takich rzeczy nie wie.

Gość gość
Ja umiem gotować i to bardzo dobrze

Gość gość
nie wyobrażam sobie kobiety która nie potrafi, proszę Cie ;))

Gość jestemfajnaa
jestem autorka, zmieniłam nick. Chociaż do nauki gotowania nie ciągnie mnie jakoś szczególnie, muszę coś z tym zrobić, bo to jednak przydatna umiejętność.

Gość prawdziwa prawda
dlaczego powinna? bo z jej wpisu wynika, ze chcialaby, ale nie umie. jezeli ktos po prostu nie chce, to pewnie, ze nie powinien, ale jej wpis brzmi tak, jakby chciala ;)

Gość prawdziwa prawda
ups, odpowiedzialam na pytanie, ktore nie bylo do mnie, ale to nic - sens poszostaje ten sam :D

Gość jestemfajnaa
no i wstyd czasami, że mężczyźni gotują, a ja nie potrafię.

prawda - mój post odnosił się do jednej z odpowiedzi. Jasne, że jak ktoś chce umieć to powinien szukać porad jak się nauczyć :)

Gość prawdziwa prawda
p.s. ja osobiscie nie uwazam, ze kazda kobieta powinna gotowac; to ktos inny napisal :)

Gość jestemfajnaa
argen- jakie potrawy?

Gość prawdziwa prawda
autorko - nie umiec gotowac to zaden wstyd. nie zadawaj sie z facetami, ktorzy maja taki tor myslenia. ale dla wlasnego dobra, nie dla faceta, naucz sie gotowac (jezeli oczywiscie chcesz). jezeli nie potrafisz sama gotowac, to jestes skazana na jedzenie gotowcow, lub tego, co ktos ci ugotuje. a ten ktos moze gotowac rzczy niesmaczne lub niezdrowe, i co wtedy? ;)

Gość prawdziwa prawda
* rzEczy (innymi slowy: potrawy) ;)

Gość jestemfajnaa
Maciek, nie uważam tego za ulomnosc, ale nie mam skąd sie nauczyć. Wstydzę sie o to pytac , a nauka z internetu też nie jest chyba dobrym pomysłem .

Gość prawdziwa prawda
autorko, sa w sieci swietne blogi z prostymi potrawami, masz tam zdjecia i krok po kroku wszystko wytlumacznone :)

Gość jestemfajnaa
prawdziwa prawda- może i masz rację, ale z drugiej strony głupio być z facetem , który umie gotować, podczas gdy ja jestem w tym beznadziejna

Gość prawdziwa prawda
nauka z internet jest dobrym pomyslem. a jeszcze lepszym - nauka z ksiazek :) najwiecej jednak mozna sie nauczyc po prostu praktykujac.

Gość jestemfajnaa
argen, nie jest jeszcze tak źle. Znam takich co nawet jajecznicy nie potrafia:)

Gość prawdziwa prawda
jestemfajna - wcale nie jest glupio :) jesli facet (twoj?) potrafi gotowac i sie w tym spelnia, to niech gotuje :) ty przeciez mozesz wykonywac jakies inne prace domowe, zeby bylo sprawiedliwie :)

Ja się nie zgodzę. Każdy ma swoje dobre i słabe strony. Mój partner świetnie gotuje, więc zostawiam to jemu. :)

Gość jestemfajnaa
prawdziwa prawda, spróbuje czegoś poszukać:)

Gość jestemfajnaa
Moorland- nigdy nie było Ci z tym głupio? Ale kompletnie nic nie umiesz gotować, czy jest coś, co potrafisz?

Potrafię ugotować ryż - czyli wrzucić paczkę do wody i poczekać tyle ile zalecają na opakowaniu, robię niezłe naleśniki i to tyle. Budyń robię "instant" bo kiedyś spaliłam garnek i nie chce mi się stać i mieszać :P

Gość prawdziwa prawda
program kulinarne w telewizji to tez dobry pomysl na nauke gotowania :) tam z reguly masz wyzszej klasy profesjonalistow, ktorzy maja idealnie opanowane metody i teorie, wiec po prostu chloniesz to wszystko i z czasem sama zaczynasz rozumiec o co chodzi :) ale pod warunkiem, ze jestes prawdziwie zainteresowana. bo jak kompletnie nie masz polotu ani checi w tym kierunku, to moze powinnas probowac splenic sie w innych dziedzinach zycia ;)