Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jestem w ciązy a wesle

Ciąża szybki ślub i nie chęć teściów

Polecane posty

Hej. Kilka dni temu dowiedziałam się, że jestem w ciąży, Narzeczony chce szybkiego ślubu. Ja chciałabym oczekać no, ale już zgodziłam się na ten ślub właściwie bylibyśmy już po ślubie gdyby nie starszy brat narzeczonego, który w lipcu w tamtym roku oświadczył się i ustalił date i wszysstkich poinformował, a my dopiero planowaliśmy. Nasi rodzice mieli nam zapłacić za ślub i wesele, ale teraz rodzice narzeczonego powiedzieli nam, że zapłacili za wesele starszego syna ponad 30 tys i nie mają aż tyle pieniędzy. W marcu przyszły teściu kupił sobie nowe auto z 2012 roku. My mamy tylko 15 tys odłożonych. Wkurzyłam się.Nie wiem co zrobić.

Gość gość
spadaj z tym glupim tematem,ktory juz wczoraj walkowalas.... A SIO....

Kto chamidlo ?

Utworzyłam nowe temat bo tam mnie tylko obrażają. Teście stwierdzili że teraz mają dużo wydatków i mamy czekać. Ale my nie mamy czasu żeby czekać aż oni będę mieli tyle kasy. Starszemu zrobili wesele za 60 tys na pół z jej rodzicami wiem płacili po 30 tys.

Planowaliśmy pierwsi wesele ale jeszcze nikt nie wiedział. A przyjechał szwagier z wczasów i oświadczył że się zareczyli i biorą ślub podał datę kościół miejsce.

Gość gość
powiedz teściowi żeby sprzedał samochód i dał ci na wesele. Nie obejdziesz się bez wesela? Jak ci żal, to mam dla ciebie radę, która ci się nie spodoba: trzeba się było zabezpieczać

Gość gość
sami zaróbcie na swoje wesele pasożyty!!!

Gumki pękają kochana.

Gość gość
to żryj prochy!

Gość gość
gumki pekają :D dam sobie jedno jądro amputować,że było tak, że misio obiecał, że wyjmie przed końcem, a ty mu durna uwierzyłaś. Żyjcie teraz na kocią łapę.

Gość gość
jak nie mają kasy, to jej nie wyczarują czego oczekujesz, że kredyt wezmą?

Gość gość
a gdzie będziecie mieszkać?

Jednemu synowi zrobili wesle to czemu nie zrobią drugiemu ? Tym Bardziej że ich starszego syna stać żeby sam sobie zrobić wesle. Kupił auto z 2012, w planach drugie, mieszkanie. On kredytów nie uznaje.

Brat narzeczonego ma mieszkanie gdzie mieszkał jak był kawalerem i będziemy mogli tam mieszkać.

Gość gość
dziecko w drodze, a ta chce nie swoimi pieniedzmi szastać. Wstydu nie masz. Pieknie podziękuj teściom jesli zechcą dla dziecka wózek kupić, a nie wyciagaj ręce po forsę, żeby zaszpanowac przed koleżankami weselem

Moj kochany szwagier i jego pogląd na życie mnie wurzaja. Nie weźmie kredytu, nie pożyczy kasy od nikogo, droższe znaczy porządne, jak się dowiedzial o mojej ciąży to tak na mnie popatrzył głupio i do mnie ,,No to wrobilas mojego braciszka " niby żartem no ale nie przyjemnie, uważa że nie można nic droższego kupić bez zastanowienia. Ale nie widzi tego ile ubrań ma jego żona. Nie widzi że wydaje pieniądze na fryzjera, kosmetyczke. Że kupuje droższe jedzenie bo albo ekologiczne albo zdrowe. Nie widzi że karnet na zumbbe kosztuje 250 zł, a na aeeobik 200zł i ona chodzi na to i na to. Jak oni tak wyskoczyli ze ślubem to byłam pewna że wpadli, no ale dziecko miało by 5 miesiący po ślubie dziecka nie ma.

Gość gość
to wina szwagra, że zaliczyliście wpadkę? :D

Gość gość
Ale jakby nie on to bylibyśmy już po ślubie.

Wyzej to ja

Gość gość
Jak oni tak wyskoczyli ze ślubem to byłam pewna że wpadli, no ale dziecko miało by 5 miesiący po ślubie dziecka nie ma. xxxxxxxxxxxxx widzisz? wygrałaś!

Co niby wygrałam ?

Jakby nie jego brat to bylobyśmy miesiac przed slubem i nie bylo by problemow

Gość gość
a Twoi rodzice nie mogą zorganizować wam wesela?

Wesle miało być w następnym rokiem w październiku i moi rodzice jeszcze tyle nie nazbierali

Gość gość
no widzisz, jego rodzice tez mieli inne plany i tez nie uzbierali takich pieniędzy...nie możesz mieć do nikogo pretensji

Gość gość
jakby nie jego brat to mieszkałabyś z bękartem na ulicy!!! nie masz mieszkania, nie masz pieniędzy, więc zamknij mordę!

Moja znajoma tez wpadła, facet oświadczył się, a wesele zrobią pól roku po porodzie, w dzisiejszych czasach najpierw ciaza potem wesele to żaden wstyd, a może skromne wesele dla najbliższych , po co zaraz wydawać 30 tysięcy?