Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jowita fajna jest

Dylemat z alimentami i kasą na dzieci

Polecane posty

Gość jowita fajna jest

Z moim obecnym facetem jestem od roku. Ma on dwójkę dzieci. Jak się poznaliśmy nie mieszkał z żoną tylko z matką. Jego żona domaga się od niego pieniędzy na dzieci. Nie ma ustalonych alimentów, chce od niego dużo kasy. Uważam, że powinna wysłać młodsze dziecko do żłobka i iść do pracy, a nie wołać tyle kasy od mojego faceta i siedzieć w domu. No ile można?

Gość gość
tylee tzn ile ?

Gość gość
wybacz ale jak jest ojcem to powinien płacić na dzieci i to nei ma znaczenia czy matka jego dzieci pracuje czy nie. Nie wiem dlaczego panuje przekonanie że jak dziecko zostają z matką to od niego już się nie powinno nic wymagać. I tak ma dobrze, że nie musi na codzień zmagać się z problemami życia codziennego. a ty jak masz problem z kasą trzeba sobie było poszukać partnera bezdzietnego

Gość jowita fajna jest
Ja nie mam problemu z kasą. Ona chce około 1500 miesięcznie, a On zarabia około 3000. więc zostaje 1500. Opłacić wynajęcie mieszkania i po kasie. Ja zarabiam na jedzenie, telefony i wszystko inne. Powinien płacić, ale nie tyle tylko jakieś 700 i wtedy byłoby ok, odkładałby na nowy samochód i wakacje.

Gość gość
no faktycznie przegina laska z żądaniami.

Gość gość
widać, że jesteś zazdrosna, trzeba sobie bylo znalezc konkubenta bez dzieci a nie z dzieckiem, on i tak zawsze bedzie zwiazany z matka dziecka, przeciez wiesz o tym, zostawil matke sama z dzieckiem, a ty nie dosc ze chcesz sie wiazac z takim gownem to jeszcze masz pretensje ze moze wydawac pieniadze na swoje dziecko. idz zatrudnij sie w burdelu i tam sie p*****l.

Gość gość
a ile dostajesz i przy jakich jego dochodach?

Gość gość
No widac ze materialistka z ciebie. Zycie jest drogie i 1400 moze nie wystarczyc na dwojke dzieci. A ty chcialabys zostawic niemowlaka i isc do pracy? Wiesz ile ona musialaby zarabiac zeby wychodzic na plus? Zlobki sa drogie.

Gość gość
1400zł w zupełności wystarczy na utrzymanie dwójki dzieci, a połowę ma dokładać przecież matka. Sorry, ale jak byłej nie pasuje to może oddac dzieci ojcu, pójśc do pracy i sama może płacić 1500zł alimentów jak taka mądra.

Gość gość
1500 na dwoje dzieci ,to co jest dużo .

Gość gość
no niestety dac jesć ,ubrać,kupić jakąś zabawkę ,to w dzisiejszych czasach wcale nie jest dużo a autorka sama by chciała dobrac się do tej kasy,ale nie wystarczy się wyprowadzic i zostawić dzieci,chciał wolności niech płaci,wcale to nie jest dużo

Gość gość
masz racje bo 1500 zł to stanowczo za duzo sad na pewno nie ustli takich wysokich alimentow po prostu niech daje jej mniej i tyle