Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Z Każdym Dniem

To moze byc wirus

Polecane posty

Gość Z Każdym Dniem

chodzi o to, że wczoraj próbowałam wejść na stronę tomtom, ale przerzuciło mnie na stronę (NIE WCHODZIC)http://ww94.btosjs.info/ . Od tamtej pory cokolwiek robię na Internecie, najakiejkolwiek stronie jestem, przerzuca mnie tam, chociaż nic się nie otwiera. To wkurzające, bo nic nie mogę zrobić! Nawet nie mogłam wejść na kafeterię, musiałam skorzystać z innej przegladarki. To jakiś wirus? Mój anty (AVG) nic nie wykrywa... Co robić, żeby tę strone zablokować? Próbowałam usuwać ciasteczka z tej strony i je blokowac, ale jest jeszcze gorzej...

Gość gość
cześć Anulka :*

Gość gość
jesteś Ania, Ania B!

Gość gość
dziwne na facebooku masz Ania B

Gość arlettoa
ojej, weszłam tam :(

Gość gość
Malwina to tyyyy?

Gość gość
To może być malware, często niewykrywany przez antywirusy. Nie powinno wchodzić się na strony o tak zwanych krótkich URL typu: goo.gl/(literki i/lub cyferki), tinypics.pl/(literki lub/i cyferki), tiny.pl/(literki i/lub cyferki) i jeszcze sporo innych. Krótkie adresy URL, przeważnie zawierają malware, często przenoszą na jakieś zainfekowane strony, często infekują bez świadomości wchodzącego i często antywirus nie wykrywa infekcji.

Gość gość
Wyskoczyła sama, bo link przekierował na zainfekowaną stronę. Jest to najwidoczniej tak zwany hacklink, który udaje oficjalny, a w rzeczywistoście nie jest. Jak usunąć malware, hmmm... Przenieś najważniejsze pliki (typu zdjęcia i dokumenty) na pendrive, ale tylko te, do których jesteś pewna, że nie są niczym zainfekowane, czyli osobiste dokumenty i zdjęcia, następnie sformatuj wszystkie dyski. Jeśli formatowanie nie pomoże, należy odinstalować cały system operacyjny i zainstalować na nowo.

Gość gość
tez mam tego wirusa i nie wiem co z tym zrobic ;/

Gość gość
Może antymalware coś wykaże, ale nie jest to wcale pewne. Malware aktualnie pisane, świetnie wykorzystują luki w najnowszych systemach nawet i często nie są wykrywane nawet przez programy antymalware. W razie dalszych problemów, patrz wyżej :)

Gość gość
Jeśli sformatujesz i będzie problem ze sterownikami, możesz przywrócić funkcje fabryczne i jeśli sterowniki były nastawiane fabrycznie, powrócą w ustawieniu fabrycznym.