Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość francja elegancjaaaaa

a wy po kredyty marsz

Polecane posty

Gość exdebill_po_wakacjach
trolu francuski, zanim jeszcze raz przesadzisz, że ktos nie pamięta o Auschwitz - niektórzy nawet pamiętają co Francja robiła z czasie drugiej wojny światowej, więc za bardzo nie masz powodu do docinek - nie sądzisz?

Gość mia ta cara
A tak na marginesie autorko jestes pusta.Nie nalezy chwalic sie,ze Ci sie powodzi ,bo nie wiesz co ci jutro przyniesie.Ciesz sie tym co masz i naucz sie troszke skromnosci i pokory ,bo nie dobra materialne sa najwazniejsze.

Gość gość
alez was ciachnela po odciskach :D Zabolalo, co? :D Az sie popluly co poniektore :D Ubaw po pachy :D

Gość gość
14.11 nie ekscytuj sie tak to tylko forum

Gość gość
he he he to sie obraziły "kredyciary" dobre dobre

Gość gość
he he he to sie obraziły "kredyciary" dobre dobre

Gość BO TE BIEDNE MENDY
jakie kredyty:D czy ty myslisz,ze kazdy w Pl na kredyt:D

Gość BO TE BIEDNE MENDY
14:06:19 [zgłoś do usunięcia] mia ta cara A tak na marginesie autorko jestes pusta.Nie nalezy chwalic sie,ze Ci sie powodzi ,bo nie wiesz co ci jutro przyniesie.Ciesz sie tym co masz i naucz sie troszke skromnosci i pokory ,bo nie dobra materialne sa najwazniejsze. xxxxxxxxxxxxxx jak to mowi Kuba Wojewodzki" pieniadze szczecia nie daja, ale wole byc szcesliwa w ferrarii niz na rowerze":D

Gość gość
Tak. Tak wlasnie mysle.

Gość BO TE BIEDNE MENDY
to błąd w mysleniu:D

Gość gość
Ludzie dajcie spokój, przecież nie od dziś wiadomo, że takie tematy są zakładane w celu wywołania dyskusji i nabijania im kasy, sami wypuszczają te prowokacje, więc najłatwiej utrzeć im nosa, omijając taki temat z DALEKA i nie wpisywać komentarza (mój jest tylko dla Was ;)

Gość gość
Krowa ktora duzo ryczy malo mleka daje. Tak wlasnie mysle o tobie. Pewnie ciagniesz na kredytach i tyle.

Gość gość
malutkie prowo a wy sie tak nakręcacie oj,widać ze wam za lekko nie jest więc najlepiej autorkę zakrzyczeć a co ona złego napisała? prawdę jedynie bo tak wygląda zycie polskiej rodziny od 1 do 1 i żadnych perspektyw wiadomo,że nie wszyscy tak zyje ale biedy jest dużo i wstydzimy się do tego przyznac.lepiej wypisywac głupstwa na kafe,że mamy mercedesa i dom 300 m ;)

Gość gość
ty moze tylko wypisujesz:D, a ja naprAwde mam dom 250m i nie mercedesa a najnowsze BMW:d

Gość gość
pewnie autorka wklepuje w google co takiego Francja robiła w czasie wojny ;-) ale ex-Bill dałaś jej zadanie ;-) Co do tematu bieda jest wszędzie i w PL i we Francji. Moja sąsiadka wiele lat temu wyjechała do Francji, mieszka w Paryżu, wykłada, przyjeżdża raz w roku odwiedzić mamę i zawsze dużo opowiada o tamtejszych realiach... nie wszystkim tak super się wiedzie jak autorce. Na pewno system pomocy państwa i szacunku tak na prawdę do rodzin i dzieci jest dużo lepszy niż u nas, ale to już inny temat... póki co nigdy kredytu na wyprawkę nie brałam i nie zamierzam, nie rozumiem jaki cel miała autorka zakładając temat... Prawda jest taka, że zamożny człowiek nie obnosi się ze swoim bogactwem, dla niego to oczywiste że tak mieszka, podróżuje np. itp. Tylko nowobogaccy i szpanerzy obnoszą się bardzo...

Gość bogactwo to pojęcie wzgledne
autroka chciala sprowokowac dyskusje:D jak zawsze na tego typu tematach robi sie jazda:D

Gość gość
wy na kafe i tak mnie nie znacie:D a przed znajomymi nie musze sie "popisywac", bo wiedza co mamy:D

Gość gość
''nie wszystkim tak super się wiedzie jak autorce.'' A gdzie jest napisane że jej się wiedzie, napisała tylko że dostała na wyprawkę, pewnie jakieś socjalne świadczenie na biedne wielodzietne rodziny :D dokładnie tak jak w Polsce ;)

Gość Piszę prawdę  ja mieszkam w Pl
Autorka ma 100% racji. Pomimo,że mieszkam w Polsce,to nie ukrywam i wiem że inne kraje mają o wiele lepsze warunki do zaoferowania. Nie złoszczę się,nie obrażam autorki,bo wiem to. Wystarczy spojrzyć we wszelkie wiadomości (internet telewizja). I zobaczyć jak daleko Polsce do Francji,czy Anglii. Nawet miałam propozycję wyjazdu a odmówiłam(chyba głupia jestem). Hahaha. Mąz pracuje. Ja pracuję. Mamy jedno dziecko. Może nie głodujemy,może do kina wyjdziemy,ale jednak to co dla nas jest czymś czym jest na wysokim poziomie,dla innych ludzi na emigracji to jest normą nawet pracując na sprzątaniu. Mąż zarabia 2000zł ,ja 1500 zł. I szczerze powiem,że przydałoby się więcej. A jak któreś z nas straci pracę,przetrwaj w Polsce z jednej pensji :O Moja przyjaciółka mieszka za granicą. Pracuje jej mąż,ona ma lekką pracę bo pracuje 4 godziny(5 dni w tygodniu) . Dlaczego? Bo są w stanie utrzymać się z jednej pensji,a jej jest dodatkowa tylko(na same pierdoły).

W Polsce to śmieszne grosze dostaniesz. Dlaczego utrzymujecie,że w Polsce jest super? Pełen wypas. My nie głodujemy,ale nie pławimy się też w luksusach.. Inne kraje mają więcej do zaoferowania niż nasz. I nie chodzi już o socjal i nie pracowanie. Pracując w innym kraju,jesteś w stanie się utrzymać a u nas? Wszystko drożeje,bilety też od stycznia. A socjal? Dlaczego jak ktoś dostaje,czy straci pracę ma go nie pobierać??! Różnica taka,że tam jest o wiele lepszy socjal niż u nas.

Gość gość
Ale pieprzysz, tylko to ludzie potrafią, usiąść i biadolić, źle Ci to zmień to, wspieraj organizacje i grupy, które coś chcą zmienić w kraju, a jak nawet tego nie chcesz, to przynajmniej nie p*****l, bo najlepiej jest nic nie robić tylko wymagać od innych.

A kto tu p******i. Po co ukrywacie jaki to cudny nasz kraj? Porównaj nasz do innych. Co się dzieje z naszym? Każdy ucieka z naszego kraju i nie bez powodu.

Gość gość
No to uciekaj, kto Cię trzyma , mnie tam dobrze jest.

Gość gość
a bierz te euro i wypie*dalaj, tyle pamietaj, ze we Francji dziecka nauczą mowic po francuzku, nie po Polsku.

Gość kiniamaninia
ja też rzozumiem co autorka chciałą powiedzieć.pieniądze które dostała na poczatek roku szkolnego dostają wszyscy rodzice we Francji,;)wiec nie krzyczcie ,ze pojechała zyc z socjalu bo to nawet mniej niż smieszne tez mieszkam w e FRancji,w małym mieście ,nie żaden Paryż poziom zycia codziennego jest bez porównania do polskiego nie chodzi o żaden socjal bo z socjalu nie da się życ na poziomie;) zasiłek rodzinny jest DLA KAŻDEJ RODZINY MAJĄCEJ MIN 2 DZIECI,be zwzględu na dochody rodziców-taki prezent od państwa,premia na poczatek roku szkolnego tak samo 360-380 euro na kazde uczące się dziecko-tyle kosztuje prosty laptop we Francji ksiażki dzieci dostaja w szkołach, to całkowita prawda socjal owszem na wysokim poziomie ale to jest normalne wspieranie rodziny przez państwo,żadna ujma! mam 3 dzieci,najstarsza córka jest na 2 roku studiów,jestem sama,pracuję ,nie pasozytuję,mam 2 auta,apartament i wszystko co w POlsce nazwalibyście luksusem a tutaj jest uważane za normalne myslę,że autorka próbowałą zwrócić uwagę na to,że na tym forum połowa uzytkowniczek chwali się rzeczami oczywistymi jak np wyjazd do Sopotu czy zakupem jakiegos tam wózka markowego kto na to zwraca uwagę w Europie? tylko Polak bo dla pozostałych mieszkańców sa to rzeczy powszechne,nie luksusowe luksusem jest auto mojego szefa ,które dziś odebrał z salonu mercedes CLA a nie rzeczy codziennego uzyku moje drogie pozdrawiam

Gość gość
A ja jestem dumna z bycia POLKA i mam w doopie wasza pogarde. Nie jestescie godne (co niektore) przelanej krwi naszych przodkow za wolnosc Polski. Francja podczas wojny miala w d***e Polske, mimo umowy. Polska od wieków byla grabiona przez roznorakich najezdzcow, podczas gdy inne kraje mogly sie rozwijac. Chyba niewiele wiecie o naszej historii a sracie w swoje gniazdo. Zrzeknijcie sie obywatelstwa, jak tak gardzicie Polska.

Gość gość
badź dumna ,badź i klep biedę z tej dumy a przodkowie to krew przelali po nic bo Polska rozgrabiona i sprzedana przez rząd

Gość gość
wolę zyc skromniej u SIEBIE niz w innym kraju, gdzie tak naprawde nikt mnie nie chce i schodzic z drogi ciapatym. .