Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego w polskich kościołach nie śpiewają jak w USA

Polecane posty

Gość gość

u nas jest nudno smętnie i hujowo... O HAPPY DAY !

No niestety. Też się kiedyś nad tym zastanawiałam. Wtedy napewno chodziłabym do kościoła a takto zanudzic się można

Gość Ajkasxlas
Mieszkam w USA, chodze do kosciola I nie ma tu jakiegos przesadnego spiewu na mszach. No chyba ze chodzi Ci o to co na filmach widac czasem-ale to glownie czarni takie spiewy odstawiaja.

Gość gość
W takim razie nie chodź do kościoła a do klubu karaoke.

Gość gość
bo w polsce są kościoły katolickie, ciemniaku

Ja jako dziecko spiewalam 5 lat w zespole gospel- wspania muzyka. Szkoda, ze nie ma takiej atmosfery u nas , fakt. Jedynie na Mszach Odnowy mielismy wlasny zespol mlodziezowy gdzie robilismy oprawe muszyczna.

Gość gość
do kościoła chodzi się modlić, powinien być spokój i zaduma a nie jakieś cyrki z rozrywkową muzyką nawet z kościoła chcielibyście uczynić rozrywkowy klub

Gość gość
Nie zgodzę się. Modlić się też można śpiewając. Jeśli ktoś ma takie usposobienie, że potrzebuje żywszej muzyki to ma do tego prawo i nie trzeba go od razu obrażać, pisząc żeby szedł do klubu karaoke. Ja też nigdy nie przepadałam za 'zawodzeniem' starszych pań (z całym szacunkiem do nich), ale człowiek czasem potrzebuje energetycznego kopa, a nie idziesz i słyszysz: kiedy raanne wstają zoooorze, Tobie zieeeeeeeeeeeeemiaaaaaaaaaa, Tobie mooooooooooorze... One mają swoje przyzwyczajenia a np.młodsi może potrzebują więcej 'pielgrzymkowej', gitarowej muzyki. Przynajmniej powinni mieć wybór, a w większości kościołów nie ma czegoś takiego.

gość do kościoła chodzi się modlić, powinien być spokój i zaduma a nie jakieś cyrki z rozrywkową muzyką nawet z kościoła chcielibyście uczynić rozrywkowy klub ***************** Nie zgodze sie z toba absolutnie.... Spiew jest takze forma modlitwy i na peno nie ma nic wspolnego z rozrywka klubowa. Sa rozne formy modlitwy- jest adoracja, jest Msza i sa spiewy.

Gość gość
bo Polska, jest pozbawiona poczucia humoru i tylko średniowieczne umartwianie się bo nagroda czeka w niebie

Gość Z Radomia
tez jestem tego zdania ze w 3/4 Polakah jest brak poczucia humoru... jesli jest ktos choc troche zakrecony i caly czas sie usmiecha to znaczyz e albo glupi albo sie czegos nacpal... sam taki jestem ze w pracy chodze i sie usmiecham prawie non stop ale widze ze juz sie przyzwyczaili do mnie :)

Gość lilililililil
To teraz chodź smutny przez tydzień i zbywaj ludzi. Podsłuchaj jakie plotki powstały i napisz nam :D

Gość abcde26
bylam na na jednej takiej polskiej mszy bylo milo przyjemnie i wyszlam z usmiechem na twarzy z kosciola ..... no ale niestety msza nie byla w polsce moze ludzie bardziej sie raduja gdy sa po za granicami kraju gdy tesknia za czyms ale wszystko zalezy od ksiedza on jest jak wodzirej na weselu

Gość Z Radomia
lilililililil chyba musialbym byc strasznie zdolowany zeby tak zrobic :) choc nie powiem jak czasami sie zdazy cos takiego to odrazu sie pytaja co mi jest ze nie jestem soba :)

W Polsce głównie są kościoły katolickie. A śpiewa się w zielonoświątkowych i u baptystów . . .

Gość gość
Na takich mszach gospelowych jest super :) Atmosfera radosci :) u nas to jęki o polityce :O apokalipsach :O obrażanie ludzi z ambony :O

Gość gość
to nie chodz jak ci nie pasi

Gość gość
Polski kościół nastawiony jest na pieniądze i władze wiec co sie dziwsz. Kazda partia wspolpracuje mniej lub bardzie jawnie z klerem: AWS, SLD, PIS, PO, PSL

Nie powinno się używać słowa gospell, w tym aspekcie. Bo gospel to po angielsku ewangelia. Pochodzi od saskiego "godspell". czyli "Boże słowo", "Boże zaklęcie" . . . Więcej szacunku dla Saksonów . . .