Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcędrugie

ile kosztuje drugie dziecko

Polecane posty

Gość chcędrugie

mam pytanie do mam, które maja dwoje dzieci o ile wzrosły wasze koszty po urodzeniu drugiego dziecka, czy utrzymanie trzeba liczyć tak jak przy pierwszym? wiadomo, część rzeczy już jest, ale wyprawka to przecież nie wszystko, szczególnie jesli maluszek byłby innej płci... tak liczę, że raczej mi nie starczy na utrzymanie 2 maluszków... kurcze no...

Gość gość
co to za pytanie bezsensu tyle co pierwsze a moze i wiecej jak np urodzi sie chore i trzeba leki i jazdy do lekarzy

Gość gość
Po co te pytanie? Jedni wydają mniej inni więcej. Zależy co kto uważa za słuszne,jak żyje.

Gość gość
dolicz drugie tyle...

Gość gość
to, ze drugie kosztuje mniej to MIT! może jako noworodek taka le jako starsze dziecko kosztuje dokładnie tyle co i pierwsze, co mu mam dać mniej obiadu? nie kupić loda? bo jest drugi?

Noworodek kosztuje mniej - to fakt. Wózek, łóżeczko, leżaczki, pościele i inne takie masz po pierwszym. Ubranka? Ja sprzedaję po synu i z tego kupuję córci, także tu nie jestem stratna. Później się zacznie raczej jak zaczną dochodzić takie 'dorosłe' potrzeby, typu właśnie zachcianki.

Gość gość
A zdajecie sobie sprawę przynajmniej, że płacicie producentom, specom od marketingu i reklamy, którzy są odpowiedzialni za rozbudzanie tych niepotrzebnych zachcianek, u waszych dzieci? :D