Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rithka

Dylemat

Polecane posty

Gość Rithka

Mam dylemat. Mieszkam z narzeczonym, wynajmujemy mieszkanie. Ciągniemy tak już kilka lat i ostatnio stwierdziliśmy, że przez ciągłe wynajmowanie na nic nas nie stać - samochód, ślub, dziecko, założenie własnej firmy itp. Bo wszystko idzie w wynajem. Mało tego, wpadliśmy nawet ostatnio w długi. Wymyśliliśmy, żeby zamieszkać z jego rodzicami (z moimi nie ma takiej możliwości) w ramach oszczędności. Oni są bardzo mili dla mnie. Ale nie koniecznie dla niego. On jest artystą, ma charakter, temperament itp. No nie jest to typ faceta, który siedzi cicho i nie odzywa się nie pytany. A oni lubią takich grzecznych, cichych, ułożonych. I on się denerwuje, że ja jestem ich ulubienicą i go nie bronię, jak oni się jego czepiają - że za głośno mówi, że się śmieje, że telewizor za głośno, że szklankę za głośno odkłada itp. Dodam , że on to wszystko robi jak normalny człowiek, tylko oni preferują cisze jak makiem zasiał 24/h. Ciężko mi zwracać uwagę teściowej, ale na związku mi bardziej zależy - wiadomo. I co tu zrobić, wprowadzać się tam czy nie? Długi rosną coraz większe. Sytuacja się nie zmienia, oni się zgodzili na nasze zamieszkanie, ale decyzja nie jest łatwa. Co zrobić???

Gość facet_76
Artysta powiadasz. Pewnie artysta malarz .....

Gość Pani Złota Rada
Zalecam przemyśleć wszystko i samemu zdecydować. Pozdrawiam.

Gość gość
ile macie lat?

Gość Rithka
Ja mam 17 on 21