Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PinkLadyNl

Długi związek 8 lat bez planów na przyszlosc

Polecane posty

Gość PinkLadyNl

Witam wszystkich. Chciałabym poprostu to z siebie wyrzucić,jest pare rzeczy w moim życiu które chciałabym zmienić.Mam 23 lata i jestem w związku 8 lat minęło nam nie dawno...zaczęliśmy spotykać sie jeszcze w szkole liceum..na dzień dzisiejszy pracujemy za granica wszystko jest ok jest praca są pieńiadze normalne życie..ale jednak czegoś brakuje poczułam ze do naszego związku wdarła sie rutyna...Znajomi w koło maja plany,biorą ślub planują dzieci itp.a u nas po prostu nie ma takich tematów mam poczucie ze mój facet żyje chwila,a nie myśli o planach na przyszłość.Dla mnie to juz chyba czas na założenie rodziny.Nie wiem co mam myśleć,dziś próbowałam z nim porozmawiać to powiedział mi ze nie lubi jak sie go naciska zawsze gdy chce porozmawiać to sie denerwuje ze to zły moment.Problem tkwi w tym ze my nigdy o tym nie rozmawiamy on uważa ze mamy jeszcze czas na ślub ostatnio w naszym otoczeniu dużo par sie pobiera i to mnie chyba dotuje ze nie są aż tak długo a planują razem życie. czy jest ktoś w podobnej sytuacji czy ktoś mi cos podpowie czy moze to ja faktycznie za bardzo naciskam...

Gość gość
to nie tak. u mnie jest to samo. tez długi staz jako pary mieszkamy ze soba 2 lata ale jednak ja nie czuje sie szczesliwa,czegosbrakuje... on tezsie nie kwapi do slubu rodziny... nie wiem co Ci radzić sama w tym tkwie

Gość gość
on juz pewnie sie tobą znudzil....

Gość służe radą
Witam. Podziele się moimi doświadczeniami. Mój związek trwał ponad 11 lat w tym 1,5 mieszkania razem. Mój facet był strasznie egoistyczny-widziałam to ale do czasu tolerowałam. Czułam, że to on się rozwija a ja stoje w miejscu przez te wszystkie lata robiłam wszystko z myśla o nim. Po tylu latch alb osię robi krok w przód albo zakończenie. Jaka ja byłam głupia.