Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zośka1234

PLAMA Z MOCZU NA DRODZE ASFALCIE JAK USUNĄĆ POMOCY

Polecane posty

Gość zośka1234

Plama z moczu na drodze-asfalcie jak usunac? pomocy! Witam. Od 2 tygodni nasza rodzina powiększyła się! Do domu trafił 2miesięczny Pluto- buldożek francuski. Ze względu na brakujące szczepienie piesek nie może mieć styczności z innymi psami, a tym bardziej z ich odchodami, dlatego swoje potrzeby zalatwia przed domem na drogę, która należy do wszystkich mieszkańców ( chcąc nie chcąc usunąć muszę) .Niestety zostają ohydne plamy!! W jaki sposób mogę to usunąć?! woda z płynem i szorowanie nie pomaga.. PROSZĘ O RADY!

Gość gość
Poczekaj na deszcz , no i co z tego że plama jest ?Ktoś ci powiedział coś na ten temat ?jak bardzo chcesz usunąć to to idz do zoologicznego sklepu lub spytaj sie weterynarza co zrobić

Gość gość
Bierzesz psa za kudły i pocierasz nim o mocz aż sierść wszystko wessie.

no właśnie deszcz jest chyba moim ratunkiem. W tym problem, że uwagę zwracają- że śmierdzi, że nieestetycznie wygląda.. co do środków to są, ale na kanapy, dywany.. nie jestem osobą, która znęca się nad zwierzętami, ale za radę dziękuję :)

Gość gość
Rozumiem , poprostu grzecznie powiedz ze próbowałaś juz to zmyc i nic nie dało że bedzie deszcz to pewnie to sie usunie .

Gość tragedia w 4 aktach
probowalas to wytrzec - woda z odrobina plynu do np. mycia naczyn? z drugiej strony paranoja totalna z tymi sasiadami- zeby droge czyscic z plamek ( zapewne najlepiej na kolanch). A jak sie komus mleko rozleje? (BIALA plama!) to co? zwolaja plenum i zloczynca bedzie wszystko szorowal? Psa niedlugo zaszczepisz, jesien idzie - zacznie padac...problem zniknie sam. wspolczuje ci sasiadow.

Próbowałam płynem do naczyń, gdy wyschnie-plama zostaje.. na razie jestem bezradna i jak mówicie, deszcz może załatwi sprawę. Niestety, mieszkając w blokowiskach każdy ma coś do powiedzenia, dlatego mam w planach kupić domek z własnym ogrodem :)

Gość gość
zrob szczepienia ? po co tyle czekasz z e szczepieniami ja jak kupial psa odrazu mu wszytskie zrobilam zeby wlasnie pozniej nie bylo gadaniny !

Szczepię psa 3krotnie, tak polecił nam weterynarz ze względu na wczesne pierwsze szczepienie, które wykonał hodowca. Maluszek jest chory, od 8 dni przyjmuje antybiotyk, więc nawet nie ma mowy o szczepiące. Jestem skazana na plamy! :)