Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pogorszenie cery

Polecane posty

Gość gość

Mam 19 lat. W ostatnim czasie (kilka miesięcy) zauważyłam u siebie spore pogorszenie stanu cery. Wcześniej również zdarzały mi się wypryski, miałam trochę wągrów, ale generalnie moja cera była w porządku i przy lekkim makijażu nic nie było widać. To co się teraz dzieje to istna masakra - pryszcze, grudki pod skórą, mnóstwo wągrów. Jak myślicie, czym może to być spowodowane? Co robić? Będę wdzięczna za rady. :(

Gość gość
To objawy ciąży.

Gość gość
Na pewno nie jestem w ciąży...

Gość gość
A tzw. niepokalane poczęcie?

Gość gość
Up, nikt nic nie doradzi?

Gość gość
czas zbadac hormony

Gość Sylwia Krukiewicz
Problemy z cerą to dość wstydliwy temat, szczególnie u mnie okropnie to wyglądało;/ Sporo czasu nie wiedziałam jak mam się tego pozbyć. A dałam sobie z tym radę z pomocą tabletek IQface sprowadzonym przez moją mamę. Podziałały fantastycznie i w dość szybkim tempie w porównaniu do wcześniejszych metod:) Niby to tylko cera ale odzyskanie pięknej cery dało mi dużo szczęścia:)

Gość potradzikowa
A jakich kosmetyków używasz? Jest mnóstwo mazideł, które zatykają pory i są zwyczajnie tłuste, co powoduje wyskakiwanie na twarzy pryszczy, wągrów i zaskórników. Swoją metodę zwalczania pryszczy opisałam w innym wątku, tu skopiuję: Mogę polecić Ci moją metodę, ale uprzedzam, że 'pakiet startowy' kosztuje około 140 zł. Po pierwsze: Nie kupuj kosmetyków w drogerii! Tylko w aptece. Więc, moja kuracja (trwała około 2 miesięcy) to: - żel do mycia twarzy Cethapil, używaj rano i wieczorem, a po umysiu wytrzyj twarz papierowym ręcznikiem, a nie takim zwykłym, na którym zatrzymują się bakterie (cena ok 50zł) - maść Triacnal firmy Avene, do stosowania codziennie na noc, dość grubą warstwę (ok 50zł) - krem nawilżający (nie natłuszczający) Pharmaceris do cery wrażliwej (a nie do trądzikowej), cena około 35zł. Krem nawilżający jest konieczny, bo Triacnal baardzo wysusza i łuszczy skórę, także w czasie kuracji cera nie wygląda najlepiej, ale czym bliżej końca tym buzia bardziej przypomina pupę niemowlaka usmiech.gif