Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paulazzz

Zaproszenie na Wesele

Polecane posty

Gość Paulazzz

Witajcie.... Mam do was prosbe jak mam skonstruowac tekst zaproszenia na Wesele plenerowe. Bedzie slub cywilny jak juz zaznaczylam w innmy temacie, lecz Wesele bedzie w namiocie weselnym, nie wiem jak mam zaznaczyc ze zapraszam na impreze weselna pod namiot - jak to ladnie zapisac by miala to sens.???

Gość gość
a po co pisać, że pod namiotem? - to nie ma znaczenia.. tak samo jakbyś chciała wyszczególnić, że będzie Pepsi a nie będzie CocaColi.. Po prostu zaproszenie, data i adres przyjęcia - tekstu poszukaj na stronach z zaproszeniami

Gość gość
To ma ogromne znaczenie że wesele jest w namiocie. Goście muszą wiedzieć jak się ubrać. Wieczory w takich namiotach mogą być chłodne więc jakieś marynarka przydałaby sie dla kobiety a oprócz tego trzeba wziąć coś na komary. I najważniejsze to dać mniej w kopertę bo takie wesele wychodzi taniej

Gość gość
Widzę, że chcesz wetknąć kij w mrowisko tekstem o kopercie :D . Autorka pyta o zaproszenie - ono moim zdaniem powinno być zwięzłe i eleganckie - bez tandetnych wierszyków, upominania się o kasę, przesłodzonych do porzygu rymowanek. O namiocie bym nic nie wspominała w zaproszeniu - o tym jest temat. Ale w rozmowie z gośćmi owszem, żeby wiedzieli 'jak się ubrać' (zwłaszcza panie, jak słusznie zauważyłeś/łaś).

Gość gość
"I najważniejsze to dać mniej w kopertę bo takie wesele wychodzi taniej" hehehe text godny pożałowania... jakby ludzie przychodzący na mój ślub mieli odliczać równą ilość kasy w kopercie tak, żeby mi się zwróciło za talerzyk, to wolałabym ich nie zapraszać... tylko zaprosić tych, którzy przyjdą bez kopert i prezentów, ale ze szczerą chęcią radowania się ze mną w tym waznym dniu.

Gość godahnjik
wy chyba nigdy nie robiliście wesela w namiocie ,w głupim hotelu jest o wiele taniej i do tego noclegi gratis,mnie w namiocie kosztowało 280 od osoby a moja siostra zrobiła w hotelu i płaciła 155 od osoby i z jednym noclegiem

Gość gość
w hotelu 155 od osoby?.. wesele + nocleg? to albo hotel klasy megapodrzędnej (w tym i kiepskie wesele), albo po jakiejś ciężkiej znajomości, albo było zaproszonych 500 osób i hotel na swoje wyszedł.. innej opcji nie widzę