Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Benia_Sz

Bielsko Biała i okolice Przyszłe mamusie 2014

Polecane posty

Witam !!! Chciałam zapytać czy pojawiają się mamusie z Bielska i okolic ???? Ja mam termin na kwiecień 2014

Gość Interesantka25
oooo....jak super.....tez myslałam nad założeniem takiego topiku.....własnie typowo dla bielszczanek,ale myslałam ze nic z tego nie bd a tu prosze....super,jestem za.....melduje sie.... czekam na swojego pierwszego szkraba,mam 26 lat i mam termin na 28 stycznia. Witajcie dziewczyny!!!

Gość gość
A ja z okolic Bielska ale już nie ciezarowka :) już mama :) także nie pozostaje mi nic innego jak za Was trzymac kciuki :)

Interesantka witaj :) no to póki co jesteś pierwsza w kolejce do porodu, dziewczyny, w którym szpitalu planujecie rodzić, macie jakieś opinie??

dziękujemy - kciuki mile widziane ;) P.S gdzie rodziłaś "mamo" ???? i wy bielszczanki gdzie planujecie rodzić ?

Gość gość
Rodzilam w Katowicach na Łubinowej i gorąco polecam! Jak się czujecie? To Wasze pierwsze skarby?

Benia, korzystam z gg, ale w nocy nie mam problemów ze snem, zresztą muszę spać, żeby mieć rano siłe iść do pracy, Gośc, no słyszałam o Łubinowej dobre opinie, znajoma też tam rodziła, tylko ona jest z Pszczyny więc miała trochę bliżej, ja będe chciała chyba rodzić na Wyspiańskiego, mój lekarz prowadzący też tam pracuje.

Gość Interesantka25
Nie wiedziałam ze tyle sie nas uzbiera....ale super.....ciesze sie bardzo.Co do porodu...to ja planuje WYSPIAŃSKI mimo wszystko....wojewódzki jakoś do mnie nie przemawia,choś koleżanka tam rodziła i była zadowolona...natomiast inna która wybrała wyspiański tez bardzo pozytywnie sie wypowiadała....ja bd załatwiała tą co ona swoją położna tak czy inaczej...bo jej bardzo pomogła podczas porodu a nie mogła urodzić bo dziecko duże było i koniec końców był taki ze skończyło sie cesarką.....ale mimo wszystko robiła wszystko zeby urodziła naturalnie i bardzo jej pomagała.

Gość Interesantka25
A jeszcze takie pytanie do was...u kogo prowadzicie ciąże?i czy zadowolone jesteście?

Ja chodzę do Lasatowicza, co prawda dopiero od maja jestem jego pacjentką, ale po 3 wizytach jak na razie jestem bardzo zadowolona, :)

Ja chodzę do lekarki do Czechowic- do pani dr Peterko . Myślałam o zmianie na Balisia ale w końcu uznałam że przy porodzie ważniejszy jest wybór położnej a nie lekarza . Również mam dostać namiar na dobrą położną z Wyspiańskiego. Do mnie Szpital wojewódzki też jakoś pozytywnie nie przemawia.

Gość Interesantka25
a on dalej pracuje w szpitalu na wyspiańskiego?Lasatowicz?ja własnie chodze do ginekologa który nie pracuje w zadnym szpitalu,ale pomimo tego jest swietny moim zdaniem...dzieki niemu jestem w ciąży....ale tak sie zastanawiam czy nie zmienić lekarza na samym końcu na własnie takiego który pracuje tez na wyspiańskiego.....czy nie ma sensu? xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Anielica a ty na kiedy masz termin?

Gość gość
Hej dziewczyny ;-) ja również jestem z bielska. A termin mam niebawem bo 12 września :-D także już nie mogę się ddoczekac. Również chodzę do pani Peterek z czechowic i uważam że jest świetna :-) będę rodzić na wyspiańskiego :-) torba już spakowana :-)

Interesantka - ja bym nie rezygnowała z obecnego lekarza - pomyśl o położnej z Wyspiańskiego. Witamy przyszłą wrześniową mamę ;) ale ci dobrze , dzidziuś już niebawem pojawi się na świecie - trzymam mocno kciuki za szybkie i bezbolesne rozwiązanie :)

Witam :) ja mam termin na początek kwietnia, a co do szpitala na Wyspiańskiego to też mam namiary na fajna położną, więc mam nadzieje, że jakos przeżyje poród :) na razie o tym nie myślę, :)

Gość Larisssa
Ja jestem z okolic Bielska i planuję drugą dzidzię na maj 2014 - mam nadzieję, że się uda i będę mogła do Was dołączyć. Jeśli chodzi o dzidziusia to było by to drugie dziecko, a jesli o poród to pierwsze rodziłam w Esculapie :)

Gość gość
hej hej ja tez mama z okolic Bielska tyle że ja nie w ciązy mogę dołaczyć????

Gość Larisssa
gość - również starania?

witam gorąco nowe mamusie i przyszłe mamusie (staraczki ) , każdą mamę która boryka się z problemami z zajściem w ciąże , z porażkami i wielkim pragnieniem bycia mamą doskonale rozumie . Jeszcze nie dawno byłam wśród nich :) ale jak widać niemożliwe staje się realne :) Pozdrawiam

Gość aga255
witam, ja też przyszła mamusia ale kwalifikuje sie jeszcze na 2013 :P Również pod opieka dr Peterek,to już druga ciąża w jej rekach. Rodziłam 5 lat temu w wojewódzkim i było mi tam dobrze, tym razem mam nadzieje również mieć z tamtad miłe wspomnienia :)

aga255 na kiedy termin? ja choc nie doswiadczyłam na własnej skórze to dla mnie wojewódzki odpada....choc moja kolezanka bardzo chwaliła,mimo tego mnie jakos ten szpital przeraza. Na dzień dzisiejszy obstawiam wyspiański.

Gość Larisssa
Mnie też Wojewódzki przeraża. Czy decyduje się któraś z Was na Esculap?

Ja gdyby mielii dalej umowe z NFZ to pewnie bym sie zdecydowała...ale jako ze bd załatwiała swoją położna to raczej zwykły szpital,nie bd płaciła tyle kasy za poród...płace tyle lat składki to coś mi sie należy od państwa,a poza tym wrazie komplikacji czy jesli coś by sie działo potem z dzieckiem to i tak karetka i do państwowego szpitala transportują.

Larisssa - ja raczej esculapa nawet nie biorę pod uwagę , zbyt wiele nagatywów słyszałam na temat tej kliniki .....