Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ksiazka o zwiazkach

Polecane posty

Gość gość

hej! poszukuje ksiazki o zwiazkach ktora moze pomoc nam w naszym zwiazku, o potrzebach o spełnianiu ich o tym jak rozmawiac itp. taka powiedzmy delikatnie psychologiczna? czytaliście może taka? a moze slyszeliście?

Gość gość
"Mężczyzni są z Marsa, a kobiet z Wenus" John Gray to bestseller, który przetłumaczono na 45 języków i który sprzedał się w ponad 50-milionowym nakładzie. W książce wypisane zostały wszystkie różnice między płciami oraz zaprezentowano sposoby, jak sobie z tymi różnicami poradzić Dawno, dawno temu spotkali się i zakochali w sobie Marsjanie i Wenusjanki. Dzięki temu, że akceptowali i szanowali swoje odrębności, udało im się stworzyć szczęśliwe związki. Potem przybyli na Ziemię i tu zapomnieli, że pochodzą z różnych planet... Użycie tego porównania pozwala autorowi wyjaśnić, skąd płyną trudności w zawieraniu szczęśliwych i satysfakcjonujących związków. John Gray, opierając się na swojej wieloletniej praktyce terapeutycznej, radzi, jak można wykorzystać świadomość różnic w wypowiadaniu się, potrzebach emocjonalnych oraz zachowaniu się mężczyzn i kobiet do budowania głębszego wzajemnego zrozumienia partnerów

Gość gość
nie znam nic, co możnaby polecić, ale 'Mężczyzni są z Marsa, a kobiet z Wenus' daruj sobie, jeśli szanujesz swój czas - straszna nędza. Może ktoś inny coś podpowie

Gość gphq
po co cią książka wystarczy zastosować to 4 Miłość cierpliwa jest, łaskawa jest. Miłość nie zazdrości, nie szuka poklasku, nie unosi się pychą; 5 nie dopuszcza się bezwstydu, nie szuka swego, nie unosi się gniewem, nie pamięta złego; 6 nie cieszy się z niesprawiedliwości, lecz współweseli się z prawdą. 7 Wszystko znosi, wszystkiemu wierzy, we wszystkim pokłada nadzieję, wszystko przetrzyma. 8 Miłość nigdy nie ustaje (...)

Gość gość
Wydaje mi się ze to dobra książka napisana na podstawie badań, i myślę ze dużo w niej prawdy, przynajmniej mi pomogła dużo zrozumiec

Gość gość
Mi się wydaje natomiast, że ta książka ma dobry marketing i ktoś włożył dużo pieniędzy, żeby rozpropagować ją na całym świecie.

Gość gość
Moja znajoma psycholog polecała mi "Psychologia miłości" - Bogdana Wojciszke :) Podobno dojrzale omawia sens miłości, jej istotę.

Gość gość
B. Constant - ,,Adolf'' A.Strindberg - ,,Historie małżeńskie''. Pozdrawiam.