Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iwona789

Płatny drugi kierunek studiów

Polecane posty

Gość iwona789

Dobry wieczór. Tak jak w temacie chce uzykać jakiekolwiek informacje. Moja sprawa wygląda następująco: studiuje już jeden kierunek, w tym roku złozylam papiery i dostalam sie na wymarzony kierunek. Niestety ale mnie nie stać, musze oplacic pokoj jedzenie itp. Stupendium rektora maja tylko najwybitniejsi, ja sie do nich nie zaliczam. Co mam zrobic gdy mnie nie stac? Czy to ostateczna juz dla mnie decyzja abym zrezygnowala z marzen?

Gość gość
to się zdecyduj na jeden kierunek, albo płać, ja przecież nie będę płacił za twoje marzenia

Gość gość
Skup się na jednym kierunku i wtedy miej dobre wyniki, a nie dwa na raz i ledwo dostateczny na dyplomie.

Gość KatarzynaZSDM
Ludzie się wypowiadają a ustawy nie widzieli na oczy ale po kolei... Jeśli zaczęłaś studia przed rokiem akademickim 2011/2012, 2012/2013 to nie musisz nic płacić. Ale jeśli zaczełaś w tych latach to niestety sytuacja nie wygląda dobrze. Jeśli zaliczyłaś semestr to nic nie płacisz. Jeśli zaliczyłaś 2 płacisz za 1, jeśli zaliczyłaś 3 płacisz za 2 itd., nawet jeśli nie skończysz 1 kierunku, przerwiesz i zaczniesz nowy. Stypendium rektora nie zwalnia z opłat w takim przypadku. Zwalnia wtedy kiedy skończysz jedne a zaczniesz drugie a nie wtedy gdy jedne rzucisz. Koszty zależą od kierunku który chcesz studiować. Za semestr waha się to od kilkustet do kilkudziesięciu tysięcy! Ustala to uczelnia. No to chyba tyle. Ładnie to Tusk urządził studentów :/ Jeśli macie pytania, chętnie odpiszę.

Gość gość
co studiujesz i jaki jest ten wymarzony kierunek?

Gość gość
akurat ten pomysł z płatnym 2. kierunekim jest świetny, w innych krajach za pierwszy kierunek trzeba płacić, a tu mamy tysiące magistów socjologii politologii i czego tam jeszcze. niech sie opamietaja