Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość francja elegancjaaaaa

a wy po kredyty marsz

Polecane posty

wlasnie dostalam 1140 euro na rozpoczecie roku szkolnego dla moich dzieci a ksiazki sa za darmo we francji a wy marsz po kredyt do banku zeby dzieciom ksiazki kupic i chwalcie dalej ten obesrany kraj jak wam tu sie super zyje

Gość gość
no i co w związku z twoimi zenującymi przechwałkami? idz na forum dla mam francuskich, a nie siedzisz na polskim

chce wam jedynie uswiadomic ze mozna zyc normalnie a nie za 1200 zl miesiecznie skrobiac kazda zlotowke i wypisujac glupoty na forum,ze dziecko mozna utrzymac tanim kosztem i wymieniajac sie zenujacymi poradami jak przezyc do 1-wszego i jaka zupine sklecic by z glodu nie umrzec

Gość gość
żyję normalnie i na pewno nie za 1200 zł, więc nie przesadzaj i nie uświadamiaj

Gość Jacek i Placek
ciekawe ze najbardziej obsrywaja go niektorzy emigranci

Gość gość
i jeszcze jedno-uważaj, bo jak sobie ludzie wezmą do serca to, o czym piszesz i masowo emigrują do tej cudnej Francji, to następnym razem zamiast 1140 dostaniesz 140 ;)

jakie od panstwa ciagnac?chyba nic nie wisz o systemi pomocy rodzinie we francji,wyprawke dosteje kazde dziecko bez wzgledu na zarobki rodzicow moja droga tak samo jak zasilek rodzinny! ja pracuje od wielu lat bo chyba nie sadzicie ze zyje jak wy placzac po katach jak dzieci nakarmic;) miesiac temu wrocilam z wizyty w polsce i to co zastalam po 8 latch to jest szok naprawde,bieda bieda i jeszcze raz bieda.nie wiem jak mozecie tak zyc..zal mi was

i po co ta cała głupia gadka!!!!!!!!!! dobrze ci w francji to se tam żyj! a my bedziemy tu żyć! daj nam spokój! głupia jesteś!!

do jacek i placek gdybys min przez 1 rok mieszal zyl i pracowal w normalnych warunkach to moze zrozumialabys roznice bo naprawde tu na forum trudno to wytlumaczyc szybko ze mozna zyc szczesliwie z usmiechem na ustach i ze kazdy sprzedawca sasiad urzednik wita cie usmiechniety gotowy ci p0omoc pierwszy szok przezylam wjezdzajac na nowa A2 w slubicach ,autostrada (pdeudo)oddana do uzytku a zadnych oznaczen!nic !nawet ograniczen predkosci,kierunków po prostu ZERO!nie wspomne o super milej obsludze na orlenie z ziewajaca panna a o "dzien dobry" to mozna pomarzyc musze cos wiecej dodawac?

Gość gość
W Polsce bieda? ,chyba nie widziałas jakie domy powystawiane,jakie samochody jeżdżą po ulicach,nie kazdy musi szukać pracy za granicą jak TY,a wy tam często wyjezdżacie tylko po to by zyć na socjalu innego państwa ,wiec czym tu sie chwalić?wez te swoje pieniążki i d*pe w troki i idz wydawaj i nie martw sie o polaków ,polacy zawsze sobie dawali radę ,a ty nie jesteś juz prawdziwa polką,jak tam żabojadzie?

ta gadka jest po to asiu droga bys przestala sie madrzyc i przechwalac na forum nawet anonimowo jak to ci sie super zyje i jak sobei swietnie radzisz

Gość gość
ale już ci napisaliśmy , ze jak ci tam tak bosko, to idz prawić peany na ten temat na francuskim forum, po co włazisz na polskie? i jeszcze jedno- w "cywilizowanym i normalnym"- jak to określiłaś kraju mieszkałam prze 8 lat i zdecydowanie wolę Polskę

Gość gość
autorko jak narazie przechwalasz się jedynie TY

ja nie pracuje, wychowuje chwilowo syna. Mąż zarabia tyle ze nie musze plakac po katach i zadnych pieniedzy od kogos dostawac. Dostac od kogos kase to nie jest filozofia... maja tam taki system.. ok... ale po co komentujesz to ze w Polsce zyje sie w biedzie, jedni maja lepiej inni gorzej i tak jest wszedzie a nie tylko w Polsce. A jak bys tam tak dobrze zarabiala to bys sie nie jarala tak ta kasa;p

nie szukalam pracy za granica ;) po prostu zakochalam sie na studiach zazdrosnico a te wsze domy auta z niemeic ciagniete z cofanym licznikiem to powod do dumy?na te domy harujecie od switu do nocy wiekszosc za kredyty a inne za euro zarobione u niemca ,zapomnielisice juz Auschwitz? polacy nie maja godnosci,potwierdzam wstydze sie czesto,ze jestem polka a jak widze polakow na ulicy np to nawet nie mowie po polsku bo zaraz tysiac pytan prosb o pomoc i propozyje tzw biznesowe ,patologia sama

Gość gość to ja
co za debilka ten temat zalozyła?///he he dostała z mopsu kase na dzieci i bogaczkę francuska udaje żałosna jesteś ja chcez to ci załatwię pycie podłog tu w Polsce u mnie w domu heheheh

Gość gość
reprezentujesz poziom zerowy i tym samym ja kończę dyskusję, ponieważ nie zamierzam się zniżać

aha a ty myslisz ze 1000 euro to powod do jarania jak to okreslasz? to wasi mezowie wyjezdzaja za granice za marne 9 euro za godzine ,za tyle nawet arab nie chce pracowac moze dla was to duzo ale nie dla mnie

Gość gość to ja
no nie jeszcze takiego debila to tu nie było!!!!!

nigdy nie twierdziłam że sobie dobrzes radze i jest mi super! ale żenujące jest to jak komuś lepiej sie wiedzie i zaczyna sie od razy przechwalac tym! niektórzy nie mają może 1000euro ale radzą sobie jak mogą i cieszą sie małymi rzeczami. a nie podchodzą tak materialistycznie do życia jak ty! nie masz żadnego szcunku dla drugich! jesteś zadufana w sobie i pełna pychy i tyle! nic skromnośći... ale tak niestety jest jak biedakowi sie polepszy status życia i już zaczyna cwaniaczyc!

Gość gość to ja
tez kończe rozmowe bo mi żąl założycielki tematu

ale wy jestescie kobietki.nic nie zrozumialyscie? ja nie musze sie ani chwalic ani dowartosciowywac jak wy tutaj pisze prace o warunkach zycia rodzin w europie.korzystam z tego forum jako zrodla informacji i jak czytam niektore wypowiedzi to nie wiem czy sie smiac czy lepiej plakac;) a ze znam polska rzeczywistosc to latwiej mi to zrozumiec ale wierzcie mi ,ze zadna rodowita francuska nie pojmie waszej ideologii

Jarasz sie jak murzynek bateryjka:D Moj mąż pracuje w kraju i jego praca jest rowniez jego pasja i to wlasnie jest czlowiek spelniony a to ty pracujesz w obcym kraju i skoro tak cie cieszy ta kasa to znaczy ze za dobrze sie nie powodzi:D

bofff ja rozumiem i biede i nedze ,pracuje z takimi od kilku lat ale polak jest specyficzny i nic tego nie zmieni chwlicie sie plasma na kredyt a lodowka pusta zapozyczacie sie by np komunie wyprawic od oka bo tak wypada a dziecko nie ma porzadnych butow wszysko na pokaz ,prostactwo samo w sobie wy tego nie widzicie,wasza rzeczywistosc jak serial?swiat kiepskich,to najlepiej oddaje polskie warunki zycia

Gość mia ta cara
asienko a ja sie z toba zgodze:) Nie wiem dlaczego ,ale faktycznie tak jest,ze jak biedakowi troszke sie polepszy byt to wszystkie rozumy zjada.Osoba ,ktora tak naprawde jest szczesliwa nie bedzie zachowywac sie jak autorka :) Tym ktorym naprawde sie wiedzie staraja sie tego nie pokazywac i sa bardziej skromni niz biedacy :) Tak tylko zaobserwowalam :)

Gość gość
autorko jak widać też zyjesz tam na skraju nedzy skoro ta kaska tak cię podjarała,więc wyslij pocztówki do rodziny i poinformuj ich również ,ze już nie bedziesz zebrać u obcych chociaz chwilowo ,to sie ucieszą że ci się polepszyło:)

Gość mia ta cara
Mam znajomego milionera i powiem ,ze jakbys na zywo zobaczyla jego i tym czym jezdzi w zyciu bys nie pomyslala ,ze gosc jest bogaty.Korzysta z zycia w inny sposob :) I szanuje ludzi,ktorzy pracuja fizycznie :)A ty marne 1000euro dostalas i tak sie tym podniecasz ,ze watek zakladasz