Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Polska to biedny kraj

Dlaczego wmawiacie sobie ze Polska to kraj bogactwa jak jest biedny

Polecane posty

Gość gość
oj autorko... szkoda że za te "eura" nie da się rozumu kupić.....

Gość gość
zeby jej tak dobrze bylo, to nie zakladalaby takiego tematu:D, mi by do glowy nie przyszlo nawet tak pisac zarowno bogaci jak i biedni sa na calym świecie:D

Gość gość
a czym sie rozni "oryginalna sukienka od Diora" od jakiejs innej? czyzby byla ze zlota? :D zalosne jest obnoszenie sie z metkami starych pedalow-projektantow, ktorzy majatki zbite na glupocie bab i ich proznosci przepisuja potem swoim kotom :D:D

Gość gość
kto błysnął ten błysnął... sukienkę od Diora.... nie widziałam... ciekawe bo ja sobie kupiłam dwie bluzki za 2 euro i nie kłóć się tu ze mną bo akurat to wiem lepiej lumpy sa wszędzie nie tylko w PL.

Gość gość
tamat jest ok jak najbardziej,trzeba przejrzeć na oczy,że w Polsce nie ma przyszłości chyba,że dla krętaczy i pijaczków

Gość gość
wyjechałaś, jesteś szczęsliwa, masz kasę... SUPER!!!!! tylko po co wyśmiewać sie przy okazji z innych??? co na emigracji nie ma sie przed kim wywyższać??? bo pewnie w porównaniu do innych tam to guzik masz. ale to normalne, lepiej sie porównywać do biedniejszych...

Gość gość
popieram przedmowczynie!

Gość tylko ze u nas  w dobrych
szmateksach tez kupisz ubrania znanych projerktantow, niejednokrotnie spotykałam nasze polskie aktorki:D a im napewno kasy nie brakuje:D

Gość gość
Nikt nikomu w Polsce siedziec nie kaze, ale jak juz wyjezdzacie to nie oczekujcie ze wszyscy beda Wam zazdroscic i bic brawo za to ze potrafiliscie sobie poradzic i ze sie Wam wiedzie. Mi sie tez niezle powodzi i nie musialam nigdzie wyjezdzac, przed nikim sie tym nie chwale, ale tez nikomu niczego nie zazdroszcze. Wszedzie mozna znalezc ludzi biednych i bogatych a formulowanie ogolnych wnioskow na podstawie obserwacji poczynionych na ulicy jest po prostu smieszne i taka dyskusja jest bezprzedmiotowa. Ja widzialam w Rzymie pare razy grupke zapijaczonych lumpow mowiacych po polsku. I co, na tej podstawie mam prawo twierdzic ze WSZYSCY polscy emigranci to lumpy i pijacy? No zastanowcie sie. Jest Wam dobrze za granica to swietnie, ald nue probujcid wmawiac wszystkim, ze to jedyne sluszne wyjscie.

Gość skopiuję z innego tematu
żenujące jest to jak komuś lepiej sie wiedzie i zaczyna sie od razy przechwalac tym! niektórzy nie mają może 1000euro ale radzą sobie jak mogą i cieszą sie małymi rzeczami. a nie podchodzą tak materialistycznie do życia jak ty! nie masz żadnego szacunku dla drugich! jesteś zadufana w sobie i pełna pychy i tyle! nic skromnośći... ale tak niestety jest jak biedakowi sie polepszy status życia i już zaczyna cwaniaczyc!

Gość ciekawa dyskusja
a tak naprawde to jak ktos ma dobrze, to nie obiweszcza tego w kazdym podobnym temu temacie mi w Pl super sie zyje, trochę dostalam od rodzicow, na reszte sama zapracowalam, duzo ludzi ma lepiej ode mnie, sporo ma gorzej:) i tak w kazdym kraju

Gość gość
a mąło to w Londynie, Madrycie czy Berlinie biedy??? mnóstwo żebrających na ulicy też tam jest.

Gość gość
A ja bylam ostatnio w galerii,wyprzedazy nie ma a ludzi masa w kolejkach do kas i to w tych drozszych sklepach

Gość TEMAT PROWO NIE DAJCIE
wkrecic sie w ta chora dyskusję:D laska napisala temat i sobie poszla a wy sie produkujecie:D

Gość gość
Bo w Polsce ludzie chalupy buduja, minimum 200 m2. kazda rodzina ba samochod albo dwa. Mieszkania i domy suêr wyremontwane, najnowszy sprzet agd i hifi. wiekszosc matek nie rpacuje, az dzieci pojda do przedszkola albo szkoly. Tylko dlaczego wszyscy narzekaja?

Gość gość
Odnośnie do narzekania: dlaczego stać mnie tylko na nową Octavię, a nie na BMW? Przecież w "normalnych :) krajach wszyscy jeżdzą BMW! Skandal!

Gość 333444555
no widzisz a mnie stac na BMW i to nowke a nie 10-letnie:D i mieszkam w tym samym kraju co Ty:D dziwne nie?:D

Gość Mi jest dobrze na emigracji
ale skoro jest taki temat to odpowiem. Mieszkam w Belgii 1,5 roku. I muszę przyznać że zdecydowanie lepiej mi się tu żyje,niż w Polsce. Dlaczego? Ze względów finansowych. W Polsce nie wiele kupisz za najniższą,wręcz nawet ledwo przeżyjesz. Tutaj mam spokój. Zarabiam 1400e mąż ciut więcej. I jest ok.

Gość gość
lepiej sie tak żałośnie pocieszać że się w raju żyje pod nazwą Polska