Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziecko w 32 tygodniu ciąży maly obwód brzuszka pomozcie

Polecane posty

Gość gość

Witam, Jestem w 32 tygodniu ciąży. Wczoraj miałam robioną biometrię płodu i wyszły mi niepokojące moim zdaniem pomiary AC (obwód brzuszka płodu). Wynik: 230,51 mm. Niepokoi mnie fakt, ze 10 sierpnia br. miałam również badanie parametrów płodu i był wynik wyższy tj. 239 mm. Ponadto wyszlo, ze dziecko wazy obecnie 1340 g, a trzy tygodnie temu wazylo 1310 g. Bardzo się martwię, ze zmniejszyl się obwod brzuszka i ze ta waga dziecka jest taka niska (moim zdaniem to niski przyrost wagi). Musze wspomnieć, ze mam cukrzyce ciazowa i tak od dwóch tygodni jestem na diecie. Pomozcie Dziewczyny, co może być tego przyczyna ? :-(

Gość gość
up please

Gość gość
powinnaś być pod stała obserwacją lekarz chyba stwierdził hipotrofię płodu? podaj pozostałe parametry z usg tego z 10 sierpnia i tego ostatniego

Gość gość
fakt to niepokojące, ale skąd my mamy znać powód. pytałaś lekarza?

Gość gość
chyba powinnas porozmawiac o tym zlekarzem .Nie wiem czego ty szukasz na kafe

Gość gość
A co lekarz na to?

Gość gość
Lekarz mi nic nie powiedział, ale długo robił to badanie USG. Kazał liczyć WW (wymienniki węglowodanowe) w kontekście cukrzycy. Dał skierowanie na badanie krwi, moczu i toxo. Nie przechodziłam do tej pory toxo. Może podam pozostałe parametry płodu: z dnia 10.08. BPD 71 mm HC 256 mm AC 239 mm FL 58 mm szacunkowa waga płodu: 1310 g. z dnia 29.08. BPD 79,44 mm HC 284,32 mm TAD 76,05 mm ThD 75,12 mm AC 230,51 mm FL 59,78 mm szacunkowa waga płodu: 1340 g. I co myślicie ? To pierwsze badanie miałam robione w szpitalu a drugie u lekarza prowadzącego. Zrobie te badania jutro a w poniedziałek pojade do innego lekarza

Gość gość
Różne sprzęty i różni ludzie to i wyniki moga być różne. A mówiłaś o tym wcześniejszym usg lekarzowi?

Gość gość
jest z-ca ordynatora w tym szpitalu, ale chyba nie spojrzał na wczorajszej wizycie na wypis ze szpitala, gdzie były te wyniki usg, eh

Gość gość
Nie wariuj. Ja też tak miałam, szpital tak lekarz tak. Zwróć uwagę lekarza na te wyniki i nie szukaj u 3 bo zwariujesz

Gość gość
dokładnie tak jak napisał gość wyżej "Różne sprzęty i różni ludzie to i wyniki moga być różne" -- nie szukaj kolejnych, bo oszalejesz... ufaj jednemu lekarzowi...

Gość gość
Co by nie było, moje dziecko jest za male jak na 32 tc, czytam w necie, ze dzieci w tym tygodniu ciąży maja ponad 2 kg, a moja dzidzia ma tylko1340 g :-(

Gość gość
co ty wygadujesz jakie 2 kg?! mój bobas miał wtedy 1580 gram. i wszystko było ok.