Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matylda32

Moja córka pójdzie w tym roku do zerówki 2 godziny religii 0 godzin angielskie

Polecane posty

ja nie mam nic przeciwko religii w zerowce... jest wiec niech corka chodzi moze dowie sie czegos interesujacego... nie widze przeciwwskazan na dzien dzisiejszy zeby uczeszczala w tych zajeciach. angielski bedzie za rok miala. nie widze w niczym problemu. chyba nie chodzi zeby na start dziecko zawalic nauka ?

Gość gość
W każdej zerówce jest religia!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
Religia nie jest obowiązkowa, zapisz ją do sali królestwa świadków jehowy 🖐️

Gość matylda32
dokładnie, od maleńkiego próbują wmówić dziecku że jakiś brodaty Pan stworzył świat a inny chodził po wodzie, straszą piekłem a żeby do niego nie iść trzeba chodzić do kościoła i dawać na tacę aby można było indoktrynować kolejne owieczki a kler siedzi w swoich mercedesach i śmieje się z idiotów. Ciekawe jakby tak 18 latkowi bez religijnej indoktrynacji powiedzieć że jest ktoś taki jak Bóg i on stworzył świat 4 tysiące lat temu i spytać się czy może chciałby się ochrzcić to jak sądzicie ilu by się na to zgodziło a ilu popatrzyłoby z politowaniem. Po to własnie jest religia w szkołach i teraz jeszcze przedszkola dali na dokładkę, chyba już odczuwają odpływ wiernych.

Gość gość
Religia jest wszędzie bo to wynika z ramowych planów nauczania. Jeżeli znajdziesz 7 innych dzieci to możesz wystąpić do organu prowadzącego szkołę o organizację etyki. Możliwe, że etyki będzie uczyć ksiądz albo katechetka (osoba po filozofii).

Gość matylda32
ja bym wolała żeby moja córka sama wybrała sobie religię gdy będzie tego świadoma o ile będzie chciała. Oczywiście mogę ją wypisać z religii i zastanawiam się nad tym ale co ona będzie wtedy robić? Siedzieć sama w koncie i czekać aż reszta dzieci wróci? Pewnie sama też chciałaby posłuchać bajek ale na Boga nie takich!

Gość gość
www.men.gov.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=3019%3Ainformacja-men-w-sprawie-warunkow-i-sposobu-organizowania-nauki

Gość luisssa
dobry wybór!!1 przynajmniej po 1 komunii sex bez zabezpieczeń o jeden grzech mniej!

Gość gość
No bedzie siedzieć w świetlicy, nie może być w tym czasie bez opieki.

Gość matylda32
fajna mi etyka prowadzona przez nawiedzonych

Gość gość
jak to co będzie robić będzie się bawić w innej sali i finito! Nie wiem co ci jeszcze nie pasuje!

Gość gość
Spokojnie. ZA kilka lat obowiązkowy będzie islam 🖐️

Gość matylda32
to nie chodzi o brak opieki na świetlicy

Gość gość
będzie pod opieka swojej pani!

Gość gość
myslisz ze wszyscy inni rodzice posla w tej klasie dzieci na religie? poza tym z tego co obserwuje to mało co zniecheca dzieci do wiary katolickiej tak jak szkolna religia:o

taaaa jako 5 czy 6 latek wybierze czy chce chodzic na religie... ja nie widze w tym problemu. jesli oboje rodzicow jest katolikami i ochrzcilo dziecko to dlaczego w tym momecie zabierac mu szanse na nauke religii? moje dziecko bedzie na religie chodzilo. pojdzie do pierwszej komuni, ale w momecie kiedy bedzie swiadoma tego ze nie chce byc np bierzmowana, czy tez nie uzna slubu w kosciele przed bogiem to nie bede naciskac. fakt faktem to czego ucza na religii mija sie z tym czego ucza nas pozniej na historii... ale niech dziecko samo dojdzie do tego. a angielki tak jak pisalam teraz juz chyba w kazdej szkole jest mozliwosc zapisania dziecka na angielski i miesiecznie to ok 50 zl wiec jesli zalezy ci na angielskim to zapisz i twoje wymagania beda spelnione.

Gość luisssa
moje dziecko chodziło prywatnie na niemiecki, angielski i matematykę bo to mu w życiu było ptrzebne a ksiądz zrobił problem z bierzmowaniem! / bo jakis świstek potrzebował/ więc ja jestem przeciw klerowi i jego praktykom! a dorosłe życie zweryfikuje, co wybierze? wolny związek czy sakrament...

Gość gość
mój syn nie chodził na religie w przedszkolu i bawił się z innymi niechodzącymi ze swojej gr, szli do innej gr lub zostawali ze swoja pania. W podstawówce szedł wczesniej do domu:)

Gość gość
a moja miała godzinę religii i godzinę angielskiego w przedszkolu, jedno i drugie przydatne ;-) religia prowadzona była raczej nieinwazyjnie - fajna pani się trafiła. Mała bardzo lubiła.

Co to za problem. Liceum, profil matematyczno- geograficzny, klasa maturalna: 2 godz. religii, 2 godz. geografii ( przedmiot wiodący). To dopiero chore :)

Gość gość1000
prawda jest taka ze religii nie moga ograniczyc i musi byc 2 godziny a na wszystkich innych przedmiotach oszczedzaja, no coz.. tu jest Polska

Gość gość
wkoooriwa mnie ta cebulandia