Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosc 17tydz

nagły PRZYROST wagi 13 17 tydzień

Polecane posty

Gość gosc 17tydz

witam jestem trochę zmartwiona nagłym przyrostem mojej wagi w ciąży, nie chodzi mi tu o sama wagę i że dużo przytyję, ale o to że do 13 tygodnia przytyłam tylko 600g a potem nagle w ciągu 1,5 tygodnia z 51kg zrobiło się 54 jutro będzie 4 tygodnie od ostatniej wizyty a u mnie już 4 kg więcej. Jest to ty bardziej dziwne że ja jem bardzo mało mam nadal nudności a od początku tygodnia wymiotuję, skąd więc taki przyrost wagi. Czy to trochę nie za dużo - a może jest się czym martwić, do tego mam straszną skorupę na brzuchu skóra mi się tam zaczęła łuszczyć i wygląda jak starej babci

Gość gość
może zatrucie ciążowe

Gość gość
a może cukrzyca ciążowa?? . Ja tak miałam :(

Gość gosc17tydz
cukier nawet niedawno mierzyłam w normie ale nie wiem czy taki na czczo to daje pewność że to nie cukrzyca czy to nie wymaga jakiś badań, a co Pani robiła? ja nie wyobrażam sobie przy tych mdłościach jakie mam by zrobić krzywą cukrową mało realne żebym nie zwróciła po tej glukozie

Gość gość
Odpowiadam Pani :) ja na początku ciąży miałam właśnie idealny cukier: chyba 72 na czczo. Cukrzyca wyszła podczas krzywej cukrowej, po dwóch godzinach miałam 143, ostatecznie brałam insulinę na noc :( . W czerwcu urodziłam zdrowe dziecko :)

Gość gość
bardzo dziękuję za odpowiedź a jeszcze dopytam czy miała Pani jakieś inne objawy bo ja np od 3 tygodni ma straszną skórę na brzuchu jakąś taką łuskę wygląda na bardzo wyschniętą jest pomarszczona i kremowanie nic nie daje

Gość gość
Odpowiadam Pani :) nie miałam żadnych innych objawów, ale pamiętam że w pewnym momencie, już po wykryciu cukrzycy, bardzo swędziała mnie skóra, na brzuch też . Już obawiałam się , że to cholestaza, zrobiłam badania w tym kierunku i okazało się , że wszystko ok. Wtedy zmieniłam płyn do mycia ciała i mleczko na Johnsona- dla dzieci i było ok.

Gość gość
może jakieś problemy z nerkami

Gość gosc 17tydz
jestem przerażona u mnie doszło od 27.08 kolejne 0,6kg a zaczęłam się pilnować do tego boli mnie jakby nerka z tyłu po jednej stronie badanie moczy właściwie ok ślad białka ale nawet nie wpisali wartości bo ponoć niedużo

od 13 tyg "ksiazkowo" powinno sie tyc 0,5kg tygodniowo :) wiec jak najbardziej wszytko ok z Toba :)

Gość gość
no tyle że ja zamiast 2 kg w 4 tygodnie przytyłam 3,6kg i to właściwie nie objadając się bo jem tyle co kot napłakał, nadal mam mdłości a ostatnie kilka dni nawet z wymiotami. No nic jutro mam wizytę zobaczę co lekarz na to powie, napiszę może się komuś kiedyś przyda, dziękuję za odpowiedzi

Gość gosc 17tydz
ja po wizycie, mam przebadać nerki, xxx mam się pilnować odstawić białe pieczywo kluchy zero słodyczy, i nie tyć więcej niż 500g na tydzień, po następnej wizycie krzywa cukrowa