Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciaza a otylosc

Polecane posty

Gość gość

No wpadlam, zdarza sie choc jak bylam u ginekologa to mnie zapewnial, ze mam bezowulacyjne cykle. Niedawno dobrano mi wreszcie leki na tarczyce i dieta i ruch zaczely przynosic efekty, ladnie schudlam 12 kilo. Teraz waze 110 wiec duzo za duzo. Az tu nagle bec, pekla nam gumka, nie przejelam sie zbytnio , do tego wedle wyliczen nie byl to okres plodny teoretycznie. A teraz dwie kreski, ciaza potwierdzona przez gina, 6ty tydzien. No i teraz pytanie, czy sa tu panie, ktore zczynaly ciaze z duza waga? Jak bylo przy koncowce? Wiadomo, odchudzac sie nie bede, mysle ze dalej bede trzymac diete ktora mialam do tej pory - 1700 kcal, moze nie utyje przynajmniej za duzo.

Gość gość
W twoim przypadku możesz nawet schudnąć. Ciąża to rewolucja dla organizmu, jeśli będziesz zdrowo się odżywiać, nie zapychać bezwartościowym jedzeniem i dużo spacerować, pływać itp, możesz w dniu porodu ważyć 110 lub mniej.

Gość gość
Moj ginekolog mowi, ze mam sie trzymac rozpisanej diety i bedzie dobrze, mam tez za wszelka cene unikac ciazowych zachcianek chocby mnie skrecalo ale nie wiem czy mi sie uda. Narazie nie mam zadnych mdlosci ani smakow na cos konkretnego, za to bardzo konkretnie stracilam apetyt.

Gość gość
Ja też tak miałam, w 6 tygodniu wieczorami zmuszałam się do zjedzenia jakiejś tam kromki chleba bo mi się totalnie jeść nie chciało. Mdłości przyszły w połowie 7.tyg i wtedy musiałam jeść dosłownie co godzinę, żeby nie wymiotować.

Gość gość
A5M4hNew4Ohm7hjA1cM0BMDv