Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jezyk holenderski

Polecane posty

Gość gość

Uważacie, że studiowanie go posiada jakieś konkretne perspektywy ?

Gość gość
Znam niderlandzki, dało to mi wiele możliwości ale nie pracy. Większość Holendrów zna angielski i nie ukrywajmy językiem biznesowym jest dla nich język angielski. Też miałam kiedyś zamiar studiować niderlandystykę ale zrezygnowałam, wybrałam inny język, teraz w sumie uważam, że język to wielki atut ale oprócz tego jakieś inne studia.

Gość gość
co studiowalas ? ciezki jezyk ? co porponujesz jeszcze studiowac ?

Gość gość
dobry pomysl na studia

Gość gość
Zamiast Niderlandzki myślę,że będzie lepiej dla Twojej przyszłości jak pójdziesz na Hiński.W Amsterdamie ok.75% rozmawia lub reaguje w związku z niepewnościa rozmówcy odrazu po angielsku.Rodowici Amsterdamczycy maja z tym równiez problem.Nie dawno pokazano spektakularnie w RLT 2 jak to Angela Merkel z zadowoleniem przyjmuje propozycję "rozszezenie i zaciesnienie swoich kontaktów z Chinami.Wczoraj usłyszałem,że consorcium holenderskie uznało za bardzo interesujaca propozycję Chińskiego giganta celem sprzedaży zakładu bardzo dobrze prosperujacego.Siedzę w Holandii bardzo!! bardzo długo i moim codziennym językiem jest Niderlandzki,ale jakbym miał potrzebę to od razu wskakuję na Chiński albo Hiszpański.

Gość gość
chinsikiego sie nie naucze, nie jest to cos, co bym chcial umiec..

Gość gość
Ale sam zzauważ, że znajomość holenderskiego to ogromny atut wsrod wielu miedzynarodowych firm