Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wozkowa mama

Graco Evo czy britax bagile

Polecane posty

Gość wozkowa mama

Który z tych wózków wybrać? możecie mi któryś polecic?

Gość gość
ja mam britax b agile z 4 kolkami. jest swietny, jestem bardziej zadowolona z niego niz z xlandera, ktorego z checia sprzedalam. jedyny minus to brak pozycji typowo siedzacej ;/ jest taka jakby pollezaca, ja zwiazuje z tylu paskiem, i oparcie sie trzyma w pionie, ale mogli pomyslec o tym przy wozku tej klasy.

Gość wozkowa mama
nie przeszkadza brak regulacji podnóżka i ta siatka w budce? nie mialam mozliwosci ogladac go na żywo. Dziecko ma dopiero 5 miesiecy

Gość wozkowa mama
jeszcze jakas mama sie wypowie?

Gość gość
brak regulacji podnozka. dzieciak bedzie lydkami obijal o ten podnozek niestety.

Gość gość
jako sprzedawczyni w sklepie dzieciecym polcam ci: - casualplay - teutonia fun system - gesslein - espiro enzo evo

Gość gość
Mam juz obszerna spacerówkę od wózka wielofunkcyjnego. Szukam jakiejs lekkiej spacerówki do wnoszenia na IV piętro. Nie chce tez parasolki, jeszcze za wczesnie.

Gość gość
ponawiam

Gość gość
Mam briaxa i go uwielbiam. jest super. Brak podnóżka nie przeszkadza w ogóle. System składania rekompensuje wszelkie ewentualne wady. Jest lekki i bardzo wygodny dla dziecka, obszerny. Mam też typową parasolkę i britax bije ja na głowę. Jest zwrotny i ma 1000 razy lepsze kółka.

Gość nie ciumkająca
A jeżeli chodzi o wysokość rączki, jaka dokładnie jest w britaxie? Jesteśmy z mężem wysocy 176cm i 192 :)

Gość gość
haaaaaaaaaaa

Gość wozkowa mama
????

Gość gość
nie znam osobiście britax bagile, natomiast mamy Evo i jesteśmy w pełni zadowoleni. Jest lżejszy od britax bagile a i powiem szczerze mnie bardziej oko przyciąga Evo, zgrabniejszy taki no i nowocześnie wygląda. Ja c polecam Evo bo znam i używam i jestem zadowolona jak najbardziej

Gość izzy77
Mam b-agile'a oraz bugaboo cameleon i powiem tak : dwie różne połki, ale odkąd mam b-agile, mocno zastanawiam się nad sprzedażą Cameleona. B-agile jest przeszło 4x tańszy, ale na moje miejskie warunki świetnie daje radę. Zalety: - składanie - waga - obszerne siedzisko - łatwo dostępny kosz -"sztywnośc" kontrukcji - design (mam czarny, taki all black :) ) - świetny pałak, łatwo odpinany, zaprojektowany także faktycznie służy dziecku -pozycja leżacą -stabilna buda niepowiewająca na wietrze jak flaga ;) - łatwy w prowadzeniu (1 ręką), zwinny, skrętny - przystępna cena - wygodny dla dziecka (mój Synek od pierwszej chwili czuł się w nim dobrze, ma 6 miesięcy) - przystosowany od wieku 0+ -po złożeniu nie zajmuje dużo miejsca (nadaje się jako wózek na wyjazdy i do auta) Minusy: - brak regulacji wysokości rączki - siatkowy prześwit w budzie (gdyby nie on, buda byłaby idealna!) - brak pozycji całkowicie siedzącej (w najwyższym położeniu oparcie jest lekko odchylone w tył) - bardzo delikatna amortyzacja (ale jeszcze wyczuwalna) - brak regulacji podnóżka (można go wypchnąć do góry, co nieco spełnia taką rolę) - nieco za małe przednie kółka (choć w sumie dają sobie radę na chodnikach ;) ) - nie stoi samodzielnie po złożeniu - brak folii p/deszczowej i okrycia na nóżki w zestawie - trudno dostępne akcesoria Ja jestem zadowolona i mimo wad, polecam. Dla mnie jego zalety są wążniejsze niż wady. Zamówiłam sobie uniwersalną folię i oryginalny śpiworek i mam zamiar spróbować uzywać go jako jedynego wózka. A jak wyjdzie...zobaczymy :)

Gość gość
My jednak stawiamy na Graco Evo. Dla mnie to fajny wózek dla mamusi takiej zaganianej jak ja która dużo czasu spedza z dzieciakiem i jeździ samochodem. lekki, pojemny kosz no i kompaktowe rozmiary po złożeniu. mnie po prostu kupił przy pierwszym poznaniu:)

Gość gość
Powiem szczerze nie mam pojęcia jak wygląda ten britax. U nas jakoś w rodzinie od kilku lat kupuje się wózki i w ogóle produkty od Graco. Mam zaufanie do tej marki, pierwszy wózek dla starszej córy tez był Graco. Załowałam żę sprzedałam bo 5 lat później mamy Oliwke i tez graco ale tym razem juz Graco Evo

Gość gość
Mnie się bardziej podoba wizualnie jednak Graco Evo . Britax ma moim zdaniem taką płytką budę w spacerówce, no i koła malutkie takie. Oglądałam oba modele i jednak Graco, zresztą sama planuje na wiosnę taka spaceróweczke zakupić dla Juniora

Gość Jaamajka
ja kupiłam Evo kierując się opiniami na forach+jego wagą, ale czy jest dobry wypowiem się dopiero w styczniu :)

Gość gość
Polecam X landera

Gość gość
Graco Evo bez dwóch zdań...Może i będę monotematyczna ale ja w tym kończącym się roku dostałam od "życia" dwa prezenty...ukochanego, upragnionego synka Oliwierka i od kochanych rodziców z mężulkiem na czele cudowny wózek Graco Evo właśnie.

Gość gość
oba beznadziejne w jezdzeniu na chropowatych powierzchniach i nie tylko

Gość gość
no ja tez choruję na tego britax agile , chyba kupimy :)

Gość gość
Ja od wczoraj posiadam nowość Graco Evo XT. Jest super, w sklepie od razu sie w nim zakochałam, koła duże pompowane a spacerówka zgrabna, super wykonanie. Mój synek ma 3 miesiące i w sklepie się w nim położył i poprostu zasnął. Polecam

Gość gość
podbijam temat! czy uczestniczki dyskusji mają już jakieś dodatkowe doświadczenia odnośnie tych wózków? właśnie stoję przed wyborem i rozważam zakup jednego z nich. który lepiej się prowadzi???? przede wszystkim, który daje radę po śniegu??? będę wdzięczna za każdą odpowiedź.

Gość gość
Britaxa nie znam w oóle a Graco Evo używamy od 2012 roku:) Kupilimy chyba jak tylko na rynek weszły te wózki.Dzis to na ulicach jest ich pełno, wówczas jak mercedes klasy C...Kolorystyka wózków mnie zachwyciła i meza tak długo urabiałam aż zamówiliśmy Evo:) Na śniegu wózek daje radę , ja sobie koła odblokowuje przednie a że wózek lekki nie ma dla nas przeszkód. Kosz pojemny jak się pani zorientuje w praktyce to zbaweinie dla rodzica. Wózek lekki, prosto go się składa jedną ręką i to nie bajer reklamowy.Tak jest.Ja pani polecam iśc do sklepu i zobaczyć poczciwego Evo

Gość gość
bardzo dziękuję za odpowiedź!! czy mogłaby mi Pani jeszcze powiedzieć czy dziecko ma wystarczająco dużo miejsca nawet jak jest już w tej górnej granicy wagi? czy nie jest za ciasno w kombinezonie itd?

Gość gość
Zdecydowanie Graco Evo, od dawna wózki Graco gościły u nas w rodzinie i powiem szczerze mam zaufanie do tej marki. A wóżek jest świetny- zwinny, lekki, ładny i bezpieczny.

Gość Kasia2222222222
My mamy britaxa od 3 dni, wkurzyło mnie to , ze nie ma pozycji typowo siedzącej (tylko taka półleżąca) o czym pisano już wyżej.Zamontowałam pasek i jest ok. A poza tym wózek ładny, lekki, zwrotny, podnózek nie przeszkadza, synkowi siedzi się wygodnie nawet w zimowym kombinezonie nie jest za mało miejsca, więc ogólnie jest super. duży minus za brak pozycji siedzącej, półleżąca nie jest dobra dla ciekawskiego rocznego szkraba:)

Gość Monkaa
Stawiam na graco evo, sprawdziłam w sklepie i jest po prostu rewelacyjny. Mój 6-miesięczny syn czuje się w nim świetnie. Polecam!

Gość gość
O graco evo natretnie pisze jedma i ta sama osoba zmienia tylko nick,na innych tematach o wozkach tez ciagle zachwala ta firme