Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matylda32

Moja córka pójdzie w tym roku do zerówki 2 godziny religii 0 godzin angielskie

Polecane posty

Gość matylda32

To jest chore :O

Gość Katilka
wypisz ją z religii, bo religia ogłupia

Gość sa tacy to nie zart
a to Polska wlasnie

Gość gość
Przydałyby Ci się godziny polskiego. "godzin angielskie"? Zabarykaduj drzwi i oznajmij, że do przedszkola nie pójdzie.

Gość gość
Zmień zerówkę.

u mnie to samo... z tym ze ang jest - platny po lekcjach...

Gość gość
gość 16:23 dziewczynie literki nie weszły a Ty się czepiasz, na pewno nie potrafi odmieniać słowa angielski.

Gość gość
katechetkami nie jesteście, a angielskiego o ile same umiecie, możecie już wy nauczyć podstaw.Co za tumany teraz są matkami

Gość gość
no cóż, nie ma sensownej rady bo jak ją wypiszesz z religii a wszystkie inne dzieci będą chodzić to będzie uważana za "inna":o religia jest pewnie we wszystkich publicznych zerówkach bo kapłani chca jak najwcześniej zacząc urabiać swoje owieczki:D

Gość luisssa
zapisz do prywatnej... i nie narzekaj..

Gość gość
16:20 miało być, oj chyba powinnam się na korki z matmy zapisać... :)

Gość gość
a na huj jej teraz ten angielski i tak wszystkiego się nauczy w szkole, zakładając że jest w miarę bystra

Gość gościówa1234
hahahaha uśmiałam się - "katechetką" nie jestem więc nie mogę sama opowiedzieć dziecku o Bogu czy przeczytać Biblii ale już angielskiego mogę uczyć choć taka ze mnie "anglistka" jak z koziej d**y trąba? super myślenie ;) autorko poszukałabym innej zerówki, może nie wszędzie tak jest... lub chociaż gdzieś jest jedno i drugie...

Gość gość
przestań, nie żyjemy w średniowieczu, mój syn nigdy nie chodził na indoktrynację (bo inaczej religii się nazwać nie da) i nie był po pierwsze nigdy sam, a po drugie dziś chyba tylko na wsiach wschodnich jest jakieś parcie na katolicyzm. W cywilizowanych miejscach już coraz mniej "wierzących". Teraz w szkole nie chodzi na religię i wszyscy mu zazdroszczą że ma dwie lekcje mniej w tyg i idzie wcześniej do domu.

Gość gość
"""""""""""""""katechetkami nie jesteście, a angielskiego o ile same umiecie, możecie już wy nauczyć podstaw.Co za tumany teraz są matkami"""""""""""""" dokładnie, znam angielski i nauczyłam moich dzieci podstaw zanim poszły do przedszkola

Gość gość
a na c**j ta religia?:D

Gość asas z łodzi
ciekawe czy się tam r***ają ?

Gość kfekfkek
Haha, nie wypisywać z religii, bo będzie uważana za inną... To chore, zlikwidować Kościół Katolicki!

Gość gość
rozumiem ze angielskiego nauczylas a o bozi nie i dlatego musi być urabiana przez ksiedza czy katechetke w szkole?:D

Gość luisssa
to niech do ciebie dotrze,że... żyjemy w państwie rządzonym przez klerrrrrrrrrrrrr i religia jest najważniejsza...sakramenty etc... redyjo m>

Gość kfekfkek
Ciekawe, czy córka już zlizywała księdzu śmietanę z kolan, a może nawet z owłosionych jąder jednego z tych pedofili :O

Gość gość
niestety ale tak właśnie jest: przez dzieci i czesc doroslych bedzie uwazana za inna:o łatwo ci gadać żeby zlikwidować kosciół:D zlikwiduj jak umiesz:o

Gość gość
katoliccy katecheci to po pierwsze Biblii nie znają ucząc o kulcie świetych, Maryjkach, czyśćcu i celibacie:) Same bzdury wymyslone przez papieży, ktorych zreszta tez nie powinno być ("Nikogo nie będziecie nazywac świętym"). Każdy 10-letni babtysta, adwentysta, ewangelik czy zielonoświątkowiec zna Biblie lepiej niż 30-letnia katechetka katolicka. Bo katolicy nie czytają Biblii, tyle co im powiedzą na mszy. Nawet nie wiedzą ile katolicyzm namieszał i nawymyslał, a wystarczyłoby poczytać! Więc każdy może być katechetą akurat, katolickim oczywiście:)

Gość gość
za angielski trzeba płacić chcesz żeby dziecko chodzilo to zapłać i pójdzie, religia jest darmowa ponieważ żyjemy w katolickim kraju, jak nie chcesz możesz dziecko wypisać z religii, nie ma przymusu!

Gość matylda32
oczywiscie ze wcieło mi literki, nie zmieściło się po prostu. Co do płatnego angielskiego to nie łudźcie się że religia nie jest płatna i to nawet jeżeli dziecko na zajęcia nie zapiszesz. Oczywiście że zapłacisz w podatkach gdyż jest dotowana przez polskie świeckie państwo.

w takim razie nie tylko religia jest platna a kazdy inny przedmiot rowniez..

Gość gość
Na religii w przedszkolu dzieci poprzez zabawę uczą się podstaw o Bogu, przede wszystkimi tradycji, obchodzenia świąt, kolorują obrazki śpiewają piosenki, nie przesadzajcie z tą indoktrynacją

Gość luisssa
ta.. i tak małymi kroczkami uczy się i przyucza...daj na tacę, bo cię stracę

Gość matylda32
tak ale równie dobrze zamiast religii mogłoby być wróżbiarstwo i taki sam byłby sens ich dotowania z kasy podatników.

Wypisz ją z religii, zapisz do innej zerówki, płać za angielski prywatnie, mogłaś też na spotkaniu przed posłaniem dziecka do zerówki namówić innych rodziców aby dzieci miały angielski. Widzisz jaki wybór? A ty wolisz mędzić w internecie 🖐️