Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość serduszko i żołądek

dla kotów

Polecane posty

Gość serduszko i żołądek

mam surowe serducha i żołądki i muszę zrobić kotom ucztę rosołową ale nie mam pojęcia jakich użyć przypraw do takiego rosołu? ktoś gotuje swoim kociakom rosół, jesli tak, to zapewne bez soli :)

Gość pomarańczowy las
litosci, bez przypraw. najbardziej uciesza sie surowym..nie gotowanym.

Gość gość
eee mój kot żadnych rosołków nie pije, wpierdziela surowe serducha i żołądki, aż mu się uszy trzęsą :) tylko mu zawsze kroje w dużą kostkę, serca kroję na 3 kawałki. Uwielbia :)

Gość serduszko i żołądek
muszę ugotować rosół, bo mi się te podroby rozmroziły a były właśnie dla kotów i sporo tego jest : ]

Gość owadomnie
kotom nie należy przyprawiać, sól i przyprawy uszadzają im nerki dokładnie z tego powodu nie powinno się im dawać wędlin daj im te frykasy surowe, ewentualnie ugotowane

Gość serduszko i żołądek
ty wyżej, sam się rozyeb i o jednego barana będzie mniej !

Gość gość
mozna też włozyć koci łeb między swoje kolana i mocno pociągnąć za ogon,tym samym zrywamy kręgosłup pasozyta i mamy problem z głowy

Gość gość
no to podaj na surowo. Nie wiem, w czym problem? Kot to kot i rosołu nie pije z natury- bo zrozumiałam, że chcesz tylko wywar dać? A jeśli chcesz mu dawać takie zagotowane te serca, to przecież tyle samo w lodówce wytrzymają (góra 2-3 dni) co i surowe, żadna oszczędność czasu. Ponownie zamrażać nie wolno. Po co odmrażałaś od razu całość??

Gość owadomnie
nie karmić trolli

Gość gość
właśnie,nie karmcie tych kocich trolli bo s*******ny panosza się po ulicach i sraja byle gdzie

Gość serduszko i żołądek
tak myslałam by im ugotować to wszystko ale one lubią surowe mięcho, może jak te podroby były by przyprawione pietruszką i marchwią to bardziej aromatyczne by wtedy były i większe prawdopodobieństwo było by, ze wszystko by zjadły, nie wiem czy ugotowane w samej wodzie zjedzą, wątpię, dlatego pytam czym ewentualnie przyprawić taki rosół, wiem ze solą i pieprzem na pewno nie

Gość owadomnie
żołądki czasem trzeba długo gotować by były miękkie, najlepiej je dość drobno pokroić wtedy szybciej miękną niektóre koty nie lubią podrobów, mój lubi, ostatnio wpieprzał surową wątróbkę drobiową, aż się zdziwiłam, bo poprzednik gardził podrobami

Gość serduszko i żołądek
lodówka mi się rozmroziła i wszystkie zapasy mięsne razem z nią :o

Gość owadomnie
zasadnicze pytanie: ile masz kotów i ile tego mięsiwa ? przeciętnie na futrzaka na dzień powinno przypadać około 400 g paszy no chyba że futrzak jest mały albo bardzo duży, wtedy należy porcję dostosować

Gość serduszko i żołądek
moje przepadają za serduchami i żołądkami drobiowymi, w ogóle wszystko z kuraka uwielbiają dobry pomysł z tym krojeniem żołądków, tak zrobię ale w dalszym ciągu nie wiem czym przyprawić rosół

Gość serduszko i żołądek
mam dwa koty i rozmrożone podroby na ponad tydzień czyli jakieś siedem, osiem porcji, na jedną porcję dla dwóch kociaków wchodzi 6 serduszek albo cztery żołądki

Gość owadomnie
niczym nie przyprawiaj, dodaj np. marchew nie wiem jak z innymi warzywami, czy jakieś nie są dla kotów toksyczne ale klasycznie w gotowych karmach jest groszek, marchewka (groszek gotowany a nie ten konserwowy) kotom nie wolno dawać cebuli i czosnku, są dla nich toksyczne nie wiem jak z innymi warzywami, ale chyba lepiej nie eksperymentować

Gość serduszko i żołądek
no właśnie też nie wiem czy np pietruszka nie będzie szkodliwa dla kotów, więc doprawię tylko marchewką, bo wet mi kiedyś powiedział, że marchew można kotom dawać bez strachu, dzięki za pomoc, widzę że dużo tu pomocnych kociar :) ...i kocich trolli :o idę gotować rosół ;) thx

Gość gość
nie zapomnij przyprawić

Gość owadomnie
a propos rosołu....kiedyś dałam kotom resztkę galartu z kurczaka, standardowo gotowanego na wywarze z włoszczyzny....koty zręcznie zjadły wszystko z wyjątkiem groszku....śmiesznie wyglądała ta micha....pusta z wyjątkiem niezjedzonego groszku ;-)