Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak szybko sprzedac mieszkanie poradzcie

Polecane posty

Gość gość

Zalezy mi na szybkiej sprzedazy pododawalam ogoszenia na tablicy. Dalam cene 96 tys do negocjacji a chcialabym dostac za nie te 90 tys. Mieszkanie 45 m2 2 pokoje gdzie jeszcze oglosic?

Gość gość
pokaż ogłoszenie

Gość gość
podnoszę bo interesujące

Gość posluchaj mnie
w lokalnej gazecie:)

Gość gość
Nie bedziecie zainteresowani bo mieszkanie na mazurskiej wsi.

Gość ksiegowa szkolna
najlepsza jest droga pantoflowa

Gość gość
za 45 m 2 chcesz 90 tyś. Chyba jesteś nie poważna. Ja sprzedałam za 160 000 wyremontowane.

Gość gość
Myslicie ze np na fb mozna dodac tez ze sie sprzedaje i poprosic znajomych by polecili?

Gość gość
To tez jest wyremontowane ale w okolicy podobne metraze stoja w podobnych cenach a nam zalezy na szybkiej sprzedazy. Zwlaszcza ze to wies.

Gość posluchaj mnie
[zgłoś do usunięcia] gość za 45 m 2 chcesz 90 tyś. Chyba jesteś nie poważna. Ja sprzedałam za 160 000 wyremontowane xxxxxxxxxxxxxxxx po 1 to nie wiesz w jakim ona miescie mieszka po 2 nie wiadomo jaka lokalizacja i ile lat ma blok po 3 w moim mieście taki metraz chodzi wlasnie po 90-100tys(woj. podlaskie, blok 20 letni:))

Gość gość
To kamienica 8 rodzinna, parter. Nowe okna, nowe grzejniki, nowe rury, nowa instalacja elektryczna, nowe tynki, na podlogach panele, nowe drzwii, w lazience nowe kafle. Ciepla woda z bojlera elektrycznego.

Gość gość
Musisz zrobić makeover. Niekoniecznie drogi i bez fachowców. Postaraj się sprawić by mieszkanie było wizualnie atrakcyjne dla potencjalnego kupca. Jeśli jest staromodne, zaniedbane, straszące PRL-em, lub brzydko wykończone, to twoje szanse na sprzedaż z zyskiem maleją. Fajnie odpicowane mieszkanie można sprzedać za dwu-krotność pierwotnej wartości i nie wydać przy tym wiele. Są ludzie, którzy w ten sposób nawet dorabiają, kupując niedowartościowane mieszana, wykańczając je fajnie i niedrogo własnymi rękoma, a potem spieniężają za drugie tyle i kupują kolejne powtarzając cykl. :)

Gość gość
"To kamienica 8 rodzinna, parter. Nowe okna, nowe grzejniki, nowe rury, nowa instalacja elektryczna, nowe tynki, na podlogach panele, nowe drzwii, w lazience nowe kafle. Ciepla woda z bojlera elektrycznego." Kamienice mają ogromny potencjał jeśli chodzi o wnętrze, bo są wysokie. Wykorzystaj to! Z twojego opisu wynika, że dużo rzeczy jest nowych, ale np. panele mogą być w nieatrakcyjnym kolorze niepasujących do reszty mieszkania, ściany w nieładnych kolorach, nie tworzących harmonijnej całości, lub ciemnych, przytłaczających i tak małą przestrzeń, drzwi mogą być w tandetnym kształcie i kolorze, kafle mogą być nietrafione, w niegrających kolorach, ze zbyt dużą ilością dekorów, albo staromodne. To wszytko naprawdę bardzo rzutuje na wrażeniu jakie robi mieszkanie! Dlaczego? Bo to już nie jest tanie mieszkanie do remontu, tylko zmodernizowane, więc człowiekowi nie opłaca się przepłacać za to co jest już wymienione, a potem to skuwać i zrywać, więc jak wnętrze jest odnowione ale brzydkie, to niewielu się na nie decyduje.

Gość gość
Pamiętaj, że nawet jeśli jest to mazurska wieś, to ludzie również mają jakieś wymagania co do wyglądu mieszkań, szczególnie ludzie młodzi, bo dziś wielu z nich wyjeżdżają zagranicę (za pracą, na wakacje, wycieczki) i trochę już widzieli. Mają też internet i wiedzą jak mieszkają dziś inni, dlatego nie chcą niższego standardu. Jeśli lokalizacja jest atrakcyjna i w pobliżu jest jakaś atrakcja turystyczna (jezioro itp.), to może i ktoś przyjezdny się skusi na wakacyjną inwestycję.

Gość gość
jak ja bym chciala, zeby u mnie byly takie ceny... ja sprzedalam kawalerke 26,5 m2 za 165 000. za 45 m2 to minimum 220 000 i to w podlej lokalizacji.

Gość gość
to picowanie mieszkania moim zdaniem nie jest wcale takie super. osobiście chciałabym sobie sama urządzić, też niskim kosztem, niż płacić podwójną cenę za tuning. sorry, może i by mi się spodobało takie mieszkanie, ale nie stać mnie na wysoką cenę. a tak kupuję tańsze i sama sobie robię po swojemu i wg własnych możliwości finansowych.

Gość gość
Ci, którzy chcą sami sobie odnawiać mieszkanie to kupują do remontu, a nie po remoncie, rozumiesz? Jak ktoś kupuje po remoncie to w cenie ma ten remont doliczony i nikt normalny nie chce płacić za remont 2 razy i robić kolejny za dodatkową kasę.

Gość gość
Mieszkanie autorki jest PO remoncie a NIE DO remontu. Picuje się mieszkanie po to, żeby drożej sprzedać, a ci którzy takich szukają nie należą przeważnie do tych, którzy chcą się pakować w remont, bo się nie znają, nie chcą się w to pierniczyć lub nie mogą, bo nie mają zastępczego lokum ani czasu. Dlatego ważne jest jak się to mieszkanie na sprzedaż odpicowuje. Powinno się to robić z głową, a nie z ułańską fantazją i bez pojęcia.