Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ktory to tydzien ciąży

Polecane posty

Gość gość

Witam Ostatnią miesiaczke mialam 30.09.2013. Bylam u gina 2 tygodnie temu i jestem w ciazy, bylo widac jak serduszko bije :) ale lekarz nie okreslil konkretnego wieku ciąży a mi bardzo zależy wiedziec, poniewac konczy mi sie umowa o prace. Moze mi ktos powiedziec ktory to bedzie tydzien ciąży na 23.09.2013, poniewaz wiem ze od 12 tygodnia + 1 dzien pracodawca musi przedluzyc umowe do czasu porodu. Z góry dziękuje ;)

Gość gość
30 września jeszcze nie było, jak i 30 sierpnia, trochę dziwne bo lekarz zazwyczaj się pyta kiedy była ostatnia miesiączka i z tego wylicza który to jest tydzień. Jeżeli miałaś ostatnia miesiączkę 30 lipca to będzie na dzień 23.09.2013 chyba 9 tydzień. W 2 tygodniu to raczej mało prawdopodobne aby było już widać bijące serduszko.

Gość gość
Pomylka mialo byc ostatnia miesiaczka 30.06.2013 :)

Gość gość
8 tydzień i 3 dzień. Leci Ci 9 tydzień, ale liczy się skończone tygodnie.

Gość gość
sorry nie doczytałam do końca. Z tego co wyliczyłam to będzie to idealnie skończony 12 tydzień i 1 dzień.

Gość gość
Aha czyli na 23.09 bym miala skonczone 12 tygodni bo to wazne by dawac teraz zaswiadczenie o ciąży do pracy bo nie wiem czy wtedy mi przedluza umowe

Gość gość
dla pewności poczekaj do tego 12 tygodnia. Chyba, że będziesz mieć silne mdłości.

Gość gość
No wlasnie od 3 dni mam bardzo silne mdlosci, od wczesnych porannych godzin do ok 13-14 :/ malo przez to jem i schudlam 2,5 kg juz. bylam dzis u lekarza dal mi L4 tylko ze tam widnieje kod B czyli od razu pracodawca sie domysli. I nie wiem co robic czy dac te zwolnienie. Czy napewno na ten okres bedzie ponad 12 tygodnia. :/

Gość gość
23,09 bedziesz w 12 tygodni i 1 dniu

Gość gość
Aha czyli jak bardziej na plus. Ok dziekuje :)