Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

odklejanie kosmowki

Polecane posty

Gość gość

cześć dziewczyny, byłam dzisiaj na pierwszym usg i wykazało 7 tydzień ciąży. niestety, kosmówka się odkleja, a maluch nie ma bijącego serduszka. lekarka powiedziała, że ona żadnej szansy nie daje, ale zobaczymy za tydzień. wróciłam do domu i się okazuje, poczytałam trochę w necie, że serduszko często rusza i później,a do tego powinnam leżeć przy tej kosmówce o czym pani doktor mnie nie poinformowała, a do tego łykać progesteron, tak? nie wiem co mam robić, czy na g***t zapisywać się na wizytę prywatną do ginekologa, bo tą moją lekarz chyba zabiję!

Gość gość
nie brzmi to za ciekawie...

Gość gość
Nie dostałaś recepty na d*phaston?? Dziwne.. albo na luteinę? Przy odklejającej się kosmówce powinno się odpoczywać, nie przemęczać itp. Ona się odkleja, tam się robi taki krwiaczek, który albo się wchłania i nie daje żadnych oznak, albo się wchłania i czasem występuje niewielkie plamienie. Ja tam miałam, że kosmówka mi się odklejała.. ale szybko się wszystko "naprawiło". Z tym, że to była moja 3 ciąża (2 nieudane), brałam d*phaston, od 7 tygodnia dostałam już zwolnienie, potem od 9 chyba (nie pamiętam) zastrzyki z heparyną, żeby się ciążę udało utrzymać. Też się bałam, jak usłyszałam o tej kosmówce, ale wszystko było potem ok. Mam nadzieję, że będzie dobrze, ale jak masz jakieś wątpliwości idź do innego lekarza, najlepiej nic o tej kosmówce nie mów.. zobaczysz, co powie lekarz.. a jak nic nie powie, to sama zapytaj, powiedz, że byłaś tego i tego dnia, lekarka powiedziała, to i tamto.

Gość gość
właśnie jutro wybieram się do innego lekarza. ta doktor u której byłam od samego początku była... wredna, delikatnie mówiąc. od pierwszej wizyty sugerowała mi martwą ciąże itd. właśnie czytałam, że przy odklejającej się kosmówce bierze się ten d*phaston czy jakoś tak, ale ona nic mi nie powiedziała, nic nie przepisała. ba, nawet nie powiedziała, żebym chociaż przez tydzień, do następnego usg, jakoś się oszczędzała... to co usłyszałam to "ja nie daje szans tej ciąży, gdyby zaczęła pani krwawić mocniej niż przy okresie, proszę jechać na pogotowie". do tej pory nie zleciła mi żadnych badań krwi! wzięłam tydzień wolnego w pracy, będę leżała, a jutro prywatnie na wizytę pójdę, może coś uda się zrobić...

Gość gość
ona ci nic nie przepisała bo założyła że ciąża jest martwa skoro nie słychać serduszka, a jak się czujesz, masz objawy, u mnie jak ciąża obumarła odeszły objawy ciążowe mimo d*phastonu

Gość gość
ja od samego początku nie miałam objawów ciąży jakichś szczególnych- jedynie pod wieczór trochę mnie mdliło i piersi były bardzo bolesne i tak jest do dzisiaj. trochę mnie niepokoiło to, że wg miesiączki i usg to jest własnie końcówka 7 tygodnia, ale wg badania hcg beta, które robiłam dla siebie, dla potwierdzenie, 7 tydzień był 2 tygodnie temu... ta babka od samego początku była bardzo nieprzychylna dla mnie,zupełnie jakbym miała 19 lat i wpadła z jakimś kolesiem poznanym na imprezie, fakt, dziecka nie planowaliśmy, ale się bardzo ucieszyliśmy, mam 24 lata, w sumie dobry czas na dziecko, od początku mogłam iść do innego lekarza, może wypisałby jakieś skierowanie na badanie, coś wykryłby wcześniej, coś może przepisał i to inaczej by wyglądało... w internecie znalazłam dużo wypowiedzi kobiet, które- tak jak ja- w 7 tygodniu ciąży też nie widziały serduszka na usg, ale po tygodniu jednak okazywało się, że jest. to mi daje delikatną nadzieję, choć chyba nie jest ona za duża...

Gość gość
Moze twoja ginekolog podziela poglady wiekszosci europejskich lekarzy i jest za selekcja naturalna i uznaje ciaze od 12 tygodnia,trudny temat