Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pracująca mama

Pracujące mamy fizycznie co tam u was

Polecane posty

Gość Pracująca mama

Jak sobie radzicie z innymi obowiązkami :) Temat jest dla mam pracujących fizycznie,żeby zgrzytu nie było :P Ja od roku pracuję fizycznie i jakoś idzie.

Gość gość
ja od 1,5 roku pracuję fizycznie przy dziecku 24/h i jest przejjeebane :o

Gość gość
Ale Ty głupia jesteś. Każda jakoś ma dziecko i nie przeżywa i się nie podnieca :O

Gość gość
ja pracuje fizycznie sprzatajac dom:D u mnie wszystko ok:D

Gość fizyczna matka
Ja jak wracam z pracy zostaję z bobasem sama, bo mąż akurat wychodzi do swojej pracy. Owszem jest ciężko i musielismy się wiele nauczyć, żeby w ten sposób funkcjonować. Ale zaczynam żałować powrotu do pracy. Czuję, że coś straciłam i że moje dziecko mimo iż widzi mnie pół dnia też coś traci (bo jestem cholernie zmeczona)

Gość gość
Praca w sklepie spozywczym to prac fizyczna? Chyba tak. U mnie raz lepiej raz gorzej. Czasami mam dosc jak wracam o 21do domu i musze jeszcze nakarmic dziecko, umyc i polozyc spac. Ale od pon mam tydzien wolnego wiec troche odpoczne

Gość gość
a pracujecie na zmiany? jak z opieka nad dzieckiem kiedy wy w pracy?

Gość ja pracuje na nocki
w dzień dziecko w przedszkolu( w wakacje miałam do pomocy siostrę,która za parę groszy nam pomogła). Teraz znowu wrzesień więc drugi rok zleci. Jak dziecko w przedszkolu to ja odsypiam. Potem po przedszkolu się bawimy,potem idzie spać a ja do pracy. Raz było chore i nie miałam problemu aby z nim zostać po pracy pomimo że nikogo nie miałam. Przespaliśmy większość czasu razem ;)

Gość gość
nie meczy cie taka ciagla praca na nocki?

Gość fizyczna matka
Ja pracuję od rana do południa a mąż do nocy. Dziecko nie chodzi do żłobka.

Gość gość
A dlaczego dajesz dziecko do przedszkola, skoro w dzień jesteś w domu?

Gość gość
chyba musi odespać, nie uważasz? całodobowy nikt nie jest a przy małym dziecku raczej nie pośpi...

Gość gość
Moje dziecko to taki maly podrzutek raz do jednej babci, raz do drugiej, raz siostra mi zostanie.

Gość ja pracuje na nocki
A kiedy miałabym odespać? Gdy jest chore i nie mam wyjścia,to jakoś dam radę,jak mąż może to wolne weźmie. Ale bezpieczniej się czuję,jak mogę spokojnie pospać wtedy kiedy moje dziecko jest w przedszkolu,i wiem,że jest tam bezpieczne. Czy męczy? Nie,przyzwyczaiłam się. I dzięki pracy na nocki,mogę spędzić z dzieckiem po południe. Odbieram dziecko o 16.00 i spędzamy razem czas. A gdy jest sytuacja,że nie może iśc do przedszkola,a ja nie mam z kim je zostawić to nie muszę brać wolnego,czy jak idziemy do lekarza. Kwestia przyzwyczajenia. Jak będzie starsze,to być może zmienię system pracy. Póki jest w wieku przedszkolnym ,jest to dla mnie jak najlepsze rozwiązanie. Gdybym nie pracowała,a siedziała w domu,to bym je nie posyłała do przedszkola. Ale w dzień odsypiam. Tyle mam nie pracuje wcale a daje dzieci do przedszkola.....

Gość gość
Ja pracuje w markecie, dzis wstalam o 4.30, zjadlam, wypilam kawe i do pracy. Teraz jem obiad, ktoy maz zrobil. Maz wyszedl o 13 i do 14.30 dziecko bylo z opiekunka. Zaraz zabieram mala do parku na spacer i zakupy w jednym , bo w domu chce mi sie spac :P Wrocimy, zjemy kolacje, mala obejrzy ulubione bajki, potem kapiel i o 21 do lozka. Od poniedzialku ja bede miec druga zmiane a maz pierwsza.