Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość raquuell

Co warto studiować w UK

Polecane posty

Gość raquuell

Mieszkam w UK od dwóch lat.. do tej pory uczyłam się języka... teraz stwierdziłam że najwyższa pora aby zrobić coś ze sobą, ze swoim życiem. Problem w tym że nie wiem co chciałabym robić w życiu... nie mam pojęcia na jaki kierunek warto iść. Zastanawiam się nad health & social care i buisness & mannagement. Może macie jakieś uwagi, własne doświadczenia?

Kierunki o których mówisz są w miarę "bezpieczne" - po health and social care zawsze jest praca. Więc myślę, że warto. Jedyny minus - ogromny kredyt który musiałabyś spłacić.

Gość raquuell
chcę studiować zaocznie i w między czasie pracować. Do tej pory tak robiłam - chodziłam zaocznie do college i uczyłam się języka. Płaciłam 250 funtów na 2,5 miesiąca. Czyli rocznie wyniosło mnie to 1000 funtów.

nie wiem jak rozbijana jest cena za studia "part time" - ale w zależności od uniwerku full time kosztuje od 6000 do 9000 funtów. Są ta to kredyty, ale trzeba je potem spłacić.

Gość gość
jesli zarabiasz powyzej 21 tys to je splacasz, kwota miesieczna to 30f. Jesli zarabiasz mniej to nie splacasz.

Gość ciesze sie ze mieszkam w
szkocji bo tutaj studia sa za darmo :)