Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy w takiej sytuacji moge wjechac na skrzyzowanie czy je zablokuje

Polecane posty

Gość gość

Skrecam w lewo mam zielone,na srodku stoj pojazd tez skrecąjąy w łewo i przepusźcza tych z przeciwka.moge wjechac i stanąc za nim?

Gość gość
zapytaj istruktora cbyba mu za to placisz

Gość gość
Zdałam 3-lata temu i dopiero zaczelam jezdzic

Gość gość
To zależy od skrzyżowania ! Jesli masz miejsce, To stajesz za nim

Gość gość007
To zależy jakie skrzyżowanie masz na myśli. Jeśli zwykłe, bez wysepki na środku to nie masz tego problemu bo jak Ty masz zielone to na środku skrzyżowania nikogo już nie powinno być kto mógłby Cie obchodzić pod względem kolizyjności a nawet jeśli jest to i tak przejedzie bo zatrzymają się ci którzy dla Ciebie są z lewej a dla niego jadą z przeciwka.

Gość gość
po trzech latach chcesz zaczac jezdzic? idz lepiej na jazdy doszkalajace, skoro nie pamietasz nawet przepisow

Gość gość
Dzis tak zrobilam potem swiatlnd sie zmienilo wszyscy zaczeli jechac a ja zablokowalam tory

Gość gość007
hmm....chyba rozpatrzyłem sytuację pod nieco innym kątem...:-)

Gość gość
gość007 - coś ci dzwoni, ale nie wiesz w którym kościele, do poprawki

Gość gość
Musiał być moment, kiedy samochody z naprzeciwka przestały jechać, a Ci jadący w przeciwnym kierunku mieli jeszcze czerwone. Zamulilas i tyle

musisz ocenić sytuację - czy zdążysz zjechać z tego skrzyżowania przed zmianą światel i ruszeniem kolejnej tury samochodów (z prawej i z lewej) jeśli stoi na środku tylko jeden samochód, to raczej uda Ci sie zjechać (nie wiem, jakim cudem zostałas na środku) - przy zmianie świateł zawsze jest ta chwila różnicy dla tych właśnie, co się zostali na skrzyżowaniu chyba, że za skrzyżowaniem, tak gdzie chcesz zjechać - jest korek i nie masz szans się wcisnąć, to w ogóle nie wjeżdżasz na środek, tylko czekasz wcześniej do kolejnych świateł dla siebie

Gość gość
Juz nígdy nie wsiade do auva.najgoszy był tramwaj ktory trabil myslac ze skrzydfl dostane.zeby zjechac z torów odbilam do tylu a tam przejscie dla pieszych i przerazeni ludzie.ostatni raz jechalam

Gość szeregowy czeresniak
no to autorko pamiętaj że od stycznia tak jest że jeśli policjant uzna że nieumiesz jeździć i nie znasz przepisów. To automatycznie zatrzymuje prawo jazdy. Odbierzesz po zdanym egzaminie sprawdzającym.

Gość gość
zależy od skrzyżowania (ile jest miejsca)... i tego czy czujesz sie na siłach sprawnie ruszyć i przejechać czy bedziesz stała i sie zastanawiała albo długo walczyła np ze skrzynią biegów:P

Gość gość
Ruszam sprawnie ale tamten czekal dlugo na srodku i ten tramwaj uparl sie ze ma juz zielone i jechal wprost na mnie

Gość szeregowy czeresniak
tramwajem chciał cię nastraszyć. Jak by puknął to jego wina