Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

PRZEDSZKOLE SA TU OSOBY PRACUJACE MAM PYTANIE

Polecane posty

Gość gość

do osob ktore pracuja w przedszkolu.... czy zdarza się czasem, ze dziecko zaczyna uczeszczac do przedszkola np. od pazdziernika? chodzi mi o grupe 3 latkow... czy takie dziecko jest dobrze przyjete przez inne dzieci, nie bedzie odrzucone??

Gość carrie_
ja pracuje w zlobku, tu nie ma takich problemow :classic_cool:

Gość gość
no wlasnie w zlobku to na pewno problemu by nie bylo... ale co z przedszkolem...

Wszystko zalezy od dziecka- jeśli jest kontaktowe, nie jest agresywne czy w jakikolwiek inny sposób uciążliwe dla innych to dzieciaki przyjmą je bez problemu i nie robi im różnicy czy chodzi od września czy od grudnia :) No ale jak to w życiu bywa- zdarzają się dzieciaki odepchnięte przez grupę- ale taka sytuacja może przydarzyć się też wrześniowemu dziecku. Chociaż u trzylatków jest to raczej rzadkie- starszaki bardziej dokładnie dobierają sobie "przyjaciół". Maluchy przywiązują do tego mniejszą wagę więc raczej wszystkie dzieciaki są akceptowane

Gość gość
Mój synek zaczął chodzić do przedszkola od maja :) Bardzo dobrze się zaaklimatyzował i też od Pań nie słyszałam, żeby były jakieś problemy. Chodził bardzo chętnie i uśmiechem na twarzy, więc chyba i dzieci go polubiły :)

Gość gość
a czemu nie moze isc twoje dziecko od wrzesnia? bedzie mialo niezły szok i traume jak zobaczy reszte dzieci juz zżytą i ogarnietą...zacznie pewnie wyc i tylko wstydu sobie narobisz

Gość uczę angielskiego w kilku prze
Uczę angielskiego w kilku przedszkolach i jeżeli chodzi o prywatne gdzie grupy są do 10osób to te dzieci w ciągu pół roku się poznają. A w państwowych gdzie jest nawet i po 25-30 w grupie to nie raz jeszcze w maju nie wiedzą jak część dzieci ma na imię. Takie maluchy bawią się głównie obok siebie a nie razem. W miarę przypominają grupę pod koniec roku. Ktoś kto pisze że 3latki w październiku stworzą zgraną grupę chyba w życiu nie miał do czynienia z grupą w tym wieku :( Zresztą już w drugim tygodniu września kilka osób zaczyna chorować,więc ciągle kogoś nie ma. Gdy dzieci jak będą się bawiły z jedną koleżanką lub kolegą kilka dni z rzędu to będzie sukces. Na ogół jednego dnia Zosia jest najlepszą przyjaciółką Asi,a następnego Asia już Zosi nie lubi,bo lubi Amelkę, a trzeciego Kasię itp,itd. SPOKOJNIE!