Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marrysiaaa

Co sądzicie o imieniu Maria

Polecane posty

Gość Marrysiaaa

Nie lubię swojego imienia, bardzo źle mi się kojarzy z dziecieństwa i planuję zmianę na "Maja", co myślicie?

Gość gość
Imie jak kazde inne. :) Mi się podoba. Chciałam je na bierzmowanie wziac, ale za dużo dziewczyn je wybrało i ostatecznie padło na Aleksandrę :D

Gość gość
Lepiej na Maryja, ale to do Torunia trzeba jechać.

Gość gość
co ty mówisz. My z mężem chcemy tak dac naszej córce

Gość niegość
Piękne imię, o wiele ładniejsze o Mai. Maria, Marysia, Maryś... Pani Mario. Marysiu <3 Może dam tak córce na imię jak kiedyś będę miała? :)

Gość Marrysiaaa
Średniowieczne imię... Ciągle mówili mi "Maryśka", "Maryna", "Marycha" albo Mariolka czy Marylka czego nie cierpię a zwłaszcza tej Maryśki, mam traumę jak byłam dzieckiem, wyśmiewano mnie i brzedżeźniano... Mówią teraz na mnie Majka i dobrze się z tym czuje, myślę poważnie nad zmianą, przemyśle to..:)

Gość niegość
Też nie lubiłam swojego imienia w dzieciństwie, ale teraz nie zamieniłabym go na żadne inne. Przynajmniej nie jestem kolejną Anną, Magdą, Martą czy Kaśką. Zawsze jedna jedyna. Marysię też znam jedną w moim wieku. Pani Maju, nie brzmi tak pięknie jak pani Mario. Pani Maju (czy Majo?) w ogóle brzydko brzmi.

Gość Marrysiaaa
Pani Mario jak słyszę to się zastanawiam czy to do mnie czy do jakiejś babci. W ogóle nie utożsamiam się z tym imieniem. Zbyt wiele przykrych wspomnień. Pani Maju :)

Gość gość
chcesz żeby do ciebie mówili Maja poliż mi jaja?

Gość niegość
Jak Ci tak bardzo przeszkadza to zmień. Ja bym nie zmieniła, zwłaszcza na Maję, bo to okropne imię dla mnie. Strasznie nijakie.

Gość Marrysiaaa
Tylko powiedzcie mi jak poradzić sobie z ta "Maryśka" brzmi tak złowieszczo i nieprzyjemnie i w dodatku kojarzy mi się z wiejską babą..:( na marginesie już obok moich osobistych nieprzyjemności delikatnie mówiąc nieprzyjemności mam 24 lata

Gość Marrysiaaa
Nie mogę zmienić na jakieś całkiem inne bo jestem Majka, Maryśka a tu nagle nie dam sobie Beata bo znajomi pomyślą, że mi na łeb poszło :)

Gość gość
Beata-akurat fajne :) Zostan przy Maja.

Gość gość
brzydkie imie, zmien na marina.

Gość gość
albo marika.

Gość niegość
Nie wiem, dla mnie Maryśka nie brzmi złowieszczo. Zawsze zresztą możesz zwracać uwagę, że nie jesteś Maryśka tylko Majka albo Marysia. W końcu się oduczą ;) Zresztą, do każdego imienia można wymyślić jakieś głupie skojarzenie. Ja jestem Renata i też nie raz słyszałam 'Renia Rączkowska', grunt to mieć do tego dystans. Sama kiedyś, po tym jak facet mnie rzucił stwierdziłam w rozmowie z przyjaciółką, że zamienił jedną Renię, na dwie renie ;P A we wczesnym dzieciństwie wszyscy znajomi z pewnej okolicy mówili na mnie Renta albo Emerytura. Nawet ktoś kiedyś wymyślił Renifera Rudolfa ;] to nawet zabawne było :P

Gość Marrysiaaa
Złowieszczo brzmi dla mnie ponieważ tak mówiły do mnie osoby, które życzyły mi źle :(

Gość niegość
Wiesz, nie jestem pewna czy zmiana imienia Ci pomoże... Bo tak sobie myślę, choć oczywiście mogę się mylić, że problemem jest Twoja niska samoocena, spowodowana tymi sytuacjami z dzieciństwa... Pamiętaj, że dla osób, które już cię znają, zawsze będziesz Marią X, a nie Mają X. A obcych bez problemu nauczysz, że nie życzysz sobie, żeby mówić do Ciebie Maryśka.

Gość gość
Marika,to dopiero dramat :(

Gość gość
100 razy ladniejsze od maryski:D

Gość gość
spróbuj się nazywać Zofia Maria i nie czuć się staro :(

Gość Marrysiaaa
na drugie mam Henryka i co wy na to?

Gość niegość
Moja siostrzenica ma 6 lat i nazywa się Hanna Zofia ;] Całe szczęście, że nie Nikola Dżesika ;] takie klasyczne, polskie imiona są naprawdę piękne, ludzie wyluzujcie ;)

Gość gość
Ale bardzo często do kobiet o imieniu Maria i tak mówi się Majka, więc czy jest sens zmieniać? Ja mam koleżankę Majkę i bardzo długo nawet nie wiedziałam, że ma na imię Maria! Wszyscy do niej mówili Majka i tak też ona się przedstawiała.

Gość Marrysiaaa
Faktycznie, może masz racje, robię z igły widły..

Gość gość
Marika do "pedał"po hiszpañsku...

Gość Filifiona
Też mam tak na imię i od paru lat zastanawiam się, czy go nie zmienić. Ja akurat wolę być wszystkim, tylko nie "Marysią", bo bardzo źle mi się kojarzy. Dla mnie "Maria" jest ok, bo mówią tak na mnie najbliżsi przyjaciele (np "Maria, chodźmy na piwo"- w tym zestawieniu to nie brzmi źle :)), ale nie mam już siły tłumaczyć wszystkim, żeby nie mówili mi "Marysia". Nie wiem, czy ty też tak masz, ale często ludzie, którzy wiedzą, że jestem Maria (bo np mam plakietkę z imieniem w pracy, albo kojarzą mnie ze studiów) nie wiedzą, jak do mnie mówić i wymyślają różne bezosobowe formy tylko dlatego, że nie wiedzą, jakiej formy użyć.

Gość gość
też myślę poważnie nad zmianą imienia- mam na imię Ewa , z tych samych powodów co Ty czyli nie lubię tego imienia i też źle i się kojarzy tzn z nieudanym dzieciństwem... Niektorzy będą mnie zawsze znali jako Ewe ,ale jak założe własną rodzinę to tam moga mnie znać już pod nowym imieniem. myślę o zmianie na Paulina lub Emilia

Gość Jakie to dziwne
Co masz za wątpliwosci do tego imienia? Imię Maria jest bardzo ładne- o co Ci chodzi? Pewnie chcesz jakieś zagraniczne; beznadziejne!!!!!